Acum cam 1 an am inceput sa lucrez (mai fara spor) la o diorama modulara ceva mai mare fiindca diorama pe care mai rulam cate o garnitura e 90x60cm si se dovedeste cam mica, mai ales in conditiile in care numarul de vagoane de calatori de 26.4m a crescut substantial.
Diorama este modulara fiindca in vastul apartament de 3 camere in care locuiesc nu am o camera dedicata dioramei , asa ca voi ocupa din cand in cand sufrageria, in restul timpului cat nu ma joc sau lucrez, sufrageria redevine sufragerie.
Schema:
2 gari una mai mare si una mai mica, 3 module drepte , si 4 curbe .
Distanta intre axele firelor - 30mm
Raza pe modulele curbe 450mm pe interior, 480mm pe exterior.
Raze macazuri - 457mm pe liniile de circulatie, 300mm pe liniile de garare.
Sina folosita : Peco code 55.
Pentru confectionatul modulelor drepte am folosit placaj multistrat de 12mm - aici am fost ajutat de Dragos, Andrei,Razvan si le multumesc pt acest lucru .
Modulele drepte au latimea de 400mm , lungime de 850mm inaltimea de 100mm.
Cele curbe asteapta sa fie montate.
Din pacate nu am poze din timpul montajului asa ca voi sari cateva luni mai incolo undeva prin septembrie 2015.Imi cer scuze pt calitatea pozelor majoritatea sunt realizate cu telefonul mobil.
O parte din module:
5 module pt cele 2 gari, un modul cu un pod , un modul cu o bucata de deal (deja realizat din extrudat) si nu se vede in poza un modul pt un pod din zidarie(nu era montat).
Undeva prin noiembrie am pus sina pe modulul cu deal:
A urmat modulul cu podul din zidarie:
Si cel de-al doilea modul cu pod:
Cateva poze mai bune(exceptanand WB-ul, D90 are o problema cu becurile economice si din motive de lene n-am avut chef sa editez pozele, asa ca pozele parca au hepatita):
Gara mica:
Inceput de sistem de automatizare:
Diorama este modulara fiindca in vastul apartament de 3 camere in care locuiesc nu am o camera dedicata dioramei , asa ca voi ocupa din cand in cand sufrageria, in restul timpului cat nu ma joc sau lucrez, sufrageria redevine sufragerie.
Schema:
2 gari una mai mare si una mai mica, 3 module drepte , si 4 curbe .
Distanta intre axele firelor - 30mm
Raza pe modulele curbe 450mm pe interior, 480mm pe exterior.
Raze macazuri - 457mm pe liniile de circulatie, 300mm pe liniile de garare.
Sina folosita : Peco code 55.
Pentru confectionatul modulelor drepte am folosit placaj multistrat de 12mm - aici am fost ajutat de Dragos, Andrei,Razvan si le multumesc pt acest lucru .
Modulele drepte au latimea de 400mm , lungime de 850mm inaltimea de 100mm.
Cele curbe asteapta sa fie montate.
Din pacate nu am poze din timpul montajului asa ca voi sari cateva luni mai incolo undeva prin septembrie 2015.Imi cer scuze pt calitatea pozelor majoritatea sunt realizate cu telefonul mobil.
O parte din module:
5 module pt cele 2 gari, un modul cu un pod , un modul cu o bucata de deal (deja realizat din extrudat) si nu se vede in poza un modul pt un pod din zidarie(nu era montat).
Undeva prin noiembrie am pus sina pe modulul cu deal:
A urmat modulul cu podul din zidarie:
Si cel de-al doilea modul cu pod:
Cateva poze mai bune(exceptanand WB-ul, D90 are o problema cu becurile economice si din motive de lene n-am avut chef sa editez pozele, asa ca pozele parca au hepatita):
Gara mica:
Inceput de sistem de automatizare: