ce locomotiva e asta?

Salve!
Un amic italian m-a întrebat dacă există locomotive EA-60 cu schema de vopsire ”cu nas albastru”, mai precis schema de vopsire pe care au avut-o DA-60 - corp alb cu capetele albastre. După știința mea (puțină, de amator, de altfel) nu există, respectiva schemă fiind cu alb și capete vișiniu/roșu închis în cazul claselor de EA. Totuși, omul mi-a arătat poza de mai jos (care, prezumabil, îi aparține). O fi fost o excepție, o încropeală de moment (în lipsa vopselii roșii) sau poate e pur și simplu o photoshopare? Mulțumesc.

Atașamente

• image.webp
    image.webp
    69,4 KB · Vizualizări: 11
Salve!
Un amic italian m-a întrebat dacă există locomotive EA-60 cu schema de vopsire ”cu nas albastru”, mai precis schema de vopsire pe care au avut-o DA-60 - corp alb cu capetele albastre....Totuși, omul mi-a arătat poza de mai jos (care, prezumabil, îi aparține). O fi fost o excepție, o încropeală de moment (în lipsa vopselii roșii) sau poate e pur și simplu o photoshopare? Mulțum
Este doar un fals. Schema nu a existat pe LE-uri, numarul are cifra de control gresita, trebuie 6, iar numerele mari, peste 1000, le gasesti la operatorii privati. Numarul din imagine este/era la GFR.
Din uzina Electroputere au iesit putin peste 900 EA-uri pentru CFR. Nu are cum un asemenea numar la CFR Calatori.
Poti verifica site-ul lui Stefan Puscasu, unde gasesti toate locomotivele fotografiate.

• Like
Reacții: Cristake1974
Este doar un fals. Schema nu a existat pe LE-uri, numarul are cifra de control gresita, trebuie 6, iar numerele mari, peste 1000, le gasesti la operatorii privati. Numarul din imagine este/era la GFR.
Din uzina Electroputere au iesit putin peste 900 EA-uri pentru CFR. Nu are cum un asemenea numar la CFR Calatori.
Poti verifica site-ul lui Stefan Puscasu, unde gasesti toate locomotivele fotografiate.
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Căutasem deja pe site-ul d-lui Pușcașu, taman cam asta am și descoperit acolo - locomotiva a fost la GFR și nici o altă schemă de vopsire decât cea specifică GFR în fotografiile site-ului. La cifra de control nu mă pricep deloc, dar într-adevăr, căutând și cu google A.I., acesta mi-a răspuns în aceeași notă, că a fost 1009-6, nu 1009-8.
Mulțumesc mult, toate bune!

• Like
Reacții: cosmin78