Stiri

Pe celalalt fir se circula? daca da, mi se pare ca ai asistat si la o oarecare inconstienta din partea calatorilor care stateau pe calea ferata.

Mă’i, Mă’i...
Tot n-aţi învă’ţat c㒠CFR-u e ȘĂFU, iar noi nu avem voie s㒠comentă’m... :(
Noi nu contam pentru ei. Suntem doar statistic importanti pentru ei...
E.

@13cristi13: Se circula pe celalalt fir, de altfel un rapid si un accelerat care urmau dupa R982 au fost redirectionate pe acolo si l-au depasit. Pe mine nu cei care stateau pe sina ma ingrijorau deoarece trenurile care veneau se puteau vedea de departe, mai in pericol mi s-au parut cei care sareau gardul ca sa ajunga la autostrada pentru autostop! Mai mult, dupa ce trenul s-a repus in miscare, mare parte din autostopisti nu s-au mai intors in tren si au ramas langa autostrada, in conditiile in care de zona respectiva se apropia furtuna si ploaia dinspre Bucuresti.
@adrian78hd: Locomotiva de ajutor a sosit dupa ~1:15 ore, se pare ca din statia Pantelimon.
Acum nu stiu daca exista despagubiri in caz de intarziere si in ce conditii se acorda, dar in mod normal CFR ar trebui sa asigure gratuit confortul calatorilor pe perioada cat trenul stationeaza (apa, sucuri, ...) - in cazul de fata era innorat si aproape ora 7 seara, dar daca se intampla treaba asta in miezul zilei la 36 grade afara, fara aer conditionat si in plin camp, fara nici un pom unde sa te ascunzi de caldura? Asa tot CFR-ul a iesit in castig deoarece toata lumea a facut coada la barul trenului pentru cumparaturi.

crgtmp@ Poate ar fi primit ceva despagubiri cei care ar pierdut legaturile dar la noi sa primesti despagubiri ca are trenul intarziere poate peste vreo 10 ani asa
In Austria intr-o situatie similara s-a defectat un RailJet dupa 15 minute a sosit o rama electrica Bombardier Talent iar fiecare calator a primit o sticla de apa minerala sau plata la 0.5l..

Remar Paşcani propune MTI implementarea soluţiei push-pull pentru vagoane etajate

Având în vedere programele de reînnoire şi modernizare a parcului de vagoane anunţate de CFR Că’lă’tori, printre care şi analiza oportunită’ţii tehnico-economice privind realizarea conceptului de garnitur㒠de tren push-pull, format din parcul existent de vagoane, destinat㒠traficului de scurt şi mediu parcurs, compania Remar Paşcani propune Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii o soluţie eficientă’: implementarea unui astfel de sistem pe vagoanele etajate individuale, reconstruite şi modernizate seria 2616/3616.

Proiectul de modenrizare dezvoltat de Remar Paşcani pe un numă’r de 160 de vagoane etajate realizate pân㒠la aceast㒠dată’, este confirmat în cei 5 ani de utilizare, de rezultatele oficiale ale CFR Că’lă’tori: o rat㒠a defectelor în termen de garanţie mai mic㒠de 3%.

“Consideră’m c㒠acest vagon poate fi prima variant㒠de analizat ca oportun㒠pentru adaptarea în vagon etajat cu post de comand㒠aferent unui concept de tren push-pull. Din faza de proiectare s-au luat în calcul soluţii de comandă’, control şi transmitere de date pe lungimea trenului. De asemenea, deţinem soluţia tehnic㒠de modificare a capă’tului de vagon şi adaptare a acestuia cu un minim de costuri şi maxim de eficienţă’”, se arat㒠în scrisoarea trimis㒠de companie că’tre Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.
Aceast㒠soluţie poate fi aplicat㒠şi pe alte dou㒠serii de vagoane realizate de Remar Paşcani cu dotă’rile solicitate.

Concret, Remar Paşcani propune MTI ca din Acordul cadru de servicii privind modernizarea vagoanelor etajate, încheiat cu CFR Că’lă’tori, un numă’r de 18 vagoane ră’mase din seria veche 2626 s㒠nu mai fie modernizate în condiţia clasic㒠a seriei noi 2616/3616, ci s㒠fie adaptate în vagoane etajate cu post de comand㒠(push-pull) . Astfel, compania ar dori ca, împreun㒠cu specialiştii CFR Că’lă’tori, s㒠elaboreze studiul de oportunitate pentru implementarea soluţiei de garnitur㒠de tren push-pull format din vagoane etajate, angajându-se în implementarea acestor soluţii pe un prototip.

suersa articol : http://www.railwayinsider.eu/wp/?p=21926&lang=ro

Da, e interesant㒠propunerea îns㒠e clar c㒠nu se pot folosi EA-uri pentru aşa ceva. Ar trebui EC-uri care trebuiesc modificate şi ele şi asta se adaug㒠la nota de plată’.

Locomotiv㒠cu abur-muzeu la Alba Iulia pe linia ferat㒠unde a circulat vestita mocă’niţă’

http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/Locomotiva-abur-muzeu-Alba-Iulia-circulat_0_520148363.html

Dragut... si-au adus si balgradenii aminte ca aveau candva o cale ferata. Asta dupa ce au ras toata linia iar locomotivele de pe aceasta linie au ajuns de mult oale si ulcele. Cu exceptia ASTEIA:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:OmahaZooRiva.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Omaha_Zoo_Railroad

Polonia: Reţeaua feroviar㒠de mare vitez㒠estimat㒠la 6,2 mld USD

Polonia a dezvă’luit faptul c㒠pentru reţeaua feroviar㒠de mare viteză’, propus㒠pentru a fi construită’, costurile s-ar putea ridica la 118 miliarde zloţi (6,25 mld USD sau cca 4,3 mld euro).
Lucră’rile ar putea începe în 2014, Polonia planificând, de asemenea, ca pân㒠în 2020 s㒠construiasc㒠o serie de că’i ferate de mare vitez㒠interconectate care s㒠lege oraşele poloneze.
Planurile actuale iau în calcul proiectul liniei „Y” care va lega Varşovia de Lodz, punct în care linia se va desprinde în dou㒠ramuri, una că’tre oraşul vestic Wroclaw, în timp ce o a treia linie va lega Wroclaw de Poznan.
Compania spaniol㒠Ingenieria IDOM a fost deja aleasă’, în aprilie 2010, s㒠realizeze studiul de fezabilitate pentru acest proiect, din care prima parte va fi prezentat㒠pân㒠la sfârşitul acestui an, urmând ca partea a doua s㒠fie livrat㒠în aproximativ 18 luni. Prima parte a studiului de fezabilitate va indica locaţia exact㒠pentru acest proiect.
Costul materialului rulant este estimat la 4 pân㒠la 6 miliarde zloţi (1,4-2 mld USD), cu toate acestea, costurile reale ale întregului proiect vor fi putea fi apreciate doar dup㒠ce studiul de fezabilitate va fi finalizat.
Uniunea European㒠a acordat o subvenţie de 80 milioane euro pentru acest studiu de fezabilitate, planificat a fi finanţat parţial prin fonduri UE.
http://www.railwayinsider.eu/wp/?p=22056&lang=ro

Referitor la modernizarea vagoanelor etajate eu zic ca ar fi mult mai bine in primul rand daca toate ar reveni la Pascani pentru reproiectarea si modificarea suportilor de bagaje total nepractice pentru bagaje voluminoase luand in considerare ca sunt utilizate pe rutele spre litoral, trenuri accelerate si rapid. Am avut experienta neplacuta anul trecut cand revenind de pe litoral ca toti calatorii sa stam cu bagajele pe jos. (Bineinteles pe cheltuiala producatorului).

Florine din start aceste vagoane nu au ce cauta pe accelerate si pe trenuri de mediu parcurs..Sunt pentru personal pe o distanta de maxim 200 de km si in jur de 3 ore de parcurs asa cum au ajuns momentan si unde le este locul..La fel si vagoanele 20-49 ambele serii

43 de morţi şi 211 ră’niţi într-un accident feroviar din China

Cel puţin 43 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 211au fost ră’nite, dup㒠ce un tren de mare vitez㒠din estul Chinei a intrat într-o alt㒠garnitură’, ce ră’mă’sese fă’r㒠curent dup㒠ce fusese lovit㒠de un fulger, potrivit NewsIn.
în urma coliziunii, dou㒠vagoane ale trenului fă’r㒠curent au să’rit de pe şine, iar patru ale celuilalt au că’zut de pe un pod de beton, ce se afla la o înă’lţime de 20-30 de metri.
La bordul celor şase vagoane care au deraiat se aflau circa 600 de pasageri.
în total, cele dou㒠trenuri transportau 1.400 de că’lă’tori.
Accidentul s-a produs în oraşul Wenzhou, din provincia Zhejiang, în jurul orei locale 20.30 (15.30 ora României).

