189DB, discutii de genul produsele firmei x sunt mai "tari" decat produsele firmei y sunt cu duiumul pe acest forum; eu din ce am observat, nu poti face astfel de comparatii; de pilda am cumparat anumite vagoane Piko; ele sunt mult peste Roco, din punct de vedere al gradului de detaliere si a felului in care ruleaza; dar acest lucru nu se poate aplica tuturor produselor celor doua firme; parerea mea este ca nu se poate face o comparatie intre firme, datorita faptului ca sunt modele excelente si modele execrabile ale aceluiasi producator. De pilda am ramas surprins de Lima, cu ale sale V36 si V20. Personal ma abtin sa spun ca un producator este mai bun decat altul. Sunt produse si produse, unele care sunt impecabile din punct de vedere mecanic si estetic, dar care nu au nici o legatura cu realitatea, altele care sunt execrabile din toate punctele de vedere si mai sunt si scumpe, altele sunt aproximativ ok din toate punctele de vedere. Spun aproximativ, deoarece nu am vazut pana acum un exemplar care sa aiba un pret corect si care sa se comporte mecanic impecabil si sa reproduca intocmai realitatea.