Diorama TT

Eu cred ca era mai simplu sa pui niste clipsuri adaptoare sau sa modifici unele existente , le taiai la jumate astfel incat sa ramana doar partea orizontala a clipsului .. decat sa frezezi macazul.

Este adevă’rat, dar prima dat㒠l-am pus de probă’, dup㒠care am uitat, şi mi-am adus aminte când m㒠uitam la pozele ce le-am fă’cut :grin: . Acum n-am decât s㒠le frezes un pic. Aşa se întâmpl㒠când amesteci diferite modele de şine.

cornelTT a spus:
Și firele de la stâlpi unde ar trebui s㒠se oprească’?

Daca sunt stalpi de telegraf firele ar trebui sa se opreasca in dreptul cladirii statiei ca acolo "bate" telegraful.
cornelTT a spus:
Am un chit de la auhagen cu panouri electrice şi acţionă’ri accesorii şi m㒠gândeam s㒠lipesc la un stâlp un panou electric. E ok?
Mulţumesc.

Cred ca stiu kitul dar o poza ar fi de mare folos.
Daca nu ma insel kitul este cu stalpi cu lampi functionale.
Lampile, stalpii fiind pentru electrica, merg pusi intre linii in gara.

cornelTT a spus:
chitul cu panouri electrice

Da, nu este ce credeam ca este :grin:

Ce ai acolo sunt intinzatori si panouri pentru actionare mecanica centralizata a schimbatoarelor de cale si semnalelor cu paleta/brat.
Piesele ce au contragreutate, cele din stanga imaginii ce se asambleaza cate doua, sunt intinzatoarele.
Nu au nicio legatura cu stalpii de telegraf sau cei de iluminat.

:aplauze: :aplauze: :aplauze: Cred ca e o mare placere sa poti rula garniturile. Eu dupa atatia ani le invart intr-un oval amarat...la N vorba 'ceea.

Spor la modelit ! Imi place cum ai facut podul !

Mersi de apreciere. Podul e din lemn de balsa, a fost un pic cam greu pentru c㒠în acea zon㒠liniile urc㒠şi ies din curbă’, iar ca tacâmul s㒠fie complet, liniile nu sunt la acelaşi nivel pentru c㒠cea dinspre interior fiind mai scurt㒠(ca lungime) este un pic mai jos, ele ajungând la nivel aproape de intrarea în gar㒠:-D .
Am fă’cut o pauz㒠de mas㒠şi s㒠fac pozele de mai sus, acum m㒠apuc s㒠termin muntele de la tunel. (ziare şi aracet în loc de polistiren, pentru c㒠nu eram hotă’rât cum s㒠arate peisajul, aşa c㒠am pus ghemotoace şi mi-a venit inspiraţia pe parcurs :grin: )

Azi m-am apucat de colorat muntele şi marginea dioramei. Acum sunt în pauz㒠pentru uscarea vopselei. Urmeaz㒠s㒠montez câteva stânci, s㒠le vopsesc, plantat iarbă’, pietriş pe lâng㒠şine şi 2 că’suţe ce vor sta cocoţate pe munte :grin: .
Câteva poze:

Ieri printre pică’turi, am montat un decodor ESU LP v.4 cu 6 pini, pe o aburoas㒠BR 75 de la FLM. Cam înghesuit, bine c㒠nu am optat pentru un decodor cu sunet. Cred c㒠locomotiva este pregă’tit㒠pentru decodor cu 6 pini dar fă’r㒠fire. Decodorul cumpă’rat împreun㒠cu firele, a trebuit s㒠le lipesc cu band㒠dublu adeziv㒠pe carcasă’, firele fiind lipite pe tavanul cabinei :grin: . A trebuit s㒠fac 2 şanţuri de 2,5 mm în peretele cabinei deoarece acesta se aşeza pe motor, iar firele trebuiau s㒠ocoleasc㒠motorul, mufa fiind în spate, foarte aproape de volanta motorului. Decodorul a fost lipit de partea cealalt㒠a acestui perete în cazan. Dac㒠l-aş fi aşezat pe şasiu sub cazan ar fi fost vizibil şi de asemenea trebuiau prelungite firele. Oricum e ok, locomotiva este printre cele mai silenţioase din ce am vă’zut pân㒠acum.

producţia de sâmbă’tă’. îmbună’tă’ţire kit bariere de la auhagen cu leduri roşii lumin㒠intermitentă’, ceva iarb㒠şi un pic de culoare la piatra cubică’.

definitivarea munteleui de la tunelul deschis

sper c㒠va plă’cut