Inceput de diorama HO

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Daca mi-e permis, diorama este foarte draguta, insa bucla aceea suspendata arata putin cam ciudat, cel putin pentru mine. Eu as incearca sa fac gara cu un nivel mai sus iar bucla de intoarcere sa treaca pe dedesubt, printr-un fel de tunel. Chiar daca pierzi putin din vizibilitatea traseului castigi mult la vizibilitatea garii, ceea ce mi se pare important, si mai castigi si la capitolul realism..
 
Am incercat la inceput si o varianta cu gara suspendata, dar asa cum ai sesizat si tu pierdeam mult din vizibilitate, aveam mult circuit ascuns. E greu sa gasesti varianta perfecta, oricum am da-o pana la urma tot trebuie sa facem un compromis, in primul rand din cauza spatiului. Bucla am sa incerc sa o prelucrez cat pot de mult ca sa o fac sa arate cat de cat rezonabil, asta e...oricum acum nu mai pot da inapoi.
 
I-mi place mult idea cu gara pe diagonala ,e bine facuta ai loc de garnituri mai lungi,si traseul datorita buclei e mai lung :D ,la capitolul realism si eu am o casa pe tunel si am vazut la mai multe diorame si in realitate nu-i asa ,eu nu am vazut case pe tuneluri :roll: si tunele facute in dealuri de 20m inaltime,si eu am vrut o bucla ,dar
avand accesul doar prin fata era ff greu sa o aranjezi.
 
Niste treceri spre dedesubt s-ar putea amenaja, prin decuparea placii pe anumite portiuni, astfel incat sa pastrezi tot ce ai facut pana acum! Ti-am facut aceasta sugestie deoarece gara mi s-a parut foarte bine lucrata.
L.E. Citind acum mai pe la inceput am vazut ca s-a mai facut aceasta observatie. Alegerea fiind a ta, iti urez spor pe orice varianta!
 
Tare eu nu am vazut :Ddeci mere sa facem constructi pe diorama in apropierea tunelului.
 
Am mai evoluat putin zilele astea, am mai "ciupit" cate-o ora-doua seara si am reusit in stare bruta sa fac tunelul din stanga plansei si sa inchid circuitul.
Bineinteles ca am facut teste cu cateva garnituri pe ambele sensuri si deocamdata nu pare sa am probleme de rulare, vedem mai tarziu daca apare ceva...
Cam asa arata in momentul de fata...
 
Imi place traseul, multa sina la vedere, totusi ambuscada din mijloc e cam compacta, probabil datorita faptului ca pe o suprafata relativ mica ai vrut sa intre cat mai multa cale ferata.
Si daca mai pot sugera ceva constructivo- estetico-realist, cred ca trebuie sa inalti un pic mai mult zona superioara tunelurilor. In realitate s-ar fi preferat transee intarite, nu tunel. Dar tu hotarasti cat de inalta si ce vrei sa faci. Spor!
 
In zona superioara tunelurilor o sa ma inalt cu un munte, un deal, ceva...sa vedem ce mi-o iesi pana la urma. Daca te referi la inaltarea planului caii ferate, asta e mai greu de facut...in principal pentru ca-mi modifca unghiul pantei si arata mai nasol...
Ma rog, in varianta finala mai sunt multe de adaugat...cladiri, peisaj, chiar si o sosea...s-ar putea sa mai schimbe aspectul putin.
 
nu ma refeream la terasament, ci la relieful de deasupra portalelor de tunel, respectiv a tunelelor