Cladirea statiei Buzias

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
In urma cu o saptamana am decis sa fac un test pe cheltuiala mea. Concluzia testului este ca daca vrei detalii fine este necesar un laser de calitate. Altfel iese ce o sa vedeti mai jos in poze.

Am incercat constructia unui chiosc lateral .



Se poate observa ca punctul de pornire este foarte ars , nu mai vorbesc de muchii . Deh, laser chinezesc.

Comparativ , in stanga se vede ceea ce am facut pe laserul chinezesc iar in dreapta ceea ce am facut pe laserul american.



Concluziile le trageti voi.
 
  • Like
Reacții: piti
In urma testului mentionat de mai sus , am ales sa lucrez pe laserul "bun" . Am pregatit toate piesele pentru chiosurile laterale. Se poate observa ca le-am facut pe cele care au existat in realitate, la inceputul topicului o sa vedeti ca am facut unele mai scurte .

asadar , piesele :



Aranjate impreuna , elementele principale pentru structura de rezistenta.





Primele piese asamblate



am folosit foarte multi clesti


Deocamdata sta curbat deoarece este lemn, cand o montez pe baza se va indrepta.



cele trei chioscuri , tip "Bufet".




Toate cele 6 impreuna , in spate se pot observa cele tip "sala de asteptare"



Am facut si podele



Am pregatit peretii interiori



Am montat "peretii" interiori



Am murdarit podeaua . Nu imi placea deloc culoarea initiala.




Am pregatit si baza pe care vor fi montate toate cele trei corpuri , gara si cele doua chioscuri.



Pentru prima data in istoria constructiei acestei machete , toate cele trei corpuri impreuna.

Partea dinspre oras



Partea dinspre sine




Au sosit si placile de la Auhagen pentru acoperisuri

 
  • Like
Reacții: piti
Daca facusi podele baga si mobilier . :lol:
Va avea tabla cu denumirea statiei ? Pe fond alb scris cu negru ?
Spor la treaba !
 
@cosmin, laserul cu siguranta se poate regla , problema e utilizatorul, no comment.

@piti , chiar vroiam sa discutam putin si despre tabla cu inscriptia statiei . Cea mai mare problema este ca nu stiu exact cum arata . Din poze imi dau seama destul de greu ce culori erau folosite. Oricum , pana cand fac placutele mai este drum lung, foarte lung.

Ce mobilier era in interior ?
 
Buna.
La mine chioscul nu e asa precis, e facut din baghete si fisii de furnir, iar dimensiunile sint in jur de circa cu aproximatie , :D dar in general pe mine ma multumeste, nu am ajuns inca la nivelul "nitenzahler" (rivet counters).
<a href="http://s743.photobucket.com/user/V200_/media/divertis/nr2.jpg.html" target="_blank"><img src="http://i743.photobucket.com/albums/xx79/V200_/divertis/nr2.jpg" border="0" alt=" photo nr2.jpg"/></a>
<a href="http://s743.photobucket.com/user/V200_/media/divertis/Untitled-1.jpg.html" target="_blank"><img src="http://i743.photobucket.com/albums/xx79/V200_/divertis/Untitled-1.jpg" border="0" alt=" photo Untitled-1.jpg"/></a>
 
Buna. Pe langa faptul ca wow ce ai reusit sa realizezi - felicitari - am si eu o intrebare. Ce material ai folosit la braurile albe de la cladire si la geamuri? M-am tot uitat atent si nu am putut sa imi dau seama. Spor in continuare.
 
Revin cu un mic update, am reusit sa avansez cu lucrul la cele trei gari .

In luna iunie starea garilor era urmatoarea :



Am continuat sa asamblez cele doua acoperisuri din dorinta de a finaliza cladirile statiilor. Chioscurile laterale le voi finaliza cand cladirea principala nu mai are nimic de "primit".







Am pregatit braurile laterale :




Dupa metoda sugerata de Cosmin, am facut decupaje in acoperis pentru montarea mai usoara a cosurilor de fum. Tot la fel de multa munca e :)



Dupa montarea tuturor cosurilor , acoperisul a primit si cateva straturi de vopsea, jegheaburi.





Aspect aproape de final:

 
  • Like
Reacții: piti
Dupa finalizarea tuturor acoperisurilor , le-am montat pe cladiri. In fine , daca ar fi sa intorc poza s-ar putea spune asa . In poze de fapt am montat cladirile pe acoperis . :)






Procesul : Necesitate --> idee --> transpunere in realitate --> rezultate clare. Putin Photoshop si o imprimanta buna , hartie cartonata si mata . Multumesc celor implicati . Rezultatul :



Utilizarea :



Rezultatul :





 
Salutari!

O intrebare: cosurile de fumcum sunt realizate? sunt cumparate, exista vreun material? Ca am si eu nevoie sa fac niste cosuri pe la lucrarile mele, doar vine iarna si e nevoie de incalzire, nu? :)

Altfel, o lucrare demna de toata lauda! Felicitari!
 
Cum se putea sa fie totul perfect ?! Nu se putea ....

Un mic accident :



Urmat de o descompunere a acoprisului , una intentionata pentru a corecta unele nepotriviri .



Am refacut unele parti ale acoperisului :





Am refacut cateva cosuri , unele de rezerva :



Stadiu de lucru :





Gata pentru vopsire :




Stadiul actual in data de 20 septembrie 2016.



Imi cer scuze pentru calitatea pozelor... am ajuns sa le fac cu telefonul . de lene .

Va multumesc pentru rabdare .

Va urma.
 
  • Like
Reacții: piti
Mihai, am remarcat lucrarea ta , depozitul este de exceptie !

Am descris aici in penultimul si ultimul post procesul de fabricare a cosurilor. Daca esti interesat , te pot ajuta insa voi avea nevoie de cateva specificatii in plus pentru ca acestea au baza taiata la unghiul pantei acoperisului din cazul meu . La tine am observat ca ai pantele mai line.
 
Dragos, cand o sa ma apuc de gara Podari/Salcuta, o sa imi permit sa apelez la tine cu anumite chestii, cum ar fi decoratiunile de piatra si ferestrele, cosurile. O sa am nevoie sa le fac si eu tot din carton si cred ca o sa iti cer ajutorul la momentul respectiv, pentru ca nu am facut deloc decupaje laser.
Spor la lucru in continuare, astfel de lucrari sunt cu adevarat reprezentative pentru modelismul feroviar romanesc. E pacat sa rulezi de exemplu niste vagoane si locomotive CFR printre niste case preformate Auhagen, Faller, sau alti producatori, ale caror produse nu au nici o legatura cu realitatea istorica a meleagurilor noastre.
 
Foarte frumoase Dragos. :aplauze:
Eu sunt incantat. Abia astept sa intru in posesia ei. Sper sa ai spor, sa scapi de noi :p
 
Salut, am primit urmatoarele intrebari si m-am gandit ca poate ar ajuta si pe ceilalti.



I : Prima intrebare ar fi de ce ai ales cartonul? Din motive financiare? Sau din cauza ca se poate lucra cu el mai usor decat cu plasticul?
R :
- Cartonul se gaseste la toate grosimile , de la 0.2 pana la 2mm si in multe formate , densitati, culori etc. Cu plasticul lucrez la altfel de machete unde detaliile nu sunt atat de pretentioase.
- Cred ca pretul este irelevant la aceste cantitati de materiale.

I : De aceea intreb, ca la firmele de genu' (la mine in oras), pe unde am fost sa ma interesez, se tot fereau de taierea cartonului. Veneau cu scuze de genul: ca laserul arde cartonul, ca scoate fum cartonul.
- daca nu vor sa taie sa fie sanatosi, ei pierd . cu cartonul se lucreaza cel mai frumos.
- cenusa rezultata se curata cu o pensula , nu e mare scofala. Un carton care nu se arde mult este paspartu , vezi aici

I : Ce grosime are cartonul din care ai decupat peretii cladirii? Ce grosime are cartonul din care sunt facute usile si ferestrele? Dar braurile si ancadramentele?
R :
- peretii sunt mucava de 2mm
- usile si ferestrele sunt din duplex de 0.5 mm
- braurile si ancadramentele sunt din duplex de 0,8 mm

I : Usile arata foarte bine, mai ales acele dungi fine realizate in mijlocul fiecarei usi. Ce latime au acele dungi? Sau sa intreb altfel care este latimea cea mai mica care se poate realiza prin decuparea cartonului?
R :
- liniile de gravura se obtin prin reglarea puterii laserului, grosimea liniei mai depinde si de grosimea fasciculului luminos. Cred ca latimea liniilor din cazul "Buzias" este de 0.1 - 0.2 mm

I : Cum ai realizat acele linii negre pe ancadramente? Sunt vopsite sau gravate pe carton alb?
R :
- Liniile negre sunt de fapt o iluzie optica deoarece acolo este o gravura iar la vopsirea cu aerograful cartonul duplex absoarbe mai multa vopsea decat suprafata lucioasa a acestuia.
- daca insisti cu vopseaua le poti face albe dar nu am urmarit acest lucru.

I : Cum ai determinat care sunt culorile/nuantele corespunzatoare pentru vopsirea cladirii?
R :
- De obicei ma documentez inainte , ajutorul vine din partea unor cunoscatori de aici de pe forum . Avem istorici pasionati, avem arhitecti , ingineri si asa mai departe .

Astept si alte intrebari asemanatoare si va raspund cu mare placere.
 
Salut,

Am terminat de montat ultimele detalii :

acoperisurile chioscurilor laterale



burlane de scurgere din profil ABS de 1mm




Intre timp doua dintre cladiri au luat drumul spre Timisoara . Sper ca beneficiarii sa fie multumiti dupa doi ani si ceva de asteptare ... :D :fluierat:

Le-am ambalat frumos sa nu se strice :D




Si cam atat .... sau nu !

Am descoperit o noua imagine din zona garii Buzias, pe acest blog . Oare mai exista si alte imagini din acest loc ce au ramas nedescoperite ? Ar fi interesant de vazut cum arata remiza aceea din planul indepartat .

Totodata , am descoperit o harta mai veche a zonei, din pacate nu exista o schema precisa a liniilor din trecut. Ar fi buna o schema a liniilor din trecut , cea de pe vremea cand avea remiza . Poate sa fie la arhiva din Budapesta ? Rog pe cei mai priceputi ca mine sa imi dea o mana de ajutor.

Aici harta gasita de mine link:



Aici o harta din prezent link:

 
  • Like
Reacții: piti