Astazi cu... Taxi pe un peron in Gara de Nord.no comment

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
M-am uitat pe link, desi evit tipul acesta de asa zisa presa, ca si toata presa in general, dar zic ca e pus de amicul Monta asa ca e interesant. M-am uitat si la comentarii, pentru ca mi-am propus sa nu mai judec cu usurinta tot ceea ce vad. Banuiesc, asa cum se spune si pe acolo, ca nu e vorba de inconstienta taximetristului, pentru ca in lumea asta in care greu gasesti de lucru nu cred ca ar risca, dar e posibil sa fi transportat de exemplu o persoana cu handicap, pentru ca garile din ro nu prea au astfel de facilitati.

Am vazut peroane prevazute cu rampe in excursiile de pe Valea Prahovei, precum si peroade adaptate ca inaltime, dar de exemplu in tm, e nevoie de conditie fizica foarte buna pentru a te catara in vagoanele mizere cu care se circula, iar de acces pentru persoane cu handicap nici nu poate fi vorba. Deci este posibil sa fie si un astfel de caz.
 
Nu este incredibil ,draga colega .
Face parte din cotidian in societatea romaneasca ,din pacate . Acelasi cotidian unde poti lua bataie in trafic pt ca ai refuzat sa cedezi trecerea celui care nu avea prioritate , unde politia romana circulatie (am scris intentionat cu litera mica :p ) sta tupilata prin santuri ,dupa tufe sau alte asemenea locatii cu singurul scop de a colectiona amenzi ...
 
Da este posibil sa fi dus pe cineva cu dezabilitati,dar in acelas timp gandesc ca la cat tupeu de nesimtiti au taximetristii sau vreun balaocheas care ia cerut taximetristului sa-l duca pana la scara trenului,cunosc unul care cerea taximetristului sa-l lase chiar in scara blocului,chiar daca aleea dintre blocuri era mai ingusta ca taxiul.
Ce vreti asta este democratia inteleasa de unii.
 
In Gara de Nord din Bucuresti singurul punct de acces rutier este pazit de un angajat unei firme de securitate. In nici un caz taximetristul nu a intrat de capul lui si cel mai probabil a dus la tren o persoana cu dizabilitati.
Nu acuzati fara sa stiti. Nu era paznicul ala atat de dement incat sa lase asa de capul lui masini pe peron.
 
Si mie mi se pare prea deplasat, oricat ar fi tara asta de uimitoare. Precis a fost o imprejurare necunoscuta noua, pe care reporterii turbati dupa stiri au pus-o pe tapet fara sa o mestece cu creierul. :D
 
Buna seara,

Orice comentariu fara a cunoaste exact ce s-a intamplat este doar pura speculatie si nu-si are rostul. Asa cum spunea si Dragos in Gara de Nord nu se intra ca-n sura.
 
............(încep cu liter㒠mică’....pentru c㒠este un fel de "concluzie/corolar" la ceea ce am vă’zut).......un taximetrist pe peronul gă’rii......aşa ceva am vă’zut la sfârşit de aprilie 2013 în "ROMA TERMINI"....pentru un om cu handicap......şi stau şi privesc cu un "blocaj mental" cât de obtuz㒠este "opinia publică’" de la noi şi cât de "revoltată’" este când vede aşa ceva.....de parc㒠ar vedea în FIECARE ZI AÅžA CEAVA pe peronul unei gă’ri......Å¢in s㒠v㒠anunţ, c㒠şi-n gara Braşov, pe la cap de peroane poţi intra cu maşina la peron....PENTRU SITUAÅ¢II DEOSEBITE....şi NICI DRACU' NU MAI COMENTEAZĂ ......Am avut şi eu o ciocnire cu nişte "deranjaţi" de intervenţie, dar atunci când le-am spus acestor "deranjaţi" să’-l ia ei pe cumnatul meu (fratele cel mare al soţiei......cu proteze la ambele picioare / urmare a unei boli pe care fiţi siguri c㒠nu şi-a dorit-o vreodată’)....şi pentru care în septembrie 2013, pentru un set de noi proteze [habar nu veţi cum se distrug astfel de proteze] a plă’tit la Oradea "pentru o calitate mai bună’" 290 milioane lei vechi pentru noile proteze....de pacr㒠şi-ar fi luat maşină’, iar CAS-ul i-a dat 30 milioane vechi.....şi restul .....din mila domnului şi eforturile noastre....v㒠veţi schimba puţin atitudinea......
Acel taximetrist, dac㒠a ajuns pân㒠acolo, nu cred c㒠ducea un "cocalar"....sunt "N" motive pentru un astfel de gest, mai ales într-un spaţiu pă’zit...cât-de-cât (cum spunea şi Horea)...... Nu v㒠mai "miraţi" atât....în ultimii cinci ani de NOUTĂÅ¢I eu nu am vă’zut aşa-ceva, aşadar, nu mai să’riţi imediat la VAI, AI VĂZUT........???
NU v㒠spun cum e în RO s㒠fi cu handicap.......ce "ciocniri" am cu poliţia rutier㒠din oraş, când îl iau de la lucru pe cumnatul meu..."De ce opresc unde acest lucru e interzis" ???? D'aia c㒠sunt eu al dracu' şi trebuie s㒠iau în maşin㒠o persoan㒠fă’r㒠ambele picioare......!!!!!" încet-încet am început s㒠fiu recunoscurt (deşi am un "xerox" al certificatului de handicap în parbrz şi lunetă’), dar când e s㒠merg la CARREFOUR sau alte "market"-uri de gen......pas la locurile pentru persoane cu handicap !!!!
De acord cu Horia, din nou......comentarii "paralele cu situaţia"......stop pân㒠la a ştii despre ce vorba. Ce v-am spus eu, este un fapt de viaţă’.....zilnică’.....tristă’....adevă’rată’.....atât timp cât va tră’i cumnatul meu......Atât şi nimic mai mult!!!
P.S. Nu v㒠doresc s㒠aveţi o persoan㒠cu handicap (de orice fel) de care s㒠fiţi legat şi s㒠fie nevoie să’-l ajutaţi zilnic....şi pân㒠la urm㒠chiar dac㒠nu la-ţi cunoaşte....tot n-aţi putea fi "imuni".....
 
