salutare la toata lumea. se pare ca tot eu trebuie sa continui cu acest topic. sa stiti ca mai sunt pasionati care au ce sa arate aici.
astazi va prezint locomotiva PACIFIC. este o locomotiva americana asa cum cred ca v-am obisnuit deja. primele astfel de locomotive s-au fabricat in numar mic la sfirsitul secolului 19. ele erau putin diferite de modelul care mai tirziu a devenit celebru sub denumirea de Pacific.
prima locomotiva considerata a fi un autentic PACIFIC, a fost construita in 1902 de catre BROOKS. aceasta noua locomotiva si-a aratat repede superioritatea fata de locomotivele vremii 4-4-2 Atlantics , 4-6-0 Ten-Wheelers si 2-6-2 Prairies.(ultimele doua le gasiti ca si modele fabricate de producatorii americani de trenulete). astfel Pacific a devenit locomotiva standard a trenurilor de calatori americane. la acea ora mai erau doar foarte putine companii de transport americane, care nu foloseau astfel de locomotive. pina in anii 30, datorita succesului lor, s-au fabricat 6000 de astfel de locomotive. ultima a fost fabricata in Canada in august 1948.
modelul pe care vi-l voi prezenta, reprezinta o locomotiva USRA light Pacific, construita imediat dupa Primul Razboi Mondial.
acest model este fabricat de MEHANO, este o locomotiva cu o buna tractiune si putere mare, avind un zgomot foarte redus al motorului.
undeva in spate se vede si vagonul restaurant pe care il modific...