Tiparire 3D in filament

AdyAero

Well-Known Member
Trenulist
9 Septembrie 2008
702
435
45
Bucuresti
Buna ziua,
Aveti vreo recomandare de persoana fizica sau firma in Bucuresti care se ocupa cu tiparire 3D cu filament in cantitati si pentru piese mici?
In speta portcupla de la locomotiva EA de la AmintiriFeroviare. Am pregatit versiunea standard si versiunea mai lunga cu 3 mm care sper sa evite contactul tampoanelor daca se folosesc cuple Roco scurte.
Evident, vreau inainte sa testez sa vad daca totul se potriveste si apoi sa imi dotez locomotivele su asa ceva.

Captură de ecran 2025-04-15 175107.webp
Ma gandesc ca filamentul este destul de flexibil la grosimi asa mici si ca nu se va rupe la oboseala de la miscarile repetate.

Tot mai ieftin și rapid ieși cu cuplele Hornby scurte. In altă ordine de idei, poți aplica soluția de la vagoanele Albert Modell....

Salut

Pot sa te ajut cu print in rasina si pe urma copiere in rasina poliuretanica. Doar ca de siguranta "arcurile" ar trebui sa fie o idee mai groase.
Nici nu cred ca ar merge din filament, piesa e destul de mica.

Multumesc pentru raspunsuri.
@cosmin78 care este solutia de la vagoanele AM? I-am rugat pe cei de la Trains-Addicted sa imi aduca pe comanda niste cuple Hornby dar au uitat. Una dintre portcuple de la EA delfin mi s-a rupt cand am incercat sa o scot sa o ajustez ca nu intra cupla cum trebuie, deh, material prost... Un set de accesorii EA (pluguri, furtunase, etc) care contine si o singura portcupla costa 60 lei si consider ca nu merita.
@Radu161 Imi este teama ca rasina este casanta si nu ar tine la oboseala. De asta as vrea in filament, am vazut ca este destul de flexibil si caut pe cineva dispus sa tipareasca 3-4 portcuple de test.

Oricum, am doar 2 locomotive EA deci mi-ar trebui 4-5 portcuple dar trimit fisierul oricui are nevoie sa faca aceeasi modificare ca mine.

La vagoanele AM, pe buzunarul cuplei se mai afla o "treapta" de inclichetare a celor 2 picioruse de la cupla. Adica niste decupaje pe marginea buzunarului, unde se infig extremitatile picioruselor, cupla ramanand in afara cu vreo 1,5-2 mm. Pentru completarea buzunarului, se aplica un distantier inainte de introducerea cuplei. In cazul de fata folosesti unul din punguta de accesorii de la vagoanele AM sau macelaresti un buzunar NEM. Trebuie doar sa practici decupajele respective in bunzunarul NEM al EA-ului.