LA SIGHIĂ
ĹžOARA E LINIĂ
ĹžTE..........Trecând în ultimele 30 de zile, de mai multe ori prin Sighişoara, la giratoriul de la ieşirea din Sighişoara spre Mediaş (DN 14) şi Tg.Mureş (DN 13), am sesizat că lucrările de la "scurtătura" nouă a M 300 avansează.....pe loc. Aşa se face că joi 07.11.2013, la întoarcerea spre casă, m-am oprit în parcarea dinaintea giratoriului (venind dinspre Tg.Mureş) pentru a pune "pe film" starea tunelurilor noi ce vor fi străpunse aici şi unde şi DN 13 va fi cocoţat pe un pasaj peste M 300, parcarea de aici dispărând astfel.......
Revenind la acest subiect, fac legătura şi cu ce s-a mai scris aici la postările din 10.08.2013, pagina 201, prin ceea ce a "scris" Eusebiu legat de lucrările de reabilitare.......

....din nou "poza" de ansamblu a zonei.....

.....în poza din stânga un plan general al tunelului nou cu ieşirea din Sighişoara. Sus pe deal e reprezentanţa "Skoda" şi un motel....şoseaua coboară spre dreapta imaginii la giratoriul ce duce la Mediaş şi la Mureş (locul de unde pozez). Poza 2 şi 3 sunt "zoom"-uri.....în sapate după deal este cursul Târnavei şi gara Sighişoara.

...Cu faţa spre Mureş; giratoriul e în spatele meu. Cu puncte roşii e marcat traseul M 300 pe sub podul ce va fi aici, sub această parcare. Spre stânga e "Hula Daneşului"....

....Intrarea în al doilea tunel, cel de sub Hula Daneşului...... pe partea cealaltă a dealului, linia se va conecta la cea existentă, pe direcţia Daneş-Mediaş-Blaj-Teiuş, la vreo 800 m după deal. Nu am mai ajuns şi de cealaltă parte a dealului Daneşului, deşi nu aş fi avut mai mult de 3 km, dus- de unde sunt acum.

....Un plan depărtat (poze nu prea "artistice") cu Hula Daneşului; din stânga, spre centru, urcă drumul de Mediaş (DN 14) pentru a trece dealul.

.....Intrarea în actualul tunel, după ieşirea din gara Sighişoara (tunel ce va devni amintire la treminarea lucrărilor). După acest tunel (stinga imaginii...peste deal) este o benzinărie şi podul ce trece DN 13 peste M 300 spre Tg. Mureş.
Ceea ce vedeţi aici, repet, e legat de ceea ce s-a scris la pagina 201, în 10 Aug. 2013.
Poate ar fi bine, dacă, împreună cu datele de la pagina menţionată, ar fi mutate la subiectul "M 300"-lucrari de reabilitare.......ca cine doreşte date să nu mai "alerge" prin postări şi pagini, aşa ca mine acum, până le-am găsit.
Toate cele bune, sănătate tuturor!!