Ce va pot spune sunt urmatoarele:
- fotografiatul in spatiile publice (Gara e spatiul public daca esti pe peron) este absolut permis
- exemplu ce nu ai voie sa faci in spatiu public : sa fotografiezi prin geam in interiorul unei camere / birou, asta e interzis si in oras

, atata timp cat spatiu in care te afli este public, prin lege, ai dreptul sa fotografezi ce vrei.
- cum procedez eu cand se ia TF-ul de mine? Il intreb frumos "dumneavpastra in ce calitate si pe baza carei legi imi interziceti sa fotografiez "asta" ? " , de fiecare data primesc ca raspuns obisnuitul dat din umeri, a fost si un caz in care mi s-a raspuns "sunt impegatul de miscare si eu controlez totul in gara", i-am raspuns "controlati trenurile nu pe mine" si mi-a dat pace

- ce idee vreau eu sa transmit? Trebuie sa ne cunoastem drepturile si sa ni le cerem, nu ni le va da nimeni de buna voie, e drept insa ca trebuie sa avem grija sa nu inrautatim situatii de genul cand suntem 1 contra 5

- legat de respectivul proces verbal, nu te poate obliga sa il semnezi, nu te poate obliga sa fi de accord cu ce zice acolo, daca ai semnat inseamna ca ai fost de accord, daca nu ai semnat/nu ai fost de accord acel proces verbal este discutabil si atacabil