Aşa, cum am promis, într-un 13, joi, am făcut o inspecţie neanunţată la Muzeul CFR.
De dimineaţă, pe la 10 după ce mi-am terminat treaba prin Militari, hai să încep inspecţia.
Cu această ocazie am beneficiat de pasajul Basarab (început de ştim noi cine, terminat de ştim noi cine) pentru a ajunge la Gara de Nord în 10 minute din zona Ho Chi Min (nu ştiu cum se numeşte strada acum). Pasajul este foarte frumos construit, elegant, plin de linii curbe, dar puţin cam rece. Acum eu îi recunosc utilitatea datorită faptului că în 10 minute am ajuns la gară, când în vremuri mai vechi făceam până la o oră.
Traversând pasajul, nu am putut să nu remarc pe partea dreaptă gara de nor cu ale ei linii terminale, iar în fundal uriaşa clădire a MT. NO PHOTO
Ajungând la Gara de Nord, conform amintirilor mele de puştan, reţinusem că Muzeul CFR se află lângă ieşirea dinspre magazinul Sora spre stânga lipit de clădirea gării. WRONG
Am descoperit doar la 3-400 de m. o clădire. Noroc că era singura clădire din zonă, şi aceea era MUZEUL CFR.
De ce noroc? Am intrat în muzeu, şi acolo m-am întreţinut amical cu Mircea despre una, despre alta, şi din vorbă în vorbă am ajuns şi la muzeu.
Din păcate nu are firmă la stradă, deoarece din cauză de fonduri de la MT, Min. Cultelor, etc... care de ani de zile nu le primeşte, nu poate să pună nici un afiş afară deoarece pică cu tencuială cu tot. Plus că periodic se face sport prin clădirea muzeului cu exponatele prin braţe (şi vă daţi seama cât cântăreşte un boghiu), sportul practicat fiind fuga cu exponatul din cauză că mai puşcă câte o ţeavă veche de pe vremea lui pazvante chioru` (fără nicio aluzie la vremurile actuale).
VIAĂĹĄĂ DE BUGETAR, dar noroc că optimismul nu moare nicio dată şi mai există oameni dedicaţi, ca şi Mircea, care se luptă să ţină şandramaua în spinare.
După discuţiile amicale am purces la inspecţia propriu-zisă.
Vreau în continuare să evidenţiez puţin culisele şantierului.
Printre primele lucruri ce le-am remarcat în sala unde se afla şantierul (se poate numi şantier deoarece chiar este un şantier) două recipiente cu must (aşa se vroia) dar cred că deja era vin, mai ales că stăteau să explodeze.

Omul multilateral,Florin IS, dezvoltat care vorbeşte la telefon şi pune terasament...

într-un colţ un munte de stânci aşteaptă locul lor unde să fie plasate:

Dimineaţă după o noapte lungă, unii zic că la lucru, dar eu văzui un frigider

începe lumea să se apuce de treabă...

S-au făcut bancuri de lucru, unde băieţii mai vopsesc, lipesc, fac retuşuri, reparaţii etc...

Conductori, cabluri, maţe sau cum le-o mai zice, peste tot.

în fundal, nu se observă bine, parcă am nimerit la un magazin de modele

Poze de ansamblu
într-adevăr pe acolo se lucrează, termenul limită impune un ritm de lucru alert. Sper să poată să se finalizeze la termenul propus.
Spor la treabă.