pregatiri pentru diorama

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
pana aici a fost usor, urmeaza partea dificila, roca dezlantuita la vale.
Am tot cautat piatra necesara prin tot felul de cariere, rezultat: zero.
Oprit ca omul masina pt popas la granita dintre jud Maramures si Bistrita-N si cand ma uit la ce udam, observ o movila de vreo 5-6 metri inaltime care prabusea exact ceea ce cautam demult. Roca fragila fragmentata in felii subtiri prin erodare. Iata cum lucreaza natura la HO:
 
Dificultatea nu se opreste aici, rezerva probleme pe parcurs. Trebuie prelevata roca in gramajoare fara a strica ordinea, legat in punga.Ca apoi ai de reconstituit la puzzle de-ti vine acru-n artere. trebuiesc spalate bucata cu bucata si reconstituit prin lipire cu aracet, apoi un pic de tusat la culoare.Am preferat sa ignor greutatea ansamblului si sa pun accentul pe factorul realistic. Mai real decat atat nu pot.
 
Asta chiar e tare!
Adica americanii sunt mai americani decat new-york-ezii!
Antologica si de retinut!
:D
 
Multumesc! Sper ca de ziua celor ce chiulesc sa arunc piatra la vale.Dupa mici expirati si bere fermentata fortat nu poate iesi bine :D
 
A trecut si cheful la padure, asa ca am inceput sa ma joc de-a natura cu stancile .
 
Si aproape de final. Mai urmeaza sa maruntesc piatra sa o las sa cada aleatoriu printre faliile aparent stabile, apoi incerc un weathering , poate reusesc o nota mai deschisa.Ce ziceti, pare natur?
 
Concasorul de rigoare, pentru roca pravalita, si aracetul amestecat cu baitz:
 
Si dupa aproximativ 15 ore de munca, cu bani putini iata ce a iesit:
 
Cand m-am apucat de format peretele stancos ma gandeam ca o sa chixez, dar sper ca am reusit cat de cat sa realizez cat mai naturalo-realist ansamblul. Vegetatia este formata din iarba NOCH ( aici nu am putut pune altceva), muschi de padure si ramura de conifera. Urmeaza sa ma gandesc la contextul asezarii pe blat, trebuie sa ma aflu-n treaba cu ce delimitez lateral ansamblul. Nu bagati aplauze, ca mi-o iau in cap.... ;-)
 
Salut,foarte frumoasa mica diorama.La noi in RO s-a utilizazt vreodata metoda consolidarii stancilor cu ajutorul lemnului ?
 
:aplauze: poti sa ti-o iei in cap ....si sa mai faci :p

aspectul este foarte realist...insa in spatele structurii de lemn nu trebuia umplut mai mult?sa dea impresia ca intre-adevar lemnele alea sustin la greu povara din spate?
 
as putea sa umplu mai mult, chestia e ca are o rezerva de inaltime parapetul, tocmai pentru a nu sari piatra parleazul prea mult. Cred ca ar arata ok mai incarcat in spatele scandurilor, chiar ma gandeam la inceput cand am rupt la finisare o bucata de bambus sa trec un colt de stanca prin 2-3 scanduri rupte la impact.
In ceea ce priveste uzitarea la noi in coclauri a parapetilor de natura lemnoasa, sicer, habar nu cunosc... :roll:
 
da, as incerca cu ceva praf, eventual oxid uscat, ca pare cam proaspat tratat. Ai dreptate, LDH, trebuie sa recunosc. Cand o pun pe blat o spoiesc.MS frumos!
 
obiwan a spus:
In ceea ce priveste uzitarea la noi in coclauri a parapetilor de natura lemnoasa, sicer, habar nu cunosc... :roll:

La noi nu am vazut asa ceva dar au existat si probabil ca mai exista pe unele linii secundare un fel de "stabilizari" ale terenului facute din nuiele impletite.