Ce am cumparat astazi

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
pana atunci sunt la fel cu celelalte din poza de pe Ebay.

Nu sunt la fel in masura in care cele de pe Ebay sunt complete (inclusiv arcurile din fir de otel si etichetele argintii de control). De asemenea vanzatorul de pe Ebay mentioneaza ca vinde un set incomplet in masura in care din acesta lipseste trafo-ul insa in ambalaj original si nu de cinci ori un vagon care nu s-a propus niciodata individual pentru vanzare.

Lumina nu se va face aici si n-o voi face eu, informatia a fost transmisa mai departe, omul de pe OLX e cunoscut mai departe, vor fi urmari cum au mai fost de o duzina de ori pana acum si asta nu e treaba forumului. Singura treaba a forumului este sa ajutam utilizatorii sa nu cada in asemenea capcane si, in masura in care au bun simt, sa nu cumpere produse suspecte. Daca Adi s-ar fi gandit la toate astea inainte sa dea "click" pe OLX sunt convins - asa cum il cunosc de aici - ca n-ar mai fi dat. ;)
 
Pe Lascar Catargiu nu este linie de tramvai , deci riscul este exclus din start, logica asta se aplica si cu "suparatii" in uniforma.
Nu sunt in stare sa rezolve unele cazuri grele , apoi sa stea sa caute provenienta potential dubioasa a achizitionarii unor vagoane de pe OLX, Hai sa fim seriosi.
Si ca sa iti zic un caz usor.
M-am trezit la un moment dat cu o masina parcata pe locul platit pe care il am de la ADP.. Am chemat politia, dupa ce am fost controlat la acte mai ceva ca un infractor , mi s-a spus ca nu pot face nimic pentru ca este masina din provincie, si ca nu au cum sa il caute, si chiar si asa este prea complicat demersul sa cheme platforma sa o ridice, dar am fost rugat frumos sa nu il blochez pentru ca poate sa cheme el politia ca a fost blocat.
Deci cam asa este pe aici in Romania in caz ca nu stii.
 
Pe Lascar Catargiu nu este linie de tramvai , deci riscul este exclus din start, logica asta se aplica si cu "suparatii" in uniforma.

Nu ai inteles ironia. Acolo nu numai ca nu mai e de 50 de ani linie de tramvai insa nici n-a circulat vreodata tramvaiul cinci.
Deci cam asa este pe aici in Romania in caz ca nu stii.

Stiu foarte bine. Insa in 2013, 2016, 2017 si 2018 au fost zece persoane in sase cazuri diferite condamnate pentru furt calificat de la Modelleisenbahn Arad care au primit pedepse cu inchisoarea, din care doua cu suspendare si opt cu executare, in caz ca nu stii. Plus inca una pe care am intalnit-o si am reusit s-o conving - macar temporar - sa nu-si riste viata cu asemenea prostii. Daca se face o plangere penala exista obligatia unei anchete. Insa acum chiar am dat-o in off topic.
 
Condamnatii au fost prinsi cu dovezi clare si cel mai prrobabil au gasit gorobetii la perchezitii obiecte furate care au dus clar la probarea faptelor.
De mai multe ori am vazut si eu diverse persoane din Arad care vindeau piese si alte componente de trenulete pe site-uri de vanzari , deci o cereau singuri, practic chemau politia singuri la ei.
Aici este mai greu cadavrul ca sa zic asa ,a iesit la suprafata apei dupa trei ani, de la savarsirea faptei si incetarea productiei, "prinde orbul scoate-i ochii"
Aici inchei si eu ca nu are rost, dar as fi curios daca aflii ceva pe viitor cum se solutioneaza cazul vagoanelor rosii.
 
Ar fi constructiv oare, sa stim cu totii id-ul utilizatorului? nu pentru a se crea valva, ci pentru a fi mai atenti cei necunoscatori.
Eu unul am cumparat candva ieftin 2 vagoane PIKO stare perfecta, ca noi, de pe okazii: unul avea tampoanele lipite cu superglue care s-au si desprins in timpul transportului, iar la celalalt lipseau 2 saboti de frana.
Am mai cumparat apoi de pe olx (nu mai retin utilizatorul) un vagon de bagaje ROCO, care avea osii de plastic si niciun brand/serie sau vreun indiciu pentru a afla cine a fost adevaratul producator.
Am achizitionat de pe olx 2 vagoane in stare perfecta, care chiar au fost in stare perfecta. Apoi am achizitionat de la acelasi utilizator, inca un vagon, platforma cu tir (PIKO Hobby), tot in "stare perfecta", care avea de fapt tirul lipit pe vagonul platforma cu un adeziv care a topit atat rotile tirului cat si gaurit platforma (tot prin topire).
 
Daca Adi considera asta de folos, poate comunica id-ul de pe OLX al respectivei persoane. Decizia nu-mi apartine si nu o pot face, din cauza prezumptiei de nevinovatie.
 
Vad ca multa cerneala digitala a curs pe aici. Am cam umplut acest topic de discutii, de aceea rog un moderator sa mute discutia asta intr-un topic separat daca considera.

L-am contactat pe vanzator pe Olx sa il intreb daca are si vagonul platforma gri care a existat in set, mi-a spus ca nu, asa le-a cumparat, asta este tot ce are din set. El este din judetul Mures, fabrica in Arad, intr-adevar, cine stie cate maini au schimbat aceste vagoane iar ce mai vinde sunt diverse de la Roco, Liliput, Piko ceva mai vechi, cu si fara ambalaje.

