Locomotive cu abur fabricate pana in anul 1910

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

DORIN

Well-Known Member
Trenulist
25 Aprilie 2016
634
0
BUCURESTI
LOCATION
BUCURESTI
PRIETENI ASTAZI VREAU SA VA PROPUN UN NOU TOPIC, CRED EU INTERESANT SI SUNT CONVINS CA SUNT IN ASENTIMENTUL MULTOR IUBITORI DE LOCOMOTIVE CU ABUR.
IN IDEEA EXPUSA CHIAR IN TITLU AS DORII CA ACEIA CARE DETIN MODELE ALE LOCOMOTIVELOR CU ABUR DIN PRIMELE GENERATII SA EXPUNA AICI FOTOGRAFIILE ACESTORA SI SA LE COMENTAM IMPREUNA. MA REFER AICI LA LOCOMOTIVE DIN SECOLUL 19 SI INCEPUTUL TIMPURIU AL SECOLULUI 20.
STIU CA AVETI SI ASA CEVA, CHIAR DACA NU SUNT MULTE ASTFEL DE MODELE... DAR CRED CA AR FI INTERESANT.
 
CAMELBACK

<r>Salutare !<br/>
asta ar fi modelul cel mai "batran" pe care il am :<br/>
<IMG src="http://www.jucarii.com.ro/imgprod/tc802.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG><br/>
<br/>
Camelback 2-6-0</r>
 
camelback-ul esta intradevar o locomotiva veche si se incadreaza in topic, adica in ideea mea de locomotive vechi. ar fi interesant de stiut despre ea citeva date si ma refer aici mai ales la anii cind a circulat si pe ce rute, unde a fost fabricata si poate alte amanunte de genul asta...
cred ca e bine sa stabilim ce inseamna locomotive cu abur din primele generatii. eu propun sa ne referim la tipuri de locomotive fabricate pina in 1910. ce parere aveti?
in acceptiunea asta cred ca BR 94.20 - 21 nu e chiar asa de veche... nu?
ca arata destul de modern ca si locomotiva cu aburi... as fi curios in ce ani a circulat, dar cred ca dupa 1920.
asteptam noi modele de la trenulisti ! hai domnilor ca stiu ca aveti si arme secrete, nu va lasati asteptati ! scoateti batrinele aburoase de la naftalina, sa facem o parada a bunicelor !!! nu uitati , modele de locomotive mai vechi de 1910.
hai la parada ! merita si ele bagate in seama si admirate pe un topic, nu?
 
camelback 2-6-0

<r>Buna seara !<br/>
Iata ce scrie pe situl MEHANO despre Camelback :<br/>
<B><s></s>"In eastern Pennsylvania were big resources of hard coal - anthracite. It was readily available, cheep, burns almost without smoke but very slowly. For that reason it needs a firebox with great grate area. J. E. Wooten introduced a new, very wide firebox in 1877. The disadvantages of this wide firebox were that it left little room at the rear and a restricted view forward. The only solution was to build the engineers cab ahead of the firebox and leave the fireman at the rear on an unprotected deck. Later Camelbacks had a small hood protecting the fireman, but it was still a risky job being fireman on a Camelback (known also as Mother Hubbard or Centercab). Some roads used also bituminous coal in a Wooten firebox. The last of a kind made his final run in 1962."<e></e></B><br/>
<br/>
Ne mai lamuriram ... nu ? <E>8)</E> <br/>
rally</r>
 
Locomotiva BR 94.20-21 (Sächsische XI HT) ep III

<r>La inceputul secolului trecut , au fost comandate primele BR 94.20-21<br/>
la fabrica germana Hartmann din Chemnitz .<br/>
Fiind foarte fiabile din 1908 s-au mai comandat astfel au ajuns in total <br/>
164 bucati , pana in 1923 . Viteza maxima 45 Km la ora (nu se grabeau de loc stramosii <E>:lol:</E> )<br/>
S-au folosit in garnituri de persoane si marfa.<br/>
In timpul celui de al doilea razboi mondial au circulat si pe traseele diferitelor tari europene.<br/>
In DDR, ultimele locomotive BR 94 au fost scoase din circulatie in 1978.<br/>
Asa ca Dorine, tot o "vechitura" e ~ 1900 an de nastere.<br/>
rally</r>
 
OK. acum m-am convins. jos palaria! asa e, si BR 94.20-21 e o locomotiva veche si se incadreaza in topic. dar arata bine si m-a dus in eroare. chiar nu stiam nimic despre ea. multumesc pentru informatii. asa mai invatam.
de CAMELBACK eram sigur ca se incadreaza. asta e o batrinica, ...... batrina ca istoria :wink:
astept noi modele de la colegii de forum. o sa postez si eu unul dar mai tirziu, poate chiar mai batrin decit camelback-ul.
 
