Ceferizari de material rulant real. la atelierul fam. Savin

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Va multumim pentru remarcile frumoase si mai ales ca sunt apreciate atat modelele cat si munca noastra, ceea ce vreau e sa ma scuz ca trebuie sa se astepte pentru un model cam mult, dar vorba aceea graba strica treaba.
Oricum va multumim :D
 
Salutare,

Iata ca din intamplare am gasit poze cu primul 060 DA facut de fam Savin.










Alaturi de al doilea DA alb/albastru care in plus e imbunatatit la sistemul de prindere, acum e un intreg, nu se mai vede despartitura intre carcasa si sasiu.


 
Chiar daca nu e corecta va prezint totusi si prima locomotiva CFR-izata.

Seria 43 rosie. E numai vopsita, pe atunci nu am avut curaj sa fie si taiata.



Urmeaza si ea sa intre la RK. Va fi CFR sau GFR, la GFR nu mai trebuie sa fie schimbate usile.
 
da dar tot trebuie modificate geamurile mici, sitele, eventual botul, oricum farurile trebuiesc modificate, si s nu uitam de acoperis, deci....cam tot inafara de usi :D
 
Extraordinare realizari! Minunat ce pot face niste maini de doctor si niste minti inspirate! Nu am vazut insa un LDH! Ca un mare fan si vesnic iubitor dedicat al acestor locomotive, indraznesc cu mare rusine, (de la inaltimea nimicului ce o reprezint prin comparatie cu acesti minunati modelisti), sa lansez o mica provocare! Puteti oare voi zei ai modificarilor, sa transformati o banala BR 290 intr-o minunata LDH? Ma ofer cu o astfel de masina pentru aceasta provocare, si daca reuseste, fac pe Dreaqu in parte sa fac rost de banii necesari operatiei de preschimbare!

Imi cer mii de scuze daca am indraznit asa ceva! Sper ca nu am ranit orgoliul nimanui! E doar o provocare, careia cred ca aceasta minunata familie ai va face fata cu brio!
 
pai poate in curand va fi vazut unul facut deja de mine dar asta in limita timpului, ca am in lucru unul, al meu personal, si vor mai fi si alte locomotiva romanesti dar prefer sa tin momentan secret pentru a nu asaltat de multe intrebari, dar sper ca un LDH in cel mult 2 luni v-a apare, si va fi unul din seria 80, model clasic.
dar cu rabdare ca din pacate nu ma ocup numai de trenulete.....
 
@scristi

pai daca reusesti sa faci primul LDH,poti sa lansezi o miniserie de 20-30 bucati in rasina turnate
matrite de cauciuc siliconic
 
pai nu am lucrat cu rasina pana acum, nici cu cauciuc siliconic
stiu ca se pot face, numai ca acum depinde de rasina respectiva, ca nu stiu daca poate copia identic si la fel cauciucul siliconic modelul
Iar rasina nu se poate compara cu plasticul, e mai casanta din cate stiu eu, si nu stiu daca se poate turna in grosimi de 1mm sau 1.5mm fata a avea probleme, in plus, are un incovenient, este la fel ca si polietilena, nu se poate lipi cu nimic, daca se sparge asta e, ori super glue ceea ce face o sudura rece, ori alta carcasa. Plasticul in schimb se poate lipi mai ales ca eu folosesc ABS, si adata lipit rezista mai bine la socuri, si se poate chitui cu usirinta, slefui si vopsi.
Sa spun sincer am rasina acasa dar nu am avut efectiv timp sa fac experimente cu ea, si cred ca e rasina care se toarna in vid deoarece are o reactie prea puternica si nu ramane cum e plasticul ci se face precum ciocolata aerata, adica pline de bule de aer, si aceea nu o pot folosi la asa ceva, desi ca si plasticitate sta foarte bine, nu e casanta.
dar mai trebuie sa fac combinatii pentru a gasi solutia optima in a o folosi daca se poate folosi.
Iar copierea cu ajutorul mulajelor si a rasinii nu imi surade deoarece acolo unde e muchie, unghi drept cauciucul siliconic scoate raza de curbura.deci iti trebuie un adaos de prelucrare si apoi timp ca sa-l prelucrezi pt a scoate muchii vii. deci cam tot acolo ajung daca stau bne sa ma gandesc, apoi rasina se mai trage in timp, adica se curbeaza, am vazut intr-o revista de modelism ferofiar din franta un vagon platforma facut in sistemul asta, si dupa cateva luni era barcuta. ei bine eu nu vreau sa patesc asa ceva mai ales ca lucrez cu grosimi mici.
 
@scristi

toate aceste probleme de care vbesti sunt rare,insa reale,deci depinde foarte mult de tipul
de rasina pe care il folosesti,de marca.la fel si cauciucul siliconic pe care il
folosesti.eu am cateva modele lucrate in rasina,de vreo cativa ani buni si nu am ce
reprosa.cauciucul daca este bun iti scoate toate detaliile,colturile,muchiile etc,..
rasina iti recomand cea din doua componente,cauciucul sa fie de aceeasi marca
poti turna in matrite carcase,si nu numai,cu grosimi chiar de 0,5 mm
se poate chitui,se poate lipi....un pic mai rigida decat ABS,insa este irelevant
ca sa iti faci o idee despre un cauciuc bun....120euro-5litri+0.5litri intaritor, rasina de doi comp.1+1 litri-30euro
 
scristi a spus:
... apoi rasina se mai trage in timp, adica se curbeaza, am vazut intr-o revista de modelism ferofiar din franta un vagon platforma facut in sistemul asta, si dupa cateva luni era barcuta. ei bine eu nu vreau sa patesc asa ceva mai ales ca lucrez cu grosimi mici.

Cam asa este, am vazut si eu LDH-ul prezentat la cupa mocanita, apare si pe forum in poze pe undeva, avea carcasa curbata.
 
Ca orice material, exista "rasina si rasina"! Nu poate fi folosita dupa expirarea termenului de garantie, aparand intradevar fenomenul de "fierbere", razultatul fiind o masa poroasa, buna doar pentru elemente de relief.
Cea pe care am folosit-o nu a avut niciodata astfel de probleme.
Vezi spre exemplu AM900 salon:
http://www.trennet.ro/products/gallery/file120.pdf
Desi peste multe piese pe care le-am realizat din rasina au trecut muuulti ani, nu au suferit modificari in timp, nu sunt casante. Se poate foarte bine lipi cu adezivi gen superglue. Se preteaza foarte bine la vopsirea cu vopsele specifice modelismului. Se prelucreaza foarte usor: taiere, pilire, lipire. Se pot reproduce detalii foarte fine. Cu un cauciuc bun, ex. Rodorsil, se pot obtine matrite foarte precise: un prieten a copiat o carcasa de vagon ce avea un logo dealungul ei - pe copia din rasina, in luciul peretelui se putea observa intr-un relief de ordinul micronului logoul respectiv.
Nu confundati cu rasina epoxi, care nu are ca cauta in acest domeniu.
Problema e ca nu am gasit niciodata in RO rasina, cea adusa din exterior are deja o vechime, deci ar trebui folosita imediat ce am pus mana pe ea! Cauciucul se pastraza mai bine, dagradandu-se intaritorul, care poate fi schimbat.

PDI