V 200

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

gicu

Well-Known Member
22 Aprilie 2008
297
1
Tg-Jiu
hobby-trenulete.blogspot.com
WEBSITE
http://hobby-trenulete.blogspot.com/
YAHOO
cornea.gigi
LOCATION
Tg-Jiu
Voi prezenta doua locomotive din clasa V la doua scari diferite HO si TT.
Sint modele foarte frumoase din vechea productie a producatorilor ROCO si BTTB. Locomotivele sint V200 scara HO si V 221 scara TT. Detaliile forma si inscriptionarile sint mult mai amanuntite la cea de la scara HO care apartine DB . Sint locomotive puternice de tractiune au motoare cu transmisie prin cardan , lumini cu becuri albe in functie de directia de mers.Acest tip de locomotive au fost fabricate intre anii 1953 si 1965 de producatorii germani sub tutela proiectantului Kraus Maffei , s-au produs cam cca. 140 unitati care apartineau cailor ferate germane.Actualmente este folosita de diferiti operatori privati in bazinul Ruhr-ului in sudul Germaniei la transportul diferitelor marfuri sau de persoane.
Locomotivele sint dotate cu 2 motoare Maybach cu 12 cilindri in V si care are o putere de 800 kw ,iar transmisia este hidraulica Voith.Greutatea unei locomotive din aceasta clasa ajungea pina la 80 T si atingea viteza de 140 km/h. La vremea respectiva cind prima locomotiva a parcurs 100.000 de km producatorii germani au facut cu ea un traseu publicitar traversind Austria , Yugoslavia , Grecia , Turcia . Oricum ramin una dintre cele mai frumoase si puternice locomotive diesel care au fost construite vreodata de nemti.
 
Salut,
Pentru mine V200 este una din favorite.Chiar daca am trecut la modele americane ,V200 mai este la mine in colectie (model Roco ).Este un model reusit si frumos .
 
Salut, am si eu o intrebare tehnica legata de V200 BTTB.
Am si eu una identica cu a ta, insa am probleme cu transmisia; imi poti da detalii despre transmisia de la masina la cardane; ai acele 2 cardane de plastic? In capetele cardanelor ai vreo flansa sau arcuri, sau intra direct in axe? Daca ai avea o poza, ar fi nemaipomenit.

Multumesc anticipat
 
vezi aici
V221 Berliner-TT-Bahnen

http://www.vdweerdt.nl/manuals/berliner-tt-bahnen/berliner_2510.html
 
Indiferent de vechime, indiferent de fabricant, indiferent de scara, V200 ramane un model de referinta. Firesc, deoarece asa a fost si modelul real.

PDI