ce locomotiva e asta?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Floris

Active Member
20 Decembrie 2016
86
0
salutare tuturor
am vazut loco asta pe un site si mi se pare ca e un blue tiger,dar nu am auzit pana acu de un blue tiger in CFR:D cu siguranta e altceva ,poate imi spuneti voi ce.Mutumesc.
NewBitmapImage-1.jpg
 
Salut Floris!

Ai spus o poanta foarte tare! :lol: :lol: :lol:
Nu este un Blue Tiger! Nici pe departe!

Aceasta locomotiva disel electrica este un 06DA modernizat in colaborare cu General Motors!

Numai bine!
 
de fapt, este unul din cele doua prototipuri de modernizare GM si, dupa umila mea parere, una din cele mai urate si prost incropite locomotive care au circulat in Romania vreodata... :(

din fericire, seria arata (ceva) mai bine ca forma a cabinei...
 
cred ca la modelul de serie au avut la dispozitie 2 zile...

iar elvetienii la Sulzerul original o saptamana... insa ei erau elvetieni! :)
 
Vin si eu cu doua locomotive "neidentificate"

Stie cineva ce modele sunt?
Specific ca fotografiile le-am gasit pe internet.
 
Mi se pare mie ca seamana cu un 69-01 sau 02
E69-02-3.jpg

Dar poate ca ma insel!
E69-02-1.jpg

E69-02-2.jpg

E69-02-4.jpg

Oricum, aici ai mai multe poze si date:
http://www.worldrailfans.org/Articles/Europe/GE69.shtml
http://www.railwaymania.com/imgdb_section.asp?root=8&fid=96
 
E 69 s-a produs doar in 5 exemplare, fiecare fiind diferita ca si constructie. Cea de la timisoara categoric nu e E69(nici cea din ultima poza, ea fiind, daca nu ma insel, locomotiva fleischmann cu cremaliera de aici)
La topicul despre E69 LDH a pus acest link http://www.bundesbahnzeit.de/Galerien/Murnau-Oberammergau/galerie.htm catre linia pe care se exploata aceasta locomotiva.
Cel de la Timisoara nu stiu ce model este, insa cu siguranta nu e E69 :)
 
La Timisoara, in curtea fabricii, e o locomotiva cu o valoare cel putin egala cu E 69. Nu are nici o legatura constructiva cu cea de la Dej.
Cea de la Timisoara este o locomotiva electrica, cu alimentare din pantograf, si din marturiile adunate prin 1987 inca mai remorca vagoanele de bere ale fabricii prin Piata Traian, pana la gara Timisoara Est. Locomotiva e botezata simplu L2 (mai are o sora L3, un unicat pe 4 osii) si e construita in 1928.

Cea de la Dej e electrica pe acumulatori, nu diesel mecanica, si nu are nici o legatura cu cea de la Apemin. E construita de AEG si a fost adusa in 1908 pentru manevra in portul Constanta. Are 2 motoare cu puterea totala de 110kw si inca mai era folosita prin 1980.

Locomotiva a stat ani buni in depoul Bucuresti, chiar langa gardul care separa institutia de Calea Grivitei. O vreme i-a tinut de urat 150.025 care zacea pe atunci prin Bucuresti...si... i-am mai tinut si eu de urat uneori prin anii studentiei.

E69 e doar un exponent al unui desen tindustrial asociat cu anii '20/30. Locomotivele concepute in acest fel sunt muuuult mai multe.
 
Prognosis a spus:
Nu prea cred .....in curtea fabricii de bere din timisoara :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Eu cred mai degraba ca e un tramvai care a mai fost folosit si acum vreo 10 ani la curatatul sinelor si era vopsit in galben si alb .... au fost si la Oradea cateva asemanatoare poti vedeaAICI
Good luck !
 
Pana la urma, ce locomotiva este cea din curtea fabricii de bere Ursus Breweries (Timisoreana)?
Pentru reamintire am pus cateva poze.
loco_timi_1.jpg

loco_timi_4.jpg

loco_timi_2.jpg

Placa asta este prinsa de locomotiva cu pricina.
loco_timi_6.jpg

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Bafta!