Stiri

Re: Reteaua feroviara din Romania, intr-o stare catastrofala

<r><QUOTE author="srazvi"><s>
srazvi a spus:
</s>Cine e <URL url="http://www.antena1.ro/news/extern/experti-reteaua-feroviara-din-romania-intr-o-stare-catastrofala-114587.html"><s></s>AFP<e></e></URL> , ceva trust de presa?
<e>
</e></QUOTE>
da, e <B><s></s><URL url="http://www.afp.com/afpcom/en/content/afp/our-history"><s></s>agentia nationala franceza de presa<e></e></URL><e></e></B>, detinuta de mogulul Franta</r>

dantm a spus:
ionutz72 a spus:
Åži ce că’uta conductorul în postul de conducere? :)
Aici se pare ca srazvi s-a bagat in aceeasi oala cu ziarististii care nu deosebesc un conductor de un mecanic de tren. (parca sint si in engleza cuvinte care inseamna altceva decit par library, physician )
Eu doar am redat stirea, singura modificare e ca am pus poza din ziarul colorat unde scria copacul

O veste proasta: CFR cere sa i se aprobe inca o scumpire cu 9% dupa cea cu 4%(aia la care am calculat si ne-a iesit majorare intre 5 si 11%, nu stiu cum da media 4%) ca ar lucra in pierdere...probabil de calatori, la ce preturi au si ce conditii ofera, eu de cand nu mai am reducere nu mai vad trenul ca solutie viabila :-?

Super scump ?
Sa iti dau un ecemplu
Timisoara - Arad la personal intreg 5.7 ron
Timisoara - Arad la C & I este 10 ron.....

nu vorbesc pe distante scurte, unde clar se merita, vorbesc pe distante medii si lungi, cand e vorba de mers in concedii & stuff
si faceam comparatia cu masina personala, cand macar sunt 2 in masina; iesi si mai ieftin si e si mai comod (pentru cei carora le si place sa sofeze); plus ca aproape sigur ajungi mai repede, fara sa fii vitezomanu gica
iar gropile de pe parcurs cam rivalizeaza cu restrictiile de 30km/h la tren, deci e cam egalitate, plus ca pleci cand vrei si ajungi cand ajungi (si la tren e la fel)

Mie mi se pare normal, deorece pana la BV nu are de trecut numai o singura cumpana a apelor, intre Sebes si Sibiu, din bazinul Muresului in bazinul Oltului. Altfel de la Budapesta vine pe cursul Dunarii, Tisei, Muresului traseu fara dealuri, munti (dealurile si muntii cer costuri mult mai mari de infrastructura), sunt ceva costuri de trecerea cumpenei de apa de la Apoldu de Jos/Sus si pe urma inca 250 km traseul merge pe cursul Oltului Mijlociu pana la BV.
Pe cand daca venea de la Budapesta prin Oradea-Cluj-BV, avea de traversat mai multe bazine hidrografice, care implica dealuri si munti:
Dunare-Tisa cu Crisurile-Bazinul Somesan cu trecerea Apusenilor, pe urma trecerea in bazinul Muresului cu traversarea podisului Transilvan intre CJ si Campia Turzii din bazinul Muresului , avand de aici in colo alternativa prin Alba-SB, sau pe traseul actual unde se mai iveste o trecere de bazin intre Tarnave si Olt pe la Rupea - Hoghiz - Maierus varianta mult mai scumpa decat cealalalta optiune.
In concluzie, dupa parerea mea au ales varianta cea mai ieftina de constructie prin TM-HD-SB-BV-B
Imi pare rau ca nu trece prin Cluj, dar oi lua trenul pana la SB sa vad si eu TGV in RO.
Dar termenul avansat de 2015 mi se pare super otimist, chiar ilar, tinand cont ca din 450 km de Bechel in 6 ani au finalizat doar 42 cu promisiunea de inca 10 in anul acesta.

E.

Cand o trece TGV-ul prin tara noastra poate o sa ma fac popa..... Iar daca trece TGV-ul pe la noi prin tara sigur a doua oara nu mai calca pe aici. :-?

hai sa fim seriosi, daca apuc eu sa merg cu tgv-ul in romania, imi pun si eu pene ca mircea badea; poate prin 2050 cand va fi total demodat o sa-l cumparam noi la fiare vechi si o sa-l punem ca a cinshpea sageata albastra (macar culoarea se pastreaza)
oricum cred ca le e mila francezilor de tgv-urilor lor, ca sa le aduca pe minunata noastra infrastructura; in rest discutii exista, probabil am merge si pe luna daca ar propune cineva (daca s-ar umple un autobuz cu cine stim noi am pune mana de la mana sa cumparam niste dinamita si sa-i trimitem si-n soare ...)

060-DA-001 a spus:
Super scump ?
Sa iti dau un ecemplu
Timisoara - Arad la personal intreg 5.7 ron
Timisoara - Arad la C & I este 10 ron.....
Foarte tare, compari C&I cu personalul si pe cea mai scurta distanta posibila :-D . Dar si asa prefer duba, unde mai pui ca Tm-Oradea o faci in 3 ore si te lasa unde vrei, deci compara cu R Desiro, ala facut pentru salvarea hemoroizilor :lol:

@interesantul: statutul administrativ/politic al autostrazii Transilvania e mai complex. N-am sa intru aici in detalii.