Nu vreau s㒠atac pe nimeni Horia....., dar modul cum a fost pus㒠problema (fiindc㒠am vă’zut imaginile pe "televiziuni") m-a deranjat....tare....ori numai fuga pentru "inedit"...parc㒠nu-şi mai are rostul!!!! E deja prea mult!!! Åži a interpreta ( a citi printre rânduri) înafara realită’ţii pare ...prea mult...prea mult senzaţional, fă’r㒠substanţă’. Åži eu am fă’cut taximetrie amar de ani de zile, .... "oile negre" sunt undeva la 3% din ei...c㒠nu se poate fă’r㒠uscă’turi....oriunde ai fi!! în rest numai...să’nă’tate......!!
 
Inca o data, de acord cu tine si asta 100%.

Mai rau e faptul ca din zeci de comentarii la acest film pe internet doar unul sau doi au pus problema in modul in care trebuie si si-au activat neuronii, restul au behait ca turma. O urma de normalitate mai exista, insa doar o urma...
 
http://www.mediafax.ro/life-inedit/un-taximetrist-a-intrat-cu-masina-pe-peronul-garii-de-nord-din-bucuresti-video-11870775

Scurt pe doi. Masina a transportat o femeie cu probleme medicale grave... A avut permisiunea CFR.
 
CFR a anuntat ca si-a dat acordul sa intre taxiul in gara. Poate dupa acest incident CFR va gasi o alta solutie: am vazut un electrocar care se mai preumbla prin Gara de Nord, ar putea sa-l puna ,,antemergator" si atunci ar sti toata lumea ca e un eveniment si nu ar ,,exiata riscul sa loveasca pe cineva" sau la intrarea auto sa existe un scaun rulant.

Dar vezi ca ziaristii ajung la gara la iarna cind or fi intirzierile si la vara cind se toti la mare.ce stiu ei despre gara?
Poate le filmeaza un cocalar cu smartfionul momentele alea cind se descarca curierul special si merg jandarmii aia pe linga electrocar. Ar fi capabili sa spuna ca s-a transportat ceva secret cu trenul. Insa doar pina ar ateriza BD si AC de la Paris.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/VIDEO+Un+taximetrist+a+intrat+cu+masina+pe+peron+Gara+de+Nord
 
CFR, ar putea sa se doteze cu electrocare pentru transport persoane de tipul celor care exista in aeroporturi. Un mod civilizat de a transporta persoane aflate in dificultate locomotorie.
 
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/un-taximetrist-a-intrat-cu-permisiunea-cfr-cu-masina-pe-peronul-garii-de-nord-din-bucuresti-video.html
Oricum nu e in regula, chestiunea ar trebui reglementata pentru astfel de cazuri, nu o repetare a unei exceptii,parerea mea.Un electrocar de asistenta,sau macar sa duca caruciorul separat si persoana .
 
CFR s㒠se doteze????
Am scris undeva pe aici, c㒠acum 4-5 ani, venind de la Buc la CLJ am venit cu noile vagoane business CFR carea aveau ramp㒠pentru persoane cu dizabilită’ţi motrice.
A trebuit să’-l sun pe şă’ful reg. Cluj, ca s㒠sune la Buc s㒠le zic㒠la naşi, s㒠porneasc㒠rampa ca sa urce un om cu scaun cu rotile. în timpul discutiilor mele cu naşul, el a strigat ră’spicat, c㒠s㒠stea acas㒠dacă’-i hadicapat. Norocul naşului c㒠era femeie, altfel îi dă’deam somn de voie vreo 5 ore.
Dup㒠o ceart㒠zdravă’nî㒠şi 5 telefoane au catadicsit s㒠porneasc㒠rampa hidraulic㒠ca s㒠urcă’m omul cu scaun cu rotile....

p.s. Nu-l cunosteam pe om, dar vroia s㒠vin㒠la Cluj.