Calea ferata ingusta Sibiu Agnita

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Proiectantul un tip de pe la Politehnica sau nu mai stiu ce institut, a declarat ca a facut podul mai jos ca sa scurteze rampele de acces, implicit pretul ca asa cereu astia cu fondurile, ca era presat de timp sa dea un proiect in termen sa nu piarda finatarea.

Bine ca n-au executat un baraj sau o centrala nucleara.
 
Hai sa nu-i mai zicem nici denivelat, termenul "pasaj" deja presupunand incrucisare de cai de transport la diferite nivele, deci un pasaj nu poate fi altfel decat denivelat, altfel nu mai e pasaj, e trecere, da da bine la vocabularu de ziarist.
 
din pacate asta - ce fac baietii astia - e un lucru tipic pentru Romania de azi.

undeva sub pamant Anghel Saligny s-a plicitist sa se invarta prin groapa :(

@shoppy, asa este.
 
Sibiu - Agnita in 28.7.1969

http://www.drehscheibe-foren.de/foren/read.php?17,4299778
 
Mersi mult Gam3 de linkul de mai sus. Stiam de site dar nu descoperisem inca articolul asta. Imaginile sunt foarte folositoare atat pentru materialul rulant (nu neaparat locomotivele) dar si pentru restaurarea garii Cornatel.
 
un blog cu niste fotografii foarte frumoase, si sper eu ca in viitoarul apropiat acele fotografii se vor incadra la "a fost odata"...

http://sibiupeople.ro/en/reports/1038
 
mixu a spus:
asa ca Oamenii astia simpatici sa se ocupe de intretinere ,Hocevar sa se ocupe de materialu rulant ..noi cu firme sa dam 2 % si in weekend sa punem osu cand avem timp si sa promovam pe net /yotube googli sa vina strainu sa dea banu
toate sa fie pt o singura linie indiferent care ar fi ea

Haaa visez frumos :(

Inca odata BRAVO pt cei de aici http://www.sibiuagnitarailway.com

http://www.sibiuagnitarailway.com/friends/about.php
e o pagina cu informatii mai detaliate pentru cei care vor sa se implice sau sa ajute proiectul mocanitei de la Sibiu. Include si link catre formularul de 2% din impozit. Stiu ca si Andris avea un formular de-asta pentru mocanita de la Covasna.

salutari de la Sibiu,
Giuseppe
 
La sfarsitul acestui link se pot vedea niste poze cu depoul de ingusta Sibiu:

http://www.brianrumary.f9.co.uk/html/98_June/Romania.htm
 
Uite ca trecuram peste jumatatea lui 2010 si baietii de la Sibiu tot muncesc pentru restaurarea intregului complex de cale ingusta Sibiu - Agnita. Sunt un exemplu perfect pentru noi toti. Ceea ce imi place cel mai mult este ca se poate urmari activitatea lor pe site-ul oficial.

Mor de ciuda ca nu pot sa particip si eu la activitatile lor datorita distantei, dar ma bucur mult ca pot vedea cum cei de acolo muncesc pe branci pentru reabilitarea a ceea ce a fost candva frumos.

reamintesc site-ul pe care il urmaresc: www.sibiuagnitarailway.com

Sper ca intr-o buna zi sa ajung la Sibiu si sa pot da o mana de ajutor celor de acolo.
 
pai da suntem destul de departe. :( :( :mad: oricum eu sper sa pot participa macar o data. Voi lua legatura cu asociatia cat de curand pentru a vizita locurile.
 
Pentru cei din zona podgoriilor aradului, am stabilit o intalnire cu cei ce se ocupa de intretinerea liniei inguste la sageata verde de zilele Aradului(16-22 august), cel mai sigur sambata in 21 august la o plimbare cu sageata verde pe traseul Arad-Ghioroc. Ne anunta atunci ce mai e de facut si de cat ajutor au nevoie :D
 
siglaRO_400.png


Cu ocazia implinirii, pe 27 septembrie, a 100 de ani de la darea in folosinta a caii ferate inguste Sibiu-Agnita, Primaria orasului Agnita, Fundatia Mihai Eminescu Trust si Asociatia Prietenii Mocanitei va invita sa le fiti alaturi la sarbatorirea evenimentului, duminica 26 septembrie, in gara Agnita, intre orele 11-15. Pe langa manifestari culturale, vom aduce trenul din nou pe valea Hartibaciului, dupa 9 ani de la inchiderea liniei, printr-o locomotiva cu aburi si un vagon aflat in curs de restaurare, care vor circula pe o distanta de 2 km pornind din gara Agnita.
M-as bucura sa ne fiti alaturi cat mai multi pasionati feroviari, in acest moment istoric si foarte important pentru noi.

cu stima,

Mihai Blotor
Presedinte - Asociatia Prietenii Mocanitei
 
Perfect, mai un orar de autobuze Sighisoara-Agnita si Sibiu-Agnita daca poti gasi :D
 
Sighisoara-Agnita stiu doar ca e unul pe zi, da nu stiu ce firma-l face si n-am dat inca de nimeni care sa-i stie orarul. Sibiu-Agnita sunt ale Transmixtului, gasesti orarul pe www.transmixt.ro