Bergbahn diorama (H0)

A

Anonymous

Guest
...si evident a rasarit si iarba pe versanti. Iarba folosita este de la Noch, amestecata ca sa nu fie doar o culoare uniforma.
Peste aceasta iarba vor rasari si copacii care vor forma padurea de foioase.

 
A

Anonymous

Guest
Nu am mai avut timp sa afisez alte detalii in lucrul la diorama din cauza dead-line-ului care se apropie. Am sa pun totusi, acum, doua-trei poze cu ceea ce a rezultat dupa vopsirea zonelor stancoase, plantarea iebrii si montarea, respectiv fixarea cladirilor...
 

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Aprilie 2007
5.997
258
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
imi plac la nebunie cararile alea....iar poza cu macazele este super.ceva negreala nu scurgi pe la macaze si pe terasament? :roll:
 
A

Anonymous

Guest
Am revenit...
In ultimele zile ... partea electrica a dioramei...
Am inceput prin a elimina toate innadirile de mana a cablurilor. Primul pas a fost acela de a asigura toate legaturile in vederea eliminarii nedoritelor pene de contact, astfel modulele au fost legate intre ele printr-o mufa cu contacte precise si siguranta, dupa cum reiese :
 
A

Anonymous

Guest
... urmeaza, senzorii de detectie a trenului pe traseu.
Senzori hall la care se atasaza o rezistenta si un led pt a putea fi verificata functionalitatea lor permanent.

 
A

Anonymous

Guest
pe deplin : ) , desi nu le gasesc dimeniuni la cei indicati de tine.
Dar vezi tu, ca noi sintem din Cj, si aici numai p-astia i-am gasit...si chiar numai intr-un loc, parca disparusera , fix cand aveam noi nevoie, si cum ne trebuiau neaparat, am zis ca nu mai stam pe ganduri si-i luam p-aia, pe toti care-i aveau...cu mentiunea ca daca era vreo problema ... ni-i schimba sau gasim noi ceva varianta...era la indemana, erau rapid de procurat si a fost solutia optima in situatia data...ce sa facem ... ? Si mai mult se incadrau perfect la dimensiunile lor, in locurile unde se vor a fi montati.
 

DAN C.F.R.

Active Member
25 Aprilie 2016
215
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
diorama

<t>Salut!Am urmarit cu atentie evolutia acestei diorame si am ramas impresionat de viteza de lucru raportata la calitatea lucrarii.<br/>
Felicitari,mai ales ca din cate am inteles esti oarecum incepator!Apreciez ca ai invatat foarte repede si bine din experienta altora si ai aplicat in practica asa cum trebuie acest lucru.<br/>
Mi-a placut mult realizarea pamantului,ideea unor constructii din lemn,initiativa modificarii cladirilor PIKO prin adaugare de elemente sau vopsire,realizarea terasamentului...si nu in ultimul rand,alegerea construirii unui traseu de munte.<br/>
Iti urez succes in continuare si voi urmari cu atentie evolutia dioramei.</t>
 
A

Anonymous

Guest
Cu adevarat, multumesc. Adevarat,am primit multe sfaturi utile, folositoare, la obiect. Le-am folosit, pentru ca mi se pareau extrem de logice si intemeiate/fondate. Adunat cu ce aveam eu in minte, a iesit ceea ce a iesit. Pacat insa ca nu e gata sa pot arata mai multe de spre lucrare. Dar in cele din urma va fi. Adevarat, am pus accent pe atentia la detaliu. Am incercat pe cat posibil sa nu le neglijez, devreme ce tocmai astea fac diferenta. Acest lucru il pot da ca un sfat, mai departe si celorlalti impatimiti sau incepatori, care au in lucru sau chiar daca incep un asemenea proiect...il pot numi si asa.
Continui prin multumiri pentru aprecieri si atentie, si certific promisiunea de a posta si alte imagini cu anexele explcatii, in functie de timpul care trece si ma impiedica sa ma ocup si de acesta latura, dar in cele din urma va fi postata in integralitate.

Voie buna, ma`nclin!
 

mity

Well-Known Member
Trenulist
22 Februarie 2016
1.049
0
Braila
www.trenuletze.ro
WEBSITE
http://www.trenuletze.ro
YAHOO
dumitrucoman
LOCATION
Braila
Senzorul are 3mm / 4.06 mm si este gros de 1,5mm. Aceste informatii SECRETE :| se gasesc pe pagina 15 a documentului tehnic in format PDF.

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/80170/INFINEON/TLE4905.html
 
A

Anonymous

Guest
...dupa cum urmeaza de la relatarea anterioara, am plasat majoritatea mufelor pe o placuta unde se vor face toate legaturile cablurilor, de alimentare si de distributie. Pana acum au fost puse mufele de la macaze si a celor de la semafoare. Mufele sint in perechi, una dintre ele fiind cea a terminalului avand corespondent perechea ei pentru alimentare. Astfel fiecare cablu are locul lui precis si asa se evita, dupa cum spuneam mai sus paienjenisul de cablaje si penele de contact.
Vor urma si mufele senzorilor de detectie (Mity, faptul e deja consumat, probabil dupa prezentare vor fi inlocuiti si multam fain :p ) sa fie adaugate aici, dar schema de prindere e inca in dezvoltare. Posibil pe maine sa fie si ei adaugati.
Astfel am obtinut :