Din lucrarile mele.

Sal Leon
Detaliile sunt mai putin importante: led-uri SMD 0603, fire foarte subtiri si multa munca. Cum: simplu, se inlocuiesc becurile cu led-uri. La capitolul decodoare, propietarul mi-a pus la dispozitie 2 decodoare ESU 3.0, decodoare care permit multe ajustari dar se pot utiliza si alte tipuri.

Felicitari pentru realizari! :aplauze:
Acum simpaticele locomotive Piko au deja o alta "fatza" 8)
Ai inlocuit ghidurile de lumina cu placutze de cablaj imprimat foarte atent proiectate, astfel incat LED-urile SMD submicroscopice sa vina exact in dreptul farurilor de pe carcase, asa-i? :grin:

Sal
Modificare Roco 43281. Dupa cum se stie loco este oarba si analoaga, asta inaine de a intra in atelierul meu. Dupa:

Bineinteles marchiza este deschisa si aspectul farurilor nemodificat:

SUPER!!!
happy0065.gif

Intr-adevar nu se observa nicio modificare 8)
Cum ai facut? :grin:

Sal Mircea
:lol: Simplu: se scoate partea transparenta din far, se planteaza un SMD 0603, gaura de 1mm prin picior, gata lucrarea :|

Sal
Modificare si la surioara 43286 Roco care, de asemenea, era oarba si analoaga:

Pe langa implantul de SMD-uri si decodor, a fost adusa spre realitate si incarcatura de carbuni:
inainte dupa
Surorile impreuna:

Pandesc si dupa 43280 Roco ca sa am si varful de serie 8-)

Sal
Si ca sa nu mai fiu nevoit sa intind lini pe jos pt rulajul loko, mi-am construit si un stand de probe:

De mult timp tanje-am dupa asa ceva.

Stai sa-l vezi pe cel de la Cluj...

Maestrul Gyuri baga la serie, frumos si aratos!

Vali, degeaba frumos: prea scump si prea inalt :-? o rasturnare a acestui stand sigur rupe ceva de pe loko
cosmin78 a spus:
B74MRV a spus:
Aprox 75eur :lol:

tot ii scump....cu rulmenti de hard ieseai mai ieftin...
:-D Am faramat 3 hard-uri dar nici unul nu avea rulmenti :-D

Sal
Desi achizitionata acum ceva timp, aceasta loko DII K.Bay.Sts.B, cod 1383 Rivarossi, a asteptat destul timp sa fie digitalizata. Odata cu sosirea mult asteptatei comenzi din America, aceasta a primit un decodor DZ125, un decodor destul de versatil si cu bune calitati tehnice.
Totul incepe cu demontarea, stabilirea unui loc pt decodor si a traseului firelor:

Astazi am continuat lucrarea cu taierea surplusul de fire si lipirea acestora corespunzatoare schemei fara masa:

Dimensiunile reduse ale acestui decodorului permit ascunderea acestuia in locuri destul de vizibile, in acest caz in cazan iar configuratia marchizei si a frenului a ajutat la mascarea firelor:

Simplu, nu?