Voua nu va e frica asa un pic? De fiecare data cand aud cum se abereaza astia mi se face frica. Mi-e frica pentru ca intr-o zi chiar se va intampla sa treaca trenuri de mare viteza prin RO si ne facem de mandra minune. Daca ciobanu' a rupt gardu de langa autostrada sa-si treaca oile cine stie ce mama naibii or face cu liniile de tren.

Astia de sus is doar niste copii care cred ca istoria ii va tine minte ca mari fauritori; dar adevarul e ca nu avem o cultura care sa suporte un grad mai elevat de infrastructura si pana cand nu ne calmam cu "romanismele" nu meritam ceva mai bun.

macleod a spus:
Auzi, apropos, de cand trece tgv-ul prin ungaria ? Sau iar sunt minunatii jurnalisti care la tot ce misca zic tgv ?
De fapt e Rail Jet ceea ce probabil va fi prelungit si la noi cand vom avea o infrastructura de 160 km/h macar.
Mai era o stire cu TGV din Germania, deci ei la tot ce e mai rapid ca la noi(ceea ce nu-i deloc greu, si o mocanita din Elvetia e mai rapida) vad ca-i zic TGV :lol:

In Germania circula intr-adevar TGV, alternativ cu ICE pe ruta Frankfurt am Main- Strasbourg-Paris.

Baaaai, la fix vine stirea asta dupa ziua de ieri.

Ieri stam si priveam din prispa casii. Si cum priveam din prispa casii m-am gindit sa citesc un mers de tren din 1967-1968. Arunc o privire accelerat Bucuresti -Ploiesti Vest 44 sau 41 de minute. :x mai sa fie, iau mersul 2010 si vad 54 de minute.

Mai dau o pagina Brasov - Sighisoara 1 ora si 44 in 1968 si 2 ore si 4 minute in 2010.
Asa ca de pe prispa casii am aruncat mersurile in ...mai incolo si nu am luat si pe ala din 1988 pentru comparatie.

Seara plec de pe prispa la TV. Bai la fix vad un promo: ,,englezii n-au mai construit de peste un secol o cale ferata.dar si cind s-au apucat.."

Ma uit, High Speed 1, 9 ani de munca pentru 100 km, buget cit al Keniei. Ramin uimit de citeva aspecte prezentate.
1. au dus linia intr-o gara din epoca victoriana ( nu s-a pus problema sa mute gara pe razoare)
2.au renovat si pastrat gara
3. au gasit si au mutat 7000 de schelete dintr-un fost cimitir
4. au comparat bugetul cu al Keniei.

http://www.highspeed1.com/

Azi citesc aici si vad ca TGV ocoleste Clujul. Ma umplu de ciuda, dar zic, lasa ba ca asa incet incet s-a extins TGV la inceput Atlantique, apoi Thalys, apoi Mediterranne, o sa ajunga el si la Cluj.

Imediat m-am gindit ca daca iti faci rezervare din timp ca la avioane o fi mai ,,eftin", am intrat pe situl SNCF si mi-am rezervat un bilet TGV Sibiu -Paris. Dus -intors.

ce raspuns primesc? nous remercie pour votre interes bla, bla bla, si ca imi ofera biletul gratis, chiar mi-au dat ei 1 euro bonus, dar din pacate ei au renuntat la proiect pentru ca s-au bagat astia de la Maglev si cica ma indruma spre ei.

Acuma eu nu vreau la Maglev ca nu e chiar tren, ca si TGV pe sine clasice.
Asa ca o sa mai circul cu Malaxele si astept sa scoata Regiotransul TGV -ul ala pe care il au ei dar nu il arata :-?

Cel putin 48 de oameni si-au pierdut viata intr-un accident, in aceasta noapte in India. Un expres a trecut peste un semnal rosu si a lovit in plina viteza un alt tren, oprit intr-o gara. Impactul a fost atat de violent incat trei vagoane au fost distruse iar fragmente metalice au fost proiectate pe o pasarela, la mare inaltime.

Numarul victimelor ar putea creste, pentru ca foarte multi pasageri sunt blocati intre resturile vagoanelor distruse. Presa locala vorbeste de de 70 sau chiar 100 de morti, dar aceste evaluari nu sunt confirmate.

Autoritatile au anuntat ca au dificultati in identificarea victimelor, in conditiile in care majoritatea acestora calatoreau in vagoane in care locurile nu sunt numerotate si care sunt, de obicei, foarte aglomerate.

Accidentul feroviar din aceasta dimineata vine la mai putin de doua luni de la un atentat produs asupra unui tren din India, produs tot in Bengalul de Vest si soldat cu zeci de morti si raniti.

http://www.antena1.ro/news/extern/india-zeci-de-morti-in-urma-unui-accident-feroviar-114638.html

Click a spus:
O bă’trân㒠Dacie a intrat, în urm㒠cu 4 ani, pe mâna studenţilor de la specializarea Automobile, de la Universitatea „Ovidius" din Constanţa.

Maşina a primit marţi sear㒠„botezul drumului de fier". Pentru ca maşina s㒠mearg㒠pe calea ferată’, s-a lucrat intens la roţile speciale, la tracţiune, punând în valoare creativitatea studenţilor.

A ieşit un hibrid rutier şi feroviar, botezat „TrenD", viteza maxim㒠estimat㒠a autovehicului fiind de 100km/h, iar consumul de combustibil este de 4 litri la suta de kilometri.
5.jpg