salutare!
am fost la Muzeu si primul lucru care m-a "izbit" a fost deosebita atentie a personalului care mi-a aratat ca intr-adevar isi doresc vizitatori.
Nu as putea spune ce m-a impresionat mai tare, mai ales ca venisem dupa vizita la Muzeul CFR de la Gara de Nord. Unde, intre paranteze, am intalnit o alta persoana care iubea ce facea - ma refer la dl Dorobantu
pe scurt: la Gara de Nord multa atentie pentru detaliul tehnic (automatizarea, sina H0e, etc...), la Sinaia multa aplecare catre alte elemente: povesti in fiecare colt al machetei, oameni care se uita la fustite scurte, sudori care repara locomotive, o nunta si o inmormantare, schiori care se dau peste cap...multe etc-uri din acestea care transforma spatiul machetei principale intr-o nebuneasca telenovela de 2 ore ;-)
M-a impresionat povestea dioramei lui Stefan... Stefan, un baietel care la 6 ani a primit o dorama dupa ce a vazut museul si-a dorit sa puna si diorama primita cadou ca si exponat sa se bucure mai multi de ea...
dragut, nu?
Exista potential si mai mult, dar sunt inceputuri. Iar faptul ca exista undeva o masa cu trenulete de lemn pentru copiii care vin pe acolo si ar dori sa puna si mana este o initiativa foarte buna.
Inca un element amuzant... Cred ca masinii-drezina Anei Pauker au incercat sa ii fure casetofonul... cel putin asta spunea parbrizul de jdemii de centrimetri grosime spart in dreptul soferului...