Eu pe diorama mea, am 3 circuite (ovale) cu macaze între ele, deci pot rula 3 locomotive în acelaşi timp. Cu a patra locomotivă pot face manevre prin gară pe la depozite. Centrala pe care o utilizez este Roco. Am şi centrală Piko dar mi se pare mai uşor de utilizat cea Roco pentru că are afişaj şi eşti sigur întotdeauna ce locomotivă comanzi. De fiecare dată când mă joc,

, las trei garnituri să ruleze iar cu a patra locomotivă fac manevre prin gară sau ies cu ea pe unul dintre circuite, comanda de la centrală fiind pe această locomotivă pentru a nu creea accidente de muncă

. Chiar şi cu patru locomotive pe 3 circuite mai trec comanda şi pe celelalte pentru mici ajustări. Pentru acest lucru am făcut un mic artificiu şi anume am pus locomotivele în aşa fel pe şine astfel încât să utilizez potenţiometrul de viteze în acelaşi sens pentru toate locomotivele indiferent de sensul de mers pe dioramă.
Pentru comandă simultană la 2 locomotive pe circuite diferite dau aceeaşi adresă la ambele locomotive.
Sper că m-am făcut înţeles.