"Am fost prinşi într-unul dintre vagoane timp de mai mult de o or㒠pân㒠când cinci dintre noi au spart un geam şi s-au târât afară’", a declarat un bă’rbat în vârst㒠de 40 de ani care a supravieţuit accidentului.
Garniturile implicate în accident pot atinge o vitez㒠de pân㒠la 160 de kilometri pe oră’.
China cheltuieşte în prezent miliarde de euro pentru a construi că’i ferate de mare viteză’, ce reprezint㒠o mândrie naţională’, în pofida problemelor de siguranţă’.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/43-de-morti-si-211-raniti-intr-un-accident-feroviar-din-china-232090.html

Un tren a staţionat 50 de minute în Bucureşti pentru a aştepta un grup de că’lă’tori

Trenul venea din Mangalia şi mergea spre Arad. La Bucureşti îns㒠oprirea a fost mai lung㒠decât s-ar fi aşteptat orice că’lă’tor - aproape 50 de minute. Asta pentru c㒠cei aflaţi la conducerea CFR au hotă’rât s㒠aştepte un grup de 35 de copii şi însoţitorii lor care au ajuns cu întârziere în gară’.

"A plecat cu 49 de minute întârziere pentru c㒠a fost necesar s㒠preia un grup de copii care veneau din vacanţă’. Că’lă’torii au fost informaţi în tren. Li s-a spus c㒠va întârzia. Erau multi că’lă’tori în tren. Erau cam 600 de că’lă’tori în tren", a declarat Adrian Vlaicu, director marketing CFR Că’lă’tori.

în total, trenul a avut o întârzire de aproape trei ore la sosirea în Arad.

"Am avut probleme, suntem o grup㒠din Ungaria, am fost în tabara din Sulina. Au rezolvat problema, ne-a aşteptat trenul şi am ajuns", a declarat Zoltan Roja, conducă’torul grupului.

Conducerea CFR spune c㒠niciunul dintre cei peste 600 de că’lă’tori care au fost obligaţi s㒠aştepte nu a fă’cut o plângere scrisă’.

http://www.realitatea.net/un-tren-a-stationat-50-de-minute-in-bucuresti-pentru-a-astepta-un-grup-de-calatori_856685.html

Ieri, la România Actualită’ţi au povestit ceva despre Cacica SV. Printre altele au spus c㒠se poate merge cu trenul la Cacica, deoarece s-a redeschis linia Cacica-Suceava de 2 să’ptă’mâni.
Știe cineva ceva?

Stiu situatii in care un avion a asteptat tot asa vreo 30-60 de minute sa vina legatura pentru a prelua cativa pasageri. Dar asta in conditii de furtuna, aeroport aglomerat, si in plus avionul de legatura de la aceeasi companie de zbor. Binenteles la nemti.
Totusi nu poti sa compari avionul cu trenul, trenuri de obicei sunt mai dese.
E insa greu de comentat o astfel de situatie, ca pe de o parte e vorba de copii, pe de alta parte e vorba de cateva sute de oameni deja aflate in tren, greu sa inclini balanta.
Oricum, la cat intarzie trenurile la noi (inca 2 ore pe drum fata de ora din bucuresti), nu stiu de ce mai apare o astfel de stire. Poate ca a fost mai altfel, si a gasit cfr-ul justificare macar pentru o parte din intarziere.

Grupul ă’la de turişti venea cu autocarul, nu cu trenul, deci nu era vorba de pierderea legă’turii.

Hmm... şi eu când am ajuns o dat㒠mai târziu la gară’, a trebuit s㒠fug dup㒠tren şi s㒠urc din mers, nici mă’car nu s-a încetinit pentru mine...

Dr2005 a spus:
Grupul ă’la de turişti venea cu autocarul, nu cu trenul, deci nu era vorba de pierderea legă’turii.

Hmm... şi eu când am ajuns o dat㒠mai târziu la gară’, a trebuit s㒠fug dup㒠tren şi s㒠urc din mers, nici mă’car nu s-a încetinit pentru mine...

Au avut rezervare la tren. Poate cu ocazia asta se gândesc şi SNTFC-iştii s㒠coreleze nişte trenuri cu vapoarele care vin/merg înspre/dinspre delt㒠mai ales la pasagere, dar şi la nave rapide.