- 3 Septembrie 2016
- 6.938
- 5
- LOCATION
- Bucuresti
Calatorul este o persoana autorizata datorita biletului.
Placa ce interzice accesul de la Jibea este pusa la peron
Placa ce interzice accesul de la Jibea este pusa la peron
Florinn a spus:Dar pe ce temei?
Pok a spus:Nu vreau să fiu obraznic Âşi să etichetez, dar cea ce afirmi se poate interpreta ca complicitate la ascunderea neregulilor.
FloS a spus:Datele pot fi intotdeauna recuperate daca nu s-au scris fizic altele dupa momentul "erorii" ... o formatare sau stergerea datelor voita sau nu. Asta deoarece atunci cand facem o formatare sau stergem date, nu facem decat sa stergem intrarea in file alocation table (FAT) sau master file table in cazul NTFS.
mai Pit tu esti cu ei sau cu noi? :lol: . Cind te intreaba cineva daca nu sti ca nu-i voie sa faci poze zici ca nu sti si gata, pleci in alta parte, simplu. Cred ca singurul loc unde nu-i voie e la Sinicolau MarecristiCFR a spus:Oameni buni,
Art. 1. - (1) Se interzice accesul persoanelor neautorizate în zona de siguranĂžă a infrastructurii feroviare publice.
(2) Zona de siguranĂžă a infrastructurii feroviare publice cuprinde fâÂşiile de teren, în limita a 20 m fiecare, situate de o parte Âşi de alta a axei căii ferate, necesare pentru amplasarea instalaĂžiilor de semnalizare Âşi de siguranĂža circulaĂžiei Âşi a celorlalte instalaĂžii de conducere operativă a circulaĂžiei trenurilor, precum Âşi a instalaĂžiilor Âşi lucrărilor de protecĂžie a mediului. Pe teritoriul localităĂžilor zonele de siguranĂžă vor fi în mod obligatoriu semnalizate.
Art. 2. - Se interzice intrarea sau staĂžionarea persoanelor neautorizate în zonele unde accesul este interzis prin afiÂşe ori semne corespunzătoare din perimetrul staĂžiilor de cale ferată, reviziilor, depourilor Âşi triajelor de reĂžea.
Art. 3 - (1) Persoană neautorizată este, în înĂželesul art. 1 Âşi 2, orice persoană care nu are calitatea de angajat al căilor ferate sau care, deÂşi are această calitate, nu are atribuĂžii de serviciu în zonele de siguranĂžă a infrastructurii feroviare publice sau, după caz, în zonele prevăzute la art. 2.
(2) Nu sunt considerate persoane neautorizate. persoanele care intră sau staĂžionează în zona de siguranĂžă, dacă prezenĂža ori staĂžionarea acestora este motivată de folosinĂža unui drum public, de efectuarea de lucrări la un teren agricol sau de folosinĂža unei proprietăĂži private aflate în interiorul zonei de siguranĂžă.
Au uitat sa menitioneze peroanele .
PS : am sa vb cu jurista aia cat pot de repede....
cristiCFR a spus:de efectuarea de lucrări la un teren agricol
CONSTITUTIA ROMANIEI
ARTICOLUL 30
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinĂželor Âşi libertatea creaĂžiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică Âşi libertatea de a înfiinĂža publicaĂžii.
(4) Nici o publicaĂžie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaĂžia de a face publică sursa finanĂžării.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaĂža particulară a persoanei Âşi nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defăimarea Ăžării Âşi a naĂžiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naĂžională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenĂžă publică, precum Âşi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
( 8 ) Răspunderea civilă pentru informaĂžia sau pentru creaĂžia adusă la cunoÂştinĂžă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiĂžiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.
LEGE Nr. 289 din 11 octombrie 2005
privind unele măsuri pentru prevenirea Âşi combaterea fenomenului infracĂžional în domeniul transportului pe calea ferată
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICATĂ ĂN: MONITORUL OFICIAL NR. 922 din 17 octombrie 2005
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
ART. 1
(1) Se interzice accesul persoanelor neautorizate în zona de siguranĂžă a infrastructurii feroviare publice.