Referitul la aspectul legal, daca Modelleisenbahn GmbH adica Roco/Fleischmann doresc sa porneasca pe firul afacerii, cred ca va fi greu de depistat sursa, poate este una dintre persoanele condamnate de care spunea Horia, poate este alt angajat nedepistat inca, cine stie. Eu sunt curios insa daca aceste operatiuni de furtisaguri care ne-au facaut neamul de ras prin Europa se mai desfasoara inca la fabrica din Arad sau au fost oprite.
De asemenea, daca Horia doreste ii pot da id-ul vanzatorului de pe Olx in mesaj privat.

Cum ne putem feri mai departe de astefel de situatii, dat fiind ca 99% dintre produse vandute pe Olx sunt fara factura? Mai nimic,, iar daca nu ar fi fost cunostiintele ample ale lui Horia din acest domeniu nici nu m-as fi gandit care este sursa vagoanelor, ci doar ca sunt incomplete sau modificate de catre unul dintre fostii proprietari.
 
Salut,

Multumesc, ID-ul vanzatorului imi este deja cunoscut si informatiile au fost transmise saptamana trecuta prin canalele obisnuite mai departe.

Cum ne putem feri? Deschizand ochii. La Arad furtisagurile vor continua cat va exista fabrica, chiar daca nu mai este asa ca acum 10 ani. Insa nu pot decat sa va recomand sa evitati urmatoarele categorii de produse Roco si Fleischmann:

- Modele recente fara ambalaj, fara accesorii, fara eticheta argintie de control
- Modele cu defecte similare (aceeasi piesa lipsa la mai multe modele, ca arcurile la vagoanele lui Adi)
- Modele cu piese de alta culoare (am avut cazul unui Taurus 1116 Railjet cu traverse frontale in alta nuanta de gri - de fapt era o carcasa RJ pe un sasiu normal ÖBB)
- Modele cu sunet cu decodor cu alt sunet decat cel care ar trebui sa-l aiba
- Modele epuizate pe piata inca de la aparitie, modele vandute doar in seturi etc. la preturi suspect de mici

Lista ar putea continua.
 
Avand in vedere cele de mai sus si grija constanta a subsemnatului de a aduce cat mai multe locomotive BR193 "Vectron" in micuta colectie, am reusit sa gasesc la un pret bun (si bineinteles la un magazin online german) o locomotiva Vectron MRCE dotata din fabrica cu sunet.
Locomotiva reala are niste goarne deloc de neglijat (acum vreo 3 ani am descoperit cat de sus pot sari pe neasteptate stand pe un peron al unei gari pe langa Berlin cand o sora de-a ei inmatriculata tot MRCE a "salutat" asistenta la peste 100 Km/h cu tot ce avea instalat - in realitate e o locomotiva impunatoare si eleganta in acelasi timp).
Sunt curios cum se prezinta comparativ cu surorile de la Piko si Roco. Cel mai probabil maine va porni spre mine. Detalii aici (pagina oficiala a produsului)

Imaginea oficiala (sursa www. trix.de)
22690.jpg
 
Ultima editare:
Felicitari pentru achizitie.
Ai sa vezi ca nu o sa fie cu nimic mai prejos decat cele de la Roco si Piko.
Nu stiu daca au pastrat traditia cu carcasa metalica, dar am avut la un moment dat la atelier un Trix E03 001 cu care puteai sa bati cuie , era toata din metal.
 
Multumesc! Descrierea de pe site incepe cu o descriere din care am inteles un cuvant: metal. Deci ma astept la un nou tanculet cu boghiuri MaTrix. :) :) :)
Am pe lista de achizitii viitoare si Trix 22110(cred) - E03 002 - sper sa prind o piesa cu pantografele actionate in digital si in stare noua.
 
  • Like
Reacții: AdyAero
Nu am cumparat , dar mi-am facut rezervare pentru la anul cand apare, bestia asta,
Mai era varianta de la Brawa , dar am vazut ca unele seriii se cam descompun dn cauza zinkpest, asa ca am zis pass.
Vreau sa o am in portofoliu si pe BR 05 001 care se afla la muzeul de la Nurnberg, dar cu putina rabdare se rezolva.
Am dat in boala carenatelor:(:(:(
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.





d50c8d48c2e650bf3235ead2a6721f7d1636117213.jpg

trix de.
 
Ultima editare:
In micuta colectie pe care am reusit sa o adun va ajunge in curand un nou Vectron (e chiar nou - aparitie 2021) de la Piko - cod produs 59592. Este din editia noua, care are din fabrica roti profilate si pantografe demne de seria Expert.
Inmatricularea este DSB, va primi ulterior si niste vagoane de calatori pe care sa le plimbe. In rest, dotarile obisnuite - PLUX22, lumini LED. La fel ca in cazul celorlalte locomotive Vectron din colectie, voi instala lumini in cabine si pe faza lunga.
Imaginile sunt din anuntul original de vanzare - locomotiva este noua (in ambalaj original).
eb3201_7.jpg
eb3201_2.jpg
eb3201_3.jpg
eb3201_1.jpg
eb3201_5.jpg
eb3201_6.jpg
eb3201_4.jpg
 
Ultima editare: