"CFR-izare" BR52 Gutzold in 150.1102 CFR

Salut,

Dragilor, cu scuzele de rigoare dar vara asta m-a topit caldura, in balcon - unde vopsesc - erau 35-40 de grade ............... nici macar nu am incercat ......

Odata cu scaderea temperaturilor si profitand de o pauza la un alt proiect "starnit" de cosmin78 - caruia ii multumesc, m-am reapucat de masina.
Din lista de modificari am mai eliminat:
- problema farurilor spate. Masina a venit cu leduri galbene, care atunci cand erau aprinse, asteptai sa apara rosu.......
In consecinta au fost inlocuite cu unele similare alb-cald si rezistenta aferenta pt digital:
1728494153262.jpeg1728494170314.jpeg
1728494227808.jpeg
- suportul pt decodor. Acesta a fost confectionat dintr-un card, pe fund a primind 2 suporti cu rol de sprijin si aerare a motorului
1728494313711.jpeg1728494327889.jpeg1728494347288.jpeg
La final, suportul a ajuns cutiuta, tot ansamblul incapand la limita in carcasa:
1728494526513.jpeg1728494547603.jpeg1728494564743.jpeg

Multumesc.

Atașamente

• 1728494183721.jpeg
    1728494183721.jpeg
    97,3 KB · Vizualizări: 9
Salut,

Si pentru ca inca nu sunt gata placile de imatriculare (dar sunt in curs de .... "coacere"), uitandu-ma la masina cat de bine arata, mi-am dat seama ca am ratat ceva aspecte: sunet si fum 🤪🧐☹️.

Asa ca am desfacut din nou masina in aceste scopuri:
96.webp
Pentru generatorul de fum am ales un Seuthe 21 care a primit pe gat 3 straturi de termocontractibil si va fi fixat in gaura cosului:
97.webp
Inca nu am decis daca sa tai din lest sau sa il deplasez mai spre marchiza.... 🧐 Are 153g si cum sasiul ruleaza destul de usor, nu cred ca o sa ii simta lipsa. Oricum, masina mi se pare foarte grea...
Dar asta in zilele urmatoare.

Salut,
98.webp
E, fumigenul cu tot cu protectie avea 10mm si cum mai ramaneau 3m stanga si 3m dreapta, l-am taiat cu totul.
Gaura in fundul cosului, generatorul la locul lui, tras fire in pozitie, inlocuit toata infrastructura electrica (plecasem de la ideea ca decodorul va sta deasupra motorului, acum va fi in focar), ceva draci cu sistemul de alimentare al farurilor de pe traversa frontala - pe care regret ca l-am pastrat original, inca ceva draci cu manualul decodorului (care este facut doar pentru profi), grupat fire + marcat + notate in fisa de lucru, taiat baza marchizei ca sa aiba loc firele decodorului, asamblat partial masina, cap la cap, 10 ore de munca:
99.webp100.webp
Urmeaza ansamblul difuzoarelor si sa ma decid daca lipesc firele direct pe decodor sau le cositoresc pe firele decodorului...

La iluminarea pe față trebuie fire subțiri, altfel ține ridicată traversa frontală. Puteai folosi un fumigen nr. 10-11, sunt mai subțiri decât cel din imagine, prea butucănos.

Powerpack ii pui? A mea, cu toate că are nu'ș câte puncte de culegere tensiune, tot face nazuri câteodată. Enervante intreruperile.

• Like
Reacții: mpursu
La iluminarea pe față trebuie fire subțiri, altfel ține ridicată traversa frontală. Puteai folosi un fumigen nr. 10-11, sunt mai subțiri decât cel din imagine, prea butucănos.

Powerpack ii pui? A mea, cu toate că are nu'ș câte puncte de culegere tensiune, tot face nazuri câteodată. Enervante intreruperile.
Cosmin, experienta mea cu acest gen de generatoare a fost oribila, la 3 masini care au acest gen de generator li s-au "imuiat" cosurile de fum, 2 Roco si un Trix....., no way. Fix din cauza acestui gen de probleme am folosit acest model de generator.
Referitor la power-pack, da, fara discutie, mai ales la modelele vechi.....

Salut,
Desi am avut ceva probleme cu lacul clar aplicat pentru sigilare si protectie, intr-un final gata (bine, acest "gata" a fost undeva prin Mai.... dar asamblarea standului de pozat macheta este treaba.... mai complicata):

1.webp
2.webp
3.webp4.webp5.webp6.webp
7.webp8.webp9.webp
10.webp11.webp12.webp
13.webp14.webp15.webp16.webp
17.webp18.webp20.webp
Si o filamare cu particilarea la expozitia din Arad:
Pentru a vedea acest conținut avem nevoie de acceptul tău pentru a seta cookie-uri terțe.
Pentru mai multe informații detaliate, vezi pagina noastră cookie-uri.

Atașamente

• 12.webp
    12.webp
    157,5 KB · Vizualizări: 2
  • 13.webp
    13.webp
    114,8 KB · Vizualizări: 2
Ultima editare: