Concurs AF Concurs Amintiri Feroviare- Locomotiva cu abur CFR seria 1-19 1A1

La tender e ceva de muncă

[...] A trebuit să fac vreo 12, unele au ieșit aiurea, altele au sărit din pensetă ca purecii...

[...]

Traversa posterioară, cu gaură pentru cuplajul cu locomotiva

Vezi atașament 1413

Poate trebuie sa inlocuiesti penseta cu una mai buna?

Si traversa, nu cumva este cea din partea din fata a tenderului?

Efortul tau este de admirat - sa recurgi la scratch-building cand este mult mai comod sa "printezi" 3D sau sa proiectezi un kit din alama foto-decupata!

• Like
Reacții: cosmin78
Poate ca o penseta mai buna sa rezolva problema purecilor...sau nu.

Traversa este si la tender si locomotiva, cele frontale, cu tampoanele si aparatul de legare. Insa exista si 2 traverse intre tender si locomotiva , unde se afla blocul de inhamare.

Cunostintele mele despre proiectare (3D sau pentru fotodecupaj) sunt 0, catre infinit.
Un sasiu in alama si o carcasa 3D sunt deja vise umede pentru asemenea masini.

• Like
Reacții: ICRA
Șasiu tender

IMG_20200502_170846.jpg

I-am pus o întăritură din traversă în traversă pe care voi aplica buzunarul NEM pentru cuplă și bara de cuplare cu locomotiva. Am întărit și cu 2 profile U, rezistența crescând considerabil.

IMG_20200508_144208.jpg

IMG_20200508_144131.jpg

IMG_20200508_144148.jpg

Între timp am început lucrul la cutia tenderului

IMG_20200423_222500.jpg

Păi gata, ai câștigat :)))).

• Haha
Poti folosi carbune real. Maruntit si lipit cu aracet pe o bucata de cartion.

Felinarul e făcut de tine?

Felinarele sunt Marklin. Pentru felinarul central din "pieptul locomotivei", voi folosi unul de la Fleischmann, mai mare in diametru decat astea.

Folosesc mereu carbune real mărunțit. Am stoc din locomotivele de pe la muzee. Însă am nevoie de o baza neuniformă, pentru o mai bună aderență a aracetului, care nu prea se pupa cu plasticul.

• Like
Trebuie sa o vedem terminata ca sa putem sa te votam, eu unul ma uit cu uimire si admiratie la acest proiect facut de la zero. .Felicitari pana acum si spor pe mai departe..

• Like
Mulțumesc!

Am să fac tot posibilul să o termin, deși de 3 săptămâni am început lucrul și lucrez printre picături. Însă eu am înțeles concursul ăsta și ca o oportunitate de "relansare" a forumului, atingând o coardă sensibilă :). Pentru asta, mai am ceva proiecte, care trebuie prezentate pe forum.

Mai departe, tot la tender, montaj la rece cu triunghiul de lumini inversat, deci epoca 1-2

IMG_20200509_222855.jpg

La șasiu, am aplicat ranforsarile oblice, care au stabilizat destul de mult ansamblul furcilor

IMG_20200510_165009.jpg

IMG_20200510_165024.jpg

Probe cu "frane", cred ca de la Liliput sunt piesele

IMG_20200510_165104.jpg

Urmeaza nituri, o armată întreagă

received_226798635285412.jpeg

Ultima editare:
Artă! Riveții sunt din aceia scumpi? Eu am o sculă din asta nu am folosit-o niciodată :)).

Am si eu asa ceva, însă face niturile in negativ. Este mai mult folosită in reprezentarea niturilor pe avioane. Riveterul l-am folosit însă pe stiren de 0,25, trasand niturile pe o parte, rămânând in relief pe cealaltă parte. Niturile in decal le am de la Archer Transfers, in Europa se pot procura cele de la AustroModell, identice.

received_2625918654393725.jpeg

Ultima editare:
  • Like
Am si eu asa ceva, însă face niturile in negativ. Este mai mult folosită in reprezentarea niturilor pe avioane. Riveterul l-am folosit însă pe stiren de 0,25, trasan niturile pe o parte, rămânând in relief pe cealaltă parte. Niturile in decal le am de la Archer Transfers, in Europa se pot procura cele de la AustroModell, identice.
Da, alea scumpe.
Și poți să faci negativ și să folosești cealaltă față? Sau e complicat?