Defect locomotiva BR62 scara N FLEISCHMANN 7052

  • #STAIACASA

victorian

Well-Known Member
Trenulist
21 Oct 2007
2.229
3
Constanta
LOCATION
Constanta
De fapt era de asteptat sa nu mai ai unde pune lest: s-au gandit ei deja!

Modelul nu este gresit proiectat ci doar exemplarul tau are niste probleme, iar acelea sunt rezolvabile.

Alex are dreptate cu ecartamentul, el nu trebuie sa fie "la limita" ci sa permita un joc lejer, care este in mod normal preluat de lamelele de contact situate intre roata si sasiu. De asemenea de acord, la scara N nu e nevoie de menghina, e suficienta o apasare usoara cu mana pentru a modifica ecartamentul.

Si eu am facut la fel cu locomotiva mea bavareza S 2/5 Minitrix , pe care a trebuit s-o demontez bucata cu bucata pentru ca avea un scurt-circuit, descoperind in final o osie pusa invers...

Rotile sunt din plastic si se "infig" pur si simplu in osia din otel, dar ai mare grija sa apesi exact in centru si nu pe margine fiindca risti sa descentrezi roata!

Daca nu te simti suficient de sigur ca sa rezolvi problema asta "in mana" mai bine procedezi cum a zis Alex mai sus. Asezi roata pe o suprafata plana (o bucatica de lemn de esenta tare, cu mare atentie la biele, eventual faci un gol in care sa se strecoare bielele), asezi un obiect plan de dimensiuni potrivite pe roata din partea opusa si apoi ciocanesti foarte usor.... ideal ar fi un ciocan mic de ceasornicarie, daca ai de unde sa iei asa ceva!