"Digitala" home made

blueicon

Member
11 Martie 2008
39
0
Bistrita
LOCATION
Bistrita
Da merge cu nano-x fara probleme .la mine insa doar daca folosesc HEX-ul de la nano-X cu oscilator intern.Daca scriu HEX-ul cu oscilator extern nu merge.In rest putin lucru nu strica la nimeni.
 
A

Anonymous

Guest
Gata! Dupa 1 saptamana de lucrat noaptea intre orele 23:00-1:00 :roll: si dupa unele probleme cu programatorul JDM, am finalizat un Nanox-S88.

Nu voi da amanunte din procesul constructiei deoarece este destul de detaliat de cei care l-au realizat inaintea mea, voi pune doar o lista a costurilor:
-PIC 16F628=15 RON, MAX485=10 RON, 7812=0.9 RON, 7805=0.9 RON, L6203=31 RON :confused:
-clorura ferica (cea mai mica sticla e de 500ml)=3.7 RON, placa textolit simpla fata (din Targ Vitan, ajunge pt.cel putin 10 cablaje de Nanox :D )=8 RON, releu 12V=7 RON
-restul de componente (rezistente, condensatori, socluri, conectori, folii izolatoare pt.tranzistori, led, tranzistor, diode)=aproximativ 13.5 RON
Total costuri=90 RON (in cazul meu a fost mai ieftin deoarece unele componente le aveam deja acasa - si ar iesit si mai ieftin daca inlocuiam L6203 cu niste tranzistoare obisnuite)
Am optat pentru varianta fara quartz (doar cu oscilator RC intern) si fara partea de primara de stabilizare deoarece folosesc pentru alimentare o sursa in comutatie de 18.5V (de laptop :) ) destul de stabila. Ca software am pus varianta beta (NanoX-S88 without'streching zeroes', S88 bug corrected) ce suporta ESU Lokpilot Basic. Scrierea PIC-ului am facut-o cu un vechi JDM programmer (http://www.jdm.homepage.dk/newpic.htm) pe care-l foloseam in trecut pentru scrierea 12C508-urilor. Programatorul l-am modificat pentru a putea scrie si 16F628, in sensul ca se adauga un MOSFET pentru a trage la masa pinul 10 (PGM) (http://www.members.aon.at/electronics/pic/picpgm/hardware/index.html). Programul folosit a fost ICProg (http://www.ic-prog.com).
Aseara am facut unele teste: prima locomotiva a fost un Herkules echipat cu un ESU Basic :D (multe din locomotivele mele fiind echipate cu acest tip, eram foarte interesat sa vad cum reactioneaza) - a functionat perfect atat la programare, cat si la rulare! Au urmat apoi testele cu un Digitrax DZ125 si un ESU Loksound - succes total! Mai am de facut in seara aceasta un test cu Uhlenbrock, dar banuiesc ca nu vor fi probleme.
Este foarte placut sa vezi ca la programare Multimaus-ul iti afiseaza valorile reale ale CV-ului ;) . Alta chestie interesanta: daca intri in menu in Multimaus, la Settings->Infos->Command Station, Nanox-ul este vazut ca "LZ100".
Mai am de montat radiatoarele si de bagat in carcasa - apoi boosterul Roco va lua o pauza! :D
 

dac

Well-Known Member
Trenulist
15 Septembrie 2007
1.305
10
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
@crgtmp
Felicitari pt. realizare si mai ales pt. utilizarea unei surse stabilizate tip laptop pt. alimentarea centralei !

Un singur amendament: cauta o sursa de laptop de 15-16V (Toshiba, IBM, Sony) pt. ca cei 18,5V sunt nitel cam mult si decodoarele merg ceva mai fierbinti.
 
A

Anonymous

Guest
Multumesc! :)
Din pacate, am numai cateva surse de HP-uri (ramase de la laptop-uri defecte, 18.5V, 3.5A pana la 6.5A) - cred ca mai degraba inseriez 2~3 diode de putere pe alimentare.