Linii cu ecartament normal inchise pentru trenuri de calator

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Si linia normala Pietrosita-Moroieni, care merge in paralel cu linia ingusta, cand a fost construita? A facut parte din proiectul liniei transcarpatice Pietrosita-Moroieni-Sinaia?
 
Linia Campina-Teleaga, asa cum apare pe Google Earth:
-se ramifica din statia Campina (la iesirea spre Ploiesti), trece peste raul Prahova si apoi peste DN1, trece prin municipiul Campina, ajunge la o statie CFR (cum se numeste?), apoi din ea se ramifica o linie industriala. Apoi urmeaza tronsonul care apare ca demontat, dupa care se ramifica: o ramura mergea de-a lungul raului Doftana, ajungand in zona Brebu. O alta ramura trecea raul Doftana, oprindu-se in statia Teleaga?
 
flo82 a spus:
Daca ma poate lamuri cineva: cel mai lung tunel de cale ferata din Romania s-ar afla pe linia miniera Ostra-Lesu Ursului. Tunelul ar avea 6.000 m. Intrebarea este daca aceasta linie miniera este sa nu legata de reteaua CFR? Cea mai apropiata statie CFR de Ostra ar fi Frasin sau Molid, de pe linia 502.

La Lesu Ursului si Crucea au fost exploatari de uraniu, iar galeriile ajungeau pe sub munte pana la Ostra, unde erau si exploatari de metale neferoase, in special cupru (la Tarnita). Acum exploatarile sunt abandonate si peisajul are un aspect selenar, pustiu si plin de ruinele fostelor exploatari miniere.
De la Ostra, prin Stulpicani si pana la Frasin a existat o cale ferata ingusta forestiera construita de Fondul religios la inceputul secolului XX si desfiintata prin 1966 - 1967. Linia ingusta se oprea in curtea combinatului de prelucrare a lemnului din Frasin, dar de aici si pana in gara CFR a existat o cale ferata industriala cu ecartament normal, cu mai multe linii de garare. Linia industriala traversa drumul national Suceava - Campulung prin treceri la nivel, pazite cu bariere actionate manual de paznici de bariera.