Digitalizarea aburoasei analogice BR55 Piko H0

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Ideea remotorizării venerabilei BR55 Piko încă mai este de actualitate, așa că m-am apucat să caut motorașe adecvate prin sertarul cu piese.
Nu am renunțat la ideea de a monta la tenderul locomotivei osii cu spițe roșii simple și cu axe întrerupte ("split-axles"), numai că acestea par să fie cam greu de identificat. Dimensiunile și capetele osiilor osiei Roco nr.art.40190 sunt perfecte, atâta doar că sunt negre (nevopsite) și spițele sunt duble. Ochiometric, mi se pare că osiile de la tenderele locomotivelor https://www.maerklin.de/en/products/details/article/37928 și https://www.maerklin.de/en/products/details/article/39004 s-ar potrivi la tenderul locomotivei mele Piko modificate, conform imaginilor schematice din listele lor de piese. DAAAA, știu că ambele locomotive sunt Maerklin și chiar sper că aceste osii sunt neizolate, fiindcă le voi tăia axele la mijloc și le voi monta în tuburi de plastic adecvate, transformându-le astfel în osiile dorite "split-axles". Problema este că respectivele lor liste de piese nu arată numerele de articol ale acestor osii, nici prețurile și nici dimensiunile acestora. Poate cineva să mă ajute cu aceste detalii?
 
Eu as căuta un vagon defect sau/și ieftin pe ebay, cu spițe simple. Apoi freza și un tub de evergreen dr 3,2 mm diametru exterior, face restul. Trebuie alezat pe interior la 2 mm, cum a procedat colegul @GFN .

Alta soluție este, osie Fleischmann cu spițe simple, de fapt roțile, infipte pe o osie cu "umeri", cum sunt astea de la tenderul Piko. Secționat, băgat in țeavă, etc.
 
  • Like
Reacții: mpursu