PASIUNI ASCUNSE ALE TRENULISTILOR

gasisem pe vremuri niste rame de plastic cu sticla, erau vreo 150 de mii pe vremea aia (pentru 500 de piese), sa zicem destul de rezonabil; intre timp a trecut timpul, au crescut preturile, aia cred ca au dat faliment sau aproape sigur s-au mutat de acolo ... si tot prin cutii stau puzzle-urile

djflavio : Inainte de 89 la o revista de benzi desenate PIf a venit un gadget cu un puzzle avand o rama de plastic si un suport pe spate.
Eu zic ca idee incercat la firmele de rame si inramari tablouri ei pot pune o rama si in loc de geam o folie flexibila de plastic pe orice dimensiune, asa au inramat niste pasionati afise de mari dimensiuni, ramane daca pretul va fi acceptabil...

dar de ce nu direct geam de sticla ? ce-i drept e mai casant decat plasticul, dar totusi daca avem geamuri peste tot de ce nu si la ramele de puzzle-uri
si trebuie cautate cu mare atentie la pret; i-am gasit pe aia acum cativa ani din intamplare, altfel pe oriunde am intrebat erau de 2-3 ori mai scumpe, pana si la ultimul jaf de magazin de geamuri mi-a dat un pret de vreo 2 ori mai mare, si cand era rama mai scumpa decat puzzle-ul, am zis pas, vedem data viitoare

Eu asamblez piesele din puzzle pe un carton de tip mucava, sau pe o planseta din lemn. Dupa ce termic, intorc plasa cu rotile in sus, pensulez cu aracet de calitate si aplic hartie pe spate. Dupa uscare, obtin o structura relativ flexibila, dar neimprastiabila, pe care o lipesc si o presez pe un carton de tip mucava de 3 mm care ii confera rigiditate. Fixer tot cu aracet un snur sau sfoara si pot atarna tabloul rezultat pe un perete. Fata este suficient de buna pentru a putea fi stearsa de praf fara deteriorare.

Pentru cei mai pretentiosi se pot inrama tablourile rezultate, insa se obtine un pret mult mai mare si o greutate mult mai mare a produsului final.