Loco aburi EP I - T2 GLASKASTEN

<r>Salutare , am o mica garnitura de colectie compusa din 3 vagoane epoca I si II si o locomotiva aburi - o mica bijuterie <br/>
Locomotiva este PTL2 GLASKASTEN ep I<br/>
Poze cu mica aburoasa si cele 3 vagoane<br/>
<IMG src="http://img465.imageshack.us/img465/2726/3kn5.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG><br/>
<IMG src="http://img463.imageshack.us/img463/2296/1mh3.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG><br/>
<IMG src="http://img465.imageshack.us/img465/2331/2ra0.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG><br/>
<IMG src="http://img316.imageshack.us/img316/7025/4lo7.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG><br/>
<IMG src="http://img465.imageshack.us/img465/5738/5em7.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG></r>
 
SUPER !!!!! :p
locomotiva e intradevar o bijuterie. imi place foarte mult. ce am putea sti despre ea? ca ar fi bine de stiut citeva amanunte. pe unde a circulat si in ce perioada?
si ce marca e modelul (cine a fabricat micuta, nu cea reala)?
 
nu spuneti ca nu mai e nimeni care sa aiba o locomotiva model foarte vechi.
RALLY, am vazut in oferte si o garnitura de colectie ce reprezinta un tren din primele generatii... am putea sa vedem locomotiva pe acest topic, mai clar si mai in amanunt ???
si ceva date daca se poate ! cred ca ar face placere multor iubitori de locomotive cu abur...
 
helooooooooooou! v-am rugat ceva domnilor !!! (Rally si BOGDAN I)
dati-mi macar un raspuns chiar daca e ,, nu pot", ,,nu stiu", ,,nu vreau". ca nu ma supar... :wink:
 
Rabdareeeeeeee si tutun

<t>O sa am informatiile despre loco saptamana asta in limba engleza , cum le-am primit cum le postez</t>
 
Daca am extinde putin perioada adica pana in 1925 am acoperi prima epoca. Eu zic sa mergem pe epochile consacrate.

Din pacate eu nu pot veni cu poze pentru ca nu detin astefel de bijuterii.
Totusi as putea veni cu numele celor mai faimoase locomotive din aceasta perioada (fie pana in 1910, fie pana in 1925 cum am propus)
 
AMERICAN 4 -4 -0 - o locomotiva foarte batrina care a circulat in Statele Unite...

http://img137.imageshack.us/my.php?image=1000291wb9.jpg

http://img176.imageshack.us/my.php?image=1000301yd5.jpg

http://img148.imageshack.us/my.php?image=1000309yo2.jpg
 
American 4-4-0 a circulat atat in Statele Unite (toate companiile americane de cai ferate detineau cateva astfel de locomotive) cat si in Marea Britanie unde a fost foarte populara. Mai multe informatii:

http://en.wikipedia.org/wiki/4-4-0

Deasemenea pentru Camelback:

http://en.wikipedia.org/wiki/Camelback_locomotive

Dorin, locomotiva American are super bine. Dar ca o sugestie cand mai faci poze locomotivelor ai putea sa le faci stand pe sine. Arata mai bine parca.
 
in sfirsit am reusit sa postez si eu poze pe site. e pentru prima oara si am facut si greseli. imi cer scuze pentru poza aceea asa de mare. nu stiu cum a intrat deoarece eu am incercat sa pun numai linkul. de aceea il rog pe Rally sa stearga poza si sa lase numai linkul pus deasupra ei. :lol:
pentru DAN
prima intentie a mea atunci cind am creat acest topic a fost sa includem toata EPOCA 1, dar apoi mi-am dat seama ca epoca aceasta este lunga ca si perioada de timp cit toate celelalte la un loc. adica ar incepe pe undeva prin anii 1820 - 1830 poate chiar mai devreme putin si daca se termina in 1925 ar acoperii cam 100 ani, timp in care a aparut cam tot ce era de aparut in domeniul locomotivelor cu abur si cind spun asta ma refer la tehnologie, idei si inovatii si nu la tipurile de locomotive cu abur. ce a aparut dupa au fost mai mult imbunatatiri ale ideilor deja existente, insa formele locomotivelor si principiile de functionere a componentelor locomotivelor cu abur nu s-au mai schimbat semnificativ.
adica vreu sa spun ca acceptind intreaga perioada de 100 de ani, vom avea si locomotive cu forme mai primitive ca aspect, ceea ce de fapt am vrut eu, dar si locomotive cu abur cu forme foarte asemanatoare cu cele care circula chiar si azi in unele tari (si in cazul asta chiar nu vad care ar mai fi rostul acestui topic)... de aceea va rog sa continuam in aceeasi idee.
si acum date despre locomotiva:
modelul reprezinta o locomotiva AMERICAN 4 - 4 - 0, aceasta fiind proiectata intr-o forma initiala in anul 1836 de catre HENRY CAMPBELL, inginer sef la Philadelphia, Germantown & Norristown Railway. acest model initial, a fost modificat si imbunatatit timp de 15 ani si in 1852 Rogers Ketchum si Grosvenor of Patterson i-au dat aceasta forma prezentata in imaginile mele, forma ce s-a pastrat apoi aproape 100 de ani. la inceput locomotiva s-a numit AMERICAN STANDARD si mai tirziu, simplu AMERICAN si a dominat caile ferate americane timp de 30 de ani.
o caracteristica importanta a lor a fost faptul ca erau vopsite intr-o multitudine de combinatii de culori, unele foarte vii.
astept noi modele ale ,,vechiturilor cu abur", atit de mult indragite de noi.
 
asa cum spuneam, aceasta locomotiva s-a fabricat intr-o multitudine de variante de vopsire. as vrea sa intreb colegii de pe forum daca au cumva si o alta varianta a acestei locomotive si daca da, sa incerce sa puna ceva imagini. sunt un mare admirator al acestor ,,vechituri".
 
Informatii despre locomotive cu abur CFR puteti afla si pe
http://www.dampflokomotiven.net/
Poze, date tehnice, etc.
PDI