NanoX - s88 all in one.. probleme la partea s88

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Septembrie 2009
419
90
32
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
Dioda este D2
:D am sa incerc si varianta asta cu CD4049.


Cat despre s88_sch nu sunt sigur daca este fuctional. Nu am putut testa deoarece fara el senzorii stau ON.

Am sa incerc sa iau cu drillul cu o freza de metal toate traseele (in caz de am vreun acurt) si daca nico dipa nu merge refac montajul :D
 

LiviuM

Well-Known Member
Trenulist
11 Martie 2011
397
0
danezu post_id=165288 time=1519059333 user_id=1073 a spus:
A, aia? Acolo nu e o semipunte, ci D2+D3+D4+D4 formeaza o punte intreaga. Cu alte cuvinte, poti alimenta montajul (si) in alternativ. Sau n-ai montate toate diodele? :?:
Alimentarea "efectiva" a modulului tau este intre anozii lui D2 si D3 (masa/GND, asa cum e notat si pe silk) si catozii lui D4 si D5 (+, notat de asemenea pe silk).
GND-ul de care zic eu mai sus e folosit in tot restul schemei ca referinta. Atat de cele 3 regulatoare de tensiune (12V, 5V, 5V) cat si pentru modulele conectate la NanoX (s88_sch, adica).
In conditiile astea, nu mai ai nevoie de diodele suplimentare de care am vorbit ieri.
danezu post_id=165288 time=1519059333 user_id=1073 a spus:
:D am sa incerc si varianta asta cu CD4049.
Nu-s ce sa zic. Per total s-ar putea sa fie o imbunatatire a schemei, da' nu mai sunt convins ca e cazul.
Poate ar trebui, totusi, sa ne ocupam intai de s88_sch. Nu mai ai modulul depanat din linkul postat de mine anterior?
danezu post_id=165288 time=1519059333 user_id=1073 a spus:
Nu am putut testa deoarece fara el senzorii stau ON.
Nu stiu cum se comporta un modul real, da' azi am facut o simulare a etajului de intrare (cu 56K si cu 4k7 intre pinul 9 si masa) si pare ca asa cum functioneaza la tine e OK. De-aia ma gandesc ca poate e nevoie, totusi, de s88_sch ca sa functioneza cum trebuie.
danezu post_id=165288 time=1519059333 user_id=1073 a spus:
Am sa incerc sa iau cu drillul cu o freza de metal
Uitatul "prin cablaj" spre o sursa de lumina (eventual cu o lupa) ajuta. Masuratul diverselor trasee care par "cam apropiate" e si mai sigur.

Spor,
Liviu
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Septembrie 2009
419
90
32
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
S88_sch este unul nou.. acela e ramas in tara si prea scump transportul sa l aduc.

Eu am lasat doar 2 diode in loc de 4 si fara lm350 deoarece folosesc un transm de laprop 16v

Toate testele au fost facute fara s88_sch, iar data trecuta cand s88_sch nu mergea corect senzorii erau off cand il deconectam. Cum scot 7404n senzorii off il pun la loc senzori ON. Deci nu prea am cum sa testez s88sch :(|)


Dupa frezat revin cu update uri sau cu modul nou :D
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Septembrie 2009
419
90
32
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
Can spui ca se comporta normal, la tine senzorii sunt ON? fara s88sch conectat?

am sa mai dau o sansa modulului si dupa am sa incerc sa refac NanoX-s88 dupa schema paco dar fara 7404n pus si Genli-S88
 

LiviuM

Well-Known Member
Trenulist
11 Martie 2011
397
0
danezu post_id=165290 time=1519061368 user_id=1073 a spus:
Eu am lasat doar 2 diode in loc de 4 si fara lm350 deoarece folosesc un transm de laprop 16v
A, ok, dar chiar si cu o semipunte alimentarea montajului tau tot intre + si - notate pe silk e. Sau macar GND-ul.
danezu post_id=165290 time=1519061368 user_id=1073 a spus:
iar data trecuta cand 288_sch nu mergea corect senzorii erau off cand il deconectam.
Chestia asta n-am stiut-o. Pe de alta parte, cum ziceam anterior, nu mai sunt chiar asa de sigur ca nu poate functiona si cum face acum. Asa ca...
danezu post_id=165290 time=1519061368 user_id=1073 a spus:
Cum scot 7404n senzorii off il pun la loc senzori ON. Deci nu prea am cum sa testez s88sch :(|)
Lasa 7404 montat, conecteaza s88_sch si sa incercam sa-l masuram pe asta.
danezu post_id=165291 time=1519062040 user_id=1073 a spus:
Can spui ca se comporta normal, la tine senzorii sunt ON? fara s88sch conectat?
Eu n-am nici un fel de hardware, nu pot sa testez nimic. Eu doar imi dau cu presupusul uitandu-ma pe schema/foi de catalog. :D

PS Am modificat mesajul de 3-4 ori, in functie de modificarile tale. Daca nu mai intelegi nimic, intreaba.
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Septembrie 2009
419
90
32
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
ca sa fiu sigur am sa le frezez pe amandoua ptr eventuale scurturi si revin cu update-uri.

Am sa iau din nou masuratori cu s88_sch conectat

Cam ce ar trebui sa masor la s88_sch?

Multumesc inca o data ptr ajutor
 

LiviuM

Well-Known Member
Trenulist
11 Martie 2011
397
0
danezu post_id=165293 time=1519062779 user_id=1073 a spus:
Cam ce ar trebui sa masor la s88_sch?
Presupunand ca celelalte semnale (Clock, Load, Reset) functioneaza cum trebuie *), cand pui toate intrarile la masa ar trebui ca si Data_Out sa fie tot timpul 0 curat (fata de pinul 7 al 7404).

*) Ca sa vezi daca astea functioneaza cum trebuie ti-ar trebui un osciloscop. Poti eventual sa verifici ca Reset e low (presupun ca as trebuie sa stea in cea mai mare parte a timpului), da' restu sunt cam dinamice.
 

LiviuM

Well-Known Member
Trenulist
11 Martie 2011
397
0
LE Si, bineinteles, tot ce e static - alimentari, lipituri OK, fara trasee intrerupte...
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Septembrie 2009
419
90
32
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
inca sunt nedumerit de ce cand am reprogramat GenLi PIC cu genli-s88.hex senzorii erau off? iar daca faceam scurt pe pinii 1 si 2 ai s88 se aprindeau
 

LiviuM

Well-Known Member
Trenulist
11 Martie 2011
397
0
Si, ne-ajuta? :roll:
danezu post_id=165298 time=1519065452 user_id=1073 a spus:
ar daca faceam scurt pe pinii 1 si 2 ai s88 se aprindeau
Cand faceai scurt intre pinii 1 si 2 generai nivelul ala 0 pe care l-am tot cautat pe pinul 9 al 7404 (cand tot gaseam 1.6V).
Nivel 0 pe care eu sper sa-l genereze s88_sch, daca functioneaza corect.
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Septembrie 2009
419
90
32
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
deci pot lasa programat genli ul cu variata s88 fara alte conflicte cum DAC sugera?

Acum sunt la munca si fac simulari in minte :D
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Septembrie 2009
419
90
32
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
cand am pus montajul s88_sch la nanox cu GenLi-s88.hex nu s-au activat senzorii.
Probabil nici s88_sch nu vrea sa-mi faca viata usoara.
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Septembrie 2009
419
90
32
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
Am testat si cu s88_sch conectat si la data out pin 1 am 1.62V.

Tocmai am luat decizia sa refac montajele separat amandoua nanox s88 si genli s88.. unul din s88 are sa mearga cum trebuie :))

Inainte sa ma re apuc vreau sa inteleg de unde pin 8 7404 trebuie sa aiba 5v, de la PIC? Nu prea le am cu electronica
Si de ce eu am 1.62 pe 9 fara s88_sch conectat.. e sigur un scurt pe care nu l pot gasi?
 

LiviuM

Well-Known Member
Trenulist
11 Martie 2011
397
0
danezu post_id=165304 time=1519094102 user_id=1073 a spus:
Am testat si cu s88_sch conectat si la data out pin 1 am 1.62V.
Atata timp cat nu stim daca s88_sch lucreaza...

Tocmai am luat decizia sa refac montajele separat amandoua nanox s88 si genli s88.. unul din s88 are sa mearga cum trebuie :))
danezu post_id=165304 time=1519094102 user_id=1073 a spus:
Inainte sa ma re apuc vreau sa inteleg de unde pin 8 7404 trebuie sa aiba 5v, de la PIC?
7404 e un circuit inversor. cand are 0 la intrare (pinul 9), "scoate" 5V pe iesirea corespunzatoare (pinul 8) si invers. Din pacate lipseste 0 de pe pinul 9.
danezu post_id=165304 time=1519094102 user_id=1073 a spus:
Si de ce eu am 1.62 pe 9 fara s88_sch conectat.. e sigur un scurt pe care nu l pot gasi?
La inceput am crezut ca R12 e suficienta sa faca 0 pe pinul 9 (asa ar fi fost la un CMOS), Ce ai tu nu e CMOS si prin intrari poate curge un curent pana la 1.6 mA (parca). Curentul asta ipreuna cu rezistenta R12 pot justifica cei 1.6 V de pde intrare (pin 9). Ai nevoie pe pinul ala de o "sursa" de 0 V care sa poata mai mult de astia 1.6 mA, si asta speram sa faca s88_sch. La tine nu poate (inca), dar nu stim cine-i de vina.
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Septembrie 2009
419
90
32
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
Am pus in loc de 56k la r12 un 330r si se pare ca acum am 0.4v la pin9 si 4.11v la pin 8. Senzorii sunt off dar s88_sch nu schiteaza nimic.

Pe pin 1 s88_sch am 0.4v
 

danezu

Well-Known Member
Trenulist
16 Septembrie 2009
419
90
32
Los Angeles
LOCATION
Los Angeles
Bleahhhh e clar ca cv e dus la montajul meu de trebuie modifocata rezistenta.. Gata refac montajul saptamana asta
 

LiviuM

Well-Known Member
Trenulist
11 Martie 2011
397
0
Ca s88sch sa genereze 5V pe 330 de ohmi, ar trebui ca iesirea Q8 (pinul 3) a lui 4014 sa livreze 15 mA, numai ca din foaia de catalog "poate" 1.7 mA, de 10 ori mai mic. Asa ca n-o sa mearga.
De-aia ziceam, ca sa scapi de una din probleme, daca ai de unde lua, incearca cu CD 4069 in loc de 7404 la NanoX. Ala e CMOS curat si curentul prin pinul 9 e, practic, 0 si n-o sa creeze probleme cu caderea de tensiune pe rezistenta R12 (aia 1.6V de mai devreme).
Sau cu un 74LS04, ca are alt bloc de intrare si are curenti de intrare mai mici ca 7404 simplu. Chiar, ce scrie exact-exact pe circuitul tau?