(2) Zona de siguranĂžă a infrastructurii feroviare publice cuprinde fâÂşiile de teren, în limita a 20 m fiecare, situate de o parte Âşi de alta a axei căii ferate, necesare pentru amplasarea instalaĂžiilor de semnalizare Âşi de siguranĂža circulaĂžiei Âşi a celorlalte instalaĂžii de conducere operativă a circulaĂžiei trenurilor, precum Âşi a instalaĂžiilor Âşi lucrărilor de protecĂžie a mediului. Pe teritoriul localităĂžilor zonele de siguranĂžă vor fi în mod obligatoriu semnalizate.
ART. 2
Se interzice intrarea sau staĂžionarea persoanelor neautorizate în zonele unde accesul este interzis prin afiÂşe ori semne corespunzătoare din perimetrul staĂžiilor de cale ferată, reviziilor, depourilor Âşi triajelor de reĂžea.
ART. 3
(1) Persoană neautorizată este, în înĂželesul art. 1 Âşi 2, orice persoană care nu are calitatea de angajat al căilor ferate sau care, deÂşi are această calitate, nu are atribuĂžii de serviciu în zonele de siguranĂžă a infrastructurii feroviare publice sau, după caz, în zonele prevăzute la art. 2.
(2) Nu sunt considerate persoane neautorizate persoanele care intră sau staĂžionează în zona de siguranĂžă, dacă prezenĂža ori staĂžionarea acestora este motivată de folosinĂža unui drum public, de efectuarea de lucrări la un teren agricol sau de folosinĂža unei proprietăĂži private aflate în interiorul zonei de siguranĂžă.
ART. 4
(1) Fapta persoanei neautorizate de a pătrunde, fără drept, în zonele prevăzute la art. 1 Âşi 2 Âşi de a refuza părăsirea lor constituie infracĂžiune Âşi se pedepseÂşte cu amendă de la 300 lei la 15.000 lei sau cu închisoare de la 3 luni la 1 an.
(2) Ăn cazul în care fapta se săvârÂşeÂşte de o persoană având asupra sa o armă, de două sau mai multe persoane împreună, în timpul nopĂžii ori prin violenĂžă, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
ART. 5
(1) Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinĂžare a căii ferate, a materialului rulant, precum Âşi a instalaĂžiilor, accesoriilor sau a altor componente ale acestora constituie infracĂžiunea de distrugere Âşi se pedepseÂşte cu închisoare de la 2 la 10 ani.
(2) Tentativa la faptele prevăzute la alin. (1) se pedepseÂşte.
ART. 6
(1) Sustragerea de componente ale căii ferate, de bunuri din vagoanele care sunt în compunerea unui tren aflat în circulaĂžie sau programat pentru circulaĂžie constituie infracĂžiunea de furt calificat Âşi se pedepseÂşte cu închisoare de la 3 la 15 ani.
(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) a avut ca urmare o tulburare gravă în activitatea de transport pe calea ferată sau a produs poluarea mediului înconjurător ori degradarea gravă a solului se pedepseÂşte cu închisoare de la 12 la 20 de ani.
(3) Tentativa la faptele prevăzute la alin. (1) Âşi (2) se pedepseÂşte.
ART. 7
Dacă faptele prevăzute la art. 5 Âşi 6 sunt săvârÂşite de către un angajat al căii ferate sau de către o persoană cu atribuĂžii în siguranĂža circulaĂžiei pe calea ferată, la maximul pedepsei prevăzute pentru fapta comisă se poate adăuga un spor de până la 2 ani.
ART. 8
InfracĂžiunile contra vieĂžii Âşi integrităĂžii corporale, săvârÂşite asupra unui angajat al căilor ferate sau a unei alte persoane cu atribuĂžii în siguranĂža circulaĂžiei pe calea ferată, în timpul activităĂžii, se sancĂžionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru fapta săvârÂşită, la maximul special, dacă acesta nu este îndestulător, putându-se adăuga un spor de până la 3 ani, care nu poate depăÂşi o treime din acest maxim.
ART. 9
Pe data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă pct. 13, 15, 44, 45 Âşi 48 ale alin. 1 al art. 2th_) din Hotărârea Guvernului nr. 203/1994 pentru stabilirea Âşi sancĂžionarea contravenĂžiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, republicată, cu modificările ulterioare.
------------
th_) Ăn Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 922 din 17 octombrie 2005, numărul acestui articol era indicat, în mod eronat, ca fiind 12.
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 Âşi ale art. 76 alin. (1) din ConstituĂžia României, republicată.
p. PREÂŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAĂILOR,
MIRON TUDOR MITREA
PREÂŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VĂCĂROIU
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.