Camioanele lui Kat

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

KAT

Well-Known Member
Trenulist
23 Noiembrie 2008
319
5
48
Arloev,Suedia
LOCATION
Arloev,Suedia


Acestea sunt o parte din camioanele mele, inca mai am de finisat la ele :-x ,pe care o sa le prezint aici.
 
  • Like
Reacții: mrpuf
Buna seara Catalin,

Foarte interesante, mai ales furgonul de posta si basculanta de 5t cu ampatament mic. Ne spui ceva mai multe despre ele?
 
Sigur! Momentan astept un raspuns daca se mai poate salva ceva de pe hard discul stricat,si ma refer la fotografiile din timpul lucrului.
Despre camionul de posta cu care am si mers ocazional in anii `80 nu pot sa va spun decat ca astept mai multe fotografii (daca exista)si alte detalii tehnice, de la un prieten care lucreaza la Posta Romana.Constructia camionului de posta, pana in faza actuala, s-a bazat pe unica fotografie care se gaseste pe internet.
Basculanta de 5 tone ...aici m-am bazat pe mai multe fotografii gasite pe internet cu acest model ,R8135Fk,oprindu-ma la un exemplar imatriculat in judetul Giurgiu.Fotografia a circulat pe internet un timp.Sasiul este de la un M.A.N. F8"scurt"tractiune 4x2 de la Herpa iar bena este construita din straifuri de styren bazindu-ma doar pe fotografii,deci neavand cotele camionului.
Grilele sunt cumparate de pe E-bay si apoi am vopsit "rama"grilelor in culoarea cabinei pe cateva dintre modele.
Intentionez sa construiesc o remorca pentru transportul placilor de beton ,semifabricatele folosite in comunism la ridicarea blocurilor de locuinte,dar mai trebuie sa adun date si imagini.
De adaugat este ca toate camioanele sun fabricate de Herpa respectiv Albedo si achizitionate din Germania.Toate sasiurile si o parte din cabinele camioanelor sunt revopsite cu vopsele mate de la Humbrol
Astept comentariile si intrebarile dumneavoastra!
 
Super! Vad ca faci un Roman Diesel 19.256 cu semiremorca tip "Jumbo" cu scrisul albastru. De cine e facuta semiremorca? Eu am sa o fac rosie cu galben :)
Jumbo cu 3 osii nu ai?

Vad ca pregatesti si o betoniera. O sa o faci corecta sau doar pui malaxorul de la Herpa pe saisu?

Semiremorca izoterma pentru "Romania" de cine e facuta?

Pe undeva am alta poza alb negru cu camionul de posta.
 
Sa incep cu semiremorca,este semiremorca de la herpa la care am modificat doar pozitia axelor,deci nu stiu daca corespunde la dimensini cu originalul.Modificarile le fac uitandu-ma la fotografiile de pe internet.Trebuie vopsita din nou ,nu-mi place...
Betoniera am abandonat-o deoarece am stricat sasiul,plastic topit-accident curat :D :D .
Semiremorca "Romania" este doar de" proba" nelucrand dupa cote doar lipind straifuri de styren pe o semiremorca Albedo.
Sunt la inceput si experimentez mult(adica stric ). :D
Pe primul plan ar fi camionul de posta dar nu am poze cu spatele camionului asa ca sunt nevoit sa ma opresc ,deocamdata.
 
senzational furgonul postal.
uite o idee pentru urmatorul :
http://www.bzi.ro/public/upload/photos/368/masina_de_pompieri_2_copy.jpg
 
Vazut,notat, se va face! :D
Trebuie sa termin pe rand celelalte modele si dupa vin si pompierii :D
 
Buna Catalin,

Socotind ca F8 Herpa se gasesc pe toate drumurile, iti pot permite sa experimentezi si sa "strici". Niciodata primul model nu este perfect, chiar daca asa pare la inceput. Cand te uiti la el dupa 10 ani o sa para... altfel :lol:
 
Basculanta de 5t ,varianta cu acea cabina "scurta"la o proba pe un sasiu stingher,inainte de chituire,slefuire, primer

 
Intre timp am lucrat la sasiu si bena,atat cat timpul i-mi permite.calitatea fotografiilor nu este cea mai buna dar sper ca data viitoare sa gasec alternativa spre fotografii de calitate :wink:
 
Am mai lucrat si la alte modele constructive Roman Diesel nu numai la basculanta(lipsa de ideii pentru constructia pistonului benei).Precizez ca nici un model nu este terminat(mai am de munca :D ).
Postez fotografiile ,de proasta calitate trebuie sa recunosc,mai jos.

Si o poza de grupAstept pareri !Referitor la executie mentionez aici ca folosesc profile de styrene pe care le lipesc cu revell contacta.Fotografii cu aceste camioane se gasec pe internet.
 
Am mai lucrat un pic al camion dar va trebui sa investesc intr-un aerograf nou...
 
Multumesc!Pentru cel albastru trebuie sa-i schimb puntile spate cu unele corecte.