PASIUNI ASCUNSE ALE TRENULISTILOR

vin si eu cu citeva imagini dintr-o excursie de 2 zile facuta in nordul greciei pe la munte...
traseul cu masina este ioannina-papigo mic si de acolo se proneste cu picioarele pina la refugiul care se afla la 1950 de metri...drumul se face lejer in aproximativ 3 ore.diferenta de nivel este de 1200 de metri...

superb, si cand te gandesti ca avem si noi din plin zone de astea dar nu se duce nici cutzu (bine ca m-as duce si eu, dar n-am elicopter in dotare, ca de mers pe picioarele mele nu cred ca mai sunt in stare prin munti ... deci poate dupa o mare cura de slabire si foarte mult antrenament)
prin ce zona sunt facute pozele ? ceva cat de cat cunoscut europenilor sau undeva unde si grecii stramba din nas ca ce greu se ajunge acolo ?

ca sa gasim locuri de cazare, am facut rezervare inainte cu 10 zile...din mai si pina in octombrie refugiul este plin de turisti montani...foarte multi straini, am intilnit nemti, englezi si francezi, cei din urma la virste venerabile 70- 75 de ani...dar si greci cunoscatori si iubitori de natura!!!
noi am facut un traseu de aproximativ 12 ore, cu o pauza de masa de 2 ore...dar sincer...este superb!!!

deci...se ajunge la ioannina cu masina apoi se ia drumul catre aeroport...faci la stinga si iei drumul ce duce la vikos, papiko mare...
apoi este simplu...de la cel mare ajungi la cel mic, :-D :-D tot cu masina...
cum intri in sat, pe stinga ai o parcare camuflata, linga un tintirim, unde sincer...eucel putin as dori sa am locul de veci, sub stejari si platani... :-P
de acolo...se urca pe poteca...si gata...ai ajuns in padure...
rezerva de apa (1 litru) se poate reinnoi la aporximativ fiecare ora de mers...exista izvoare pe drum...
greutatea sacului...in jur de 5-7 kg, pt 2 zile... sau in functie de ceea ce doresti sa faci, daca stai mai mult...
diferenta de nivel este mare si te asigur ca 15 kg pe care le-am avut in spate, mi-a dat putina bataie de cap!!!

eu si dragonii... adica niste sopirlite mici cu coada plata, inotatoare, si cu un sir de dintisori pe coloana...eu ma asteptam la ceva mai mari dragoni, dar se pare ca au disparut de mult

putina zapada in luna lulie nu strica...din contra!!!

baieti!!!
chiar daca este greu cu economicul, un weekend cu putini bani se poate face la munte...aici pt 2 zile de mers pe la un hotel sau asa ceva, m-ar fii costat cel putin 200 de euro...pe munte am cheltuit 35 de euro pt cazare-masa...
apoi...bicicleta este in program...(1,50 euro/l benzina) :-P

Frumoase locuri, si pozele.
Mi-ai facut asa o pofta de mers pe munte...Poate vara asta imi iese ceva pe aici pe la noi prin Apuseni.

baieti!!!
chiar daca este greu cu economicul, un weekend cu putini bani se poate face la munte...aici pt 2 zile de mers pe la un hotel sau asa ceva, m-ar fii costat cel putin 200 de euro...pe munte am cheltuit 35 de euro pt cazare-masa...
apoi...bicicleta este in program...(1,50 euro/l benzina) Razz
iti iei in spate cortu, sacu de dormit, 100 de lei, te urci in tren si mergi la munte un weekend intreg... aventura totala, nu cheltuieli aiurea pe cazare si comfort... pana la urma e iesire in natura

Mai e varianta cu rulota, mai sigura dar si mai scumpa. In cort daca nu esti atent unde campezi vine un rau intentionat sau un animal peste tine in cautare de mancare. Din pacate nu prea am mai vazut la noi sa mearga lumea cu rulota, de parca ar fi ceva rusinos :-|

La cat costa o rulota la noi, le vezi pe toate drumurile dar cred ca toate sunt de vanzare. Sincer mi-as lua una, dar sa fie cu tot confortul, si cred ca in cazul asta ajunge mult prea scumpa.

Da, din pacate sub 1500 euro nu gasesti una de 2 locuri, unde mai pui ca ar trebui sa stai la casa pentru a avea unde s-o ti in timpul anului cat nu esti plecat cu ea. Desigur sa nu faci ca la top ger :-D ca atunci nu merita investitia

bine, eu ma gandeam direct la camion rulota (vorba vine camion, ca e sub 3.5 tone, deci tot cu b-ul poti sa il conduci); ala parca incepe linistit pe la 15-20k (euro desigur) si probabil pe la banii aia ii trebuie renovare generala :-D
asa nici rulota nu e rea, avantajul ar fi ca o iei cu tine doar cand ai nevoie (dar trebuie la masina carlig si alimentare cu curent); cu parcatul e mai greu, dar cred ca ar merge si prin spatele blocului, ca mai sunt niste rulotari pe acolo, pe care probabil ii injura toata lumea la fel cum ii injur si eu :-D