Portal tunel versiunea 2

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Salut,
Matrita din silicon te ajuta sa copiezi un model existent , ori tu vrei sa iti dezvolti propriile piese banuiesc nu sa le copiezi pe cele existente, ma insel ?
 
evident ca fiecare piesa vreau sa fie unicat, era doar o idee de tinut minte pentru un orizont mai mult sau mai putin apropiat, cind probabil va fi nevoie de matrita. deocamdata vreau sa tind spre perfectiune de la o piesa la alta (oricum putin probabil).

citind, lucrand si exersand, imi vin tot felul de idei, care neputand fi puse in aplicare toate deodata sau chiar separat, le trec la "caietul de idei". (ca de exemplu, una din pauzele zilnice, am petrecut-o pe podul de pe strada Jiul din Timisoara, pentru a-l masura pe toate partile, remember?? urmeaza si un pod).
 
on topic:

va mai aduceti aminte de acest dragut, mirific, sublim, exceptional, senzational prim portal de tunel??ei bine, dupa cum spuneam si mai sus (sau in pagina anterioara) daca tot nu mi-a placut in mod deosebit cum a iesit (avand deja experienta cu actualul portal) mi-am spus sa il "stric" si pe asta....

fapt pentru care am pus mana pe o bucata de smirghel granulatie 100 si am inceput sa dau jos munca de ceva ore (zile). acum mi-am dat seama ce inseamna "vopsea apoasa"... pai sa-mi fie cu iertare fata de Sfantul Protector al Modelismului, dar ce am facut eu acolo, prima data, nu a fost vopsea apoasa... a fost glet (chituire) in toata puterea cuvantului.... deci dupa ce am inceput sa-mi dau seama de prostia facuta, am inghitit in sec si vorba lui @obiwan "Hai baga la smirglu ca n-ai facut nimic azi"... si am bagat..... dupa cum se poate observainainte sa "decopertez" tot... am facut si 2 poze cu ce a fost...si ce va urma sa fie...intre timp, munca este in plina desfasurare, evident ca a trebuit sa refac si rosturileaproape gata "raschetatul"si alaturi de fratele mai maresi detalii...urmeaza vopsirea....

stay tuned :| :|
 
In locul tau lasam gri-ul ala in rosturi si aplicam , prin tamponare/stergere usoara, cu pensula, vopseaua semiumeda.
Acum va trebui sa dai o mana de vopsea gri-neagra diluata si apoi restul de vopsea, care va avea nevoie de cateva straturi.

Spor la treaba!
 
pai ideea e ca... nu prea mai erau rosturi... si da, asta si aveam in cap de la inceput, stric tot si fac din nou, cu dilutie si culoare calumea + ca trebuie sa trec si la nivelul urmator, cel de weathering (de care ma tot feresc)
 
ce am reusit in seara asta: am dat prima mana de culoare, conform indicatiilor, fara "puncte" albe... (pe cit posibil)urmeaza "finisarea" si apoi... :confused: :x :confused: ... weathering-ul...

stay tuned...
 
am terminat si partea de "vopsire", va las sa va delectati cu poze si bineinteles comentarii, criticile sunt binevenite... :oops: :oops:

deocamdata...
 
la portalul din stinga...ori mai inchizi din culorile deschise ori mai deschizi din culorile inchise...un "wash" cu o nuanta de gri ar ajuta...
acum...parerea mea...ar fii frumos atunci cind incerci sa pui mai multe culori impreuna, peste cele deschise si inca neuscate, sa pui o nuanta diluata de culoare mai inchisa...fara prea multa ingrijire... crede-ma ca natura nu ne intreaba daca apa, sau praful, mizeria si altele, pot trece sau nu peste pietrele de culoare deschisa...
apoi pietrele, chiar si din acelasi masiv, sau bucata, daca doresti, in general au mai multe, culori, in functie de adincimea, natura solului,componentii chimici prezenti la formarea acesteia...etc, etc. griul deschis sau mai inchis, da o senzatie de monotonie...incearca sa mai combini cu putin haki sau alte culori ce iti incinta retina.
"wash"ul se potriveste cel mai bine...in acelasi timp, omogenizeaza intregul aspect, dar si evidentiaza diferitele nuante de culoare...dind o impresie de adincime... 3d :lol:
 
Ce face "concurenta"... pentru inspiratie!

http://www.vampisol.de/html/kunstbauten.html
 
http://www.vampisol.de/html/material.html

Ce vand ei ca placi gata facute, evident sunt turnate in matrite de silicon... dar matritele dupa ce su fost copiate???? :confused: