Inca o data, multumiri lui Florin pentru postarea pozelor.
Ce ar mai fi de adaugat? Ca am petrecut o saptamana super, trei zile si jumatate de "mers" efectiv dupa program (cum se mergea cu "timp x 4" am reusit sa facem cam doua orare dimineata+seara pe zi).
Dinpacate colegii cehi de la Zababov au lipsit in acest an, insa lipsa lor a fost compensata de prezenta, dupa trei ani de pauza, a amicului Olaf cu gara Karlsruhe-Durlach (lungime la scara 1/160 cam 18m, fiind o reproducere exacta a garii reale in starea din 1982), complet functionala acum si comandata prin copia exacta a pupitrului de comanda a garii reale.
Am avut un program variat, cu trenuri autentice (intre care si un D/Ex 262/263 "Orient Express" cu ABafld CFR) si cu un sistem economic functional (si care a si functionat fara probleme, cu exceptia unor trenuri de cocs care s-au incapatanat sa intarzie la turnatorie)
Dupa cum se vede in poze, vagonul CFR ABafld nu a fost singurul reprezentant al Romaniei in mica noastra lume din 1982 ;-)
Intr-un cuvant, ne-am crezut cu adevarat IDM, acari, mecanici sau sefi de gara (unii din noi chiar si sunt) si ne-am bucurat pe deplin de aceste zile!
Sub aspect tehnic, am avut gari cu sisteme complexe precum Durlach dar si unele cu comenzi manuale; la tractiune se foloseste, ca peste tot in FREMO, sistemul DCC cu LocoNet si cate un FRED (controller) la fiecare locomotiva sau automotor.
Necesarul minim de persoane la intalnirea noastra a fost de 23 de persoane, insa am fost mult mai multi! ;-)
Inca ceva informatii despre FREMO: avem peste 1300 de membrii din aproape toate tarile europene, toate scarile sunt reprezentate, cu diferite fractiuni (H0 exista de excemplu si "normal" cu cuple simple si roti RP25 insa si ca "Proto 87" cu roti ca-n realitate si cuple originale cu surub) s.a.m.d'
In fiecare saptamana are loc cel putin o intalnire a noastra undeva in Europa, din Ungaria in Danemarca, de la cele mici cu 20-30 de module pana la peste 100... Asa ca nu pot sa ma intreb, pe cand o fractiune romaneasca FREMO pe H0 (sau chiar pe N'? ;-)
Pentru informatii vizitati http://www.fremo.org sau http://www.fremonet.eu