............(încep cu literă mică....pentru că este un fel de "concluzie/corolar" la ceea ce am văzut).......un taximetrist pe peronul gării......aşa ceva am văzut la sfârşit de aprilie 2013 în "ROMA TERMINI"....pentru un om cu handicap......şi stau şi privesc cu un "blocaj mental" cât de obtuză este "opinia publică" de la noi şi cât de "revoltată" este când vede aşa ceva.....de parcă ar vedea în FIECARE ZI AĂ
ĹžA CEAVA pe peronul unei gări......Ă
¢in să vă anunţ, că şi-n gara Braşov, pe la cap de peroane poţi intra cu maşina la peron....PENTRU SITUAĂ
¢II DEOSEBITE....şi NICI DRACU' NU MAI COMENTEAZĂ ......Am avut şi eu o ciocnire cu nişte "deranjaţi" de intervenţie, dar atunci când le-am spus acestor "deranjaţi" să-l ia ei pe cumnatul meu (fratele cel mare al soţiei......cu proteze la ambele picioare / urmare a unei boli pe care fiţi siguri că nu şi-a dorit-o vreodată)....şi pentru care în septembrie 2013, pentru un set de noi proteze [habar nu veţi cum se distrug astfel de proteze] a plătit la Oradea "pentru o calitate mai bună" 290 milioane lei vechi pentru noile proteze....de pacră şi-ar fi luat maşină, iar CAS-ul i-a dat 30 milioane vechi.....şi restul .....din mila domnului şi eforturile noastre....vă veţi schimba puţin atitudinea......
Acel taximetrist, dacă a ajuns până acolo, nu cred că ducea un "cocalar"....sunt "N" motive pentru un astfel de gest, mai ales într-un spaţiu păzit...cât-de-cât (cum spunea şi Horea)...... Nu vă mai "miraţi" atât....în ultimii cinci ani de NOUTĂĂ
¢I eu nu am văzut aşa-ceva, aşadar, nu mai săriţi imediat la VAI, AI VĂZUT........???
NU vă spun cum e în RO să fi cu handicap.......ce "ciocniri" am cu poliţia rutieră din oraş, când îl iau de la lucru pe cumnatul meu..."De ce opresc unde acest lucru e interzis" ???? D'aia că sunt eu al dracu' şi trebuie să iau în maşină o persoană fără ambele picioare......!!!!!" încet-încet am început să fiu recunoscurt (deşi am un "xerox" al certificatului de handicap în parbrz şi lunetă), dar când e să merg la CARREFOUR sau alte "market"-uri de gen......pas la locurile pentru persoane cu handicap !!!!
De acord cu Horia, din nou......comentarii "paralele cu situaţia"......stop până la a ştii despre ce vorba. Ce v-am spus eu, este un fapt de viaţă.....zilnică.....tristă....adevărată.....atât timp cât va trăi cumnatul meu......Atât şi nimic mai mult!!!
P.S. Nu vă doresc să aveţi o persoană cu handicap (de orice fel) de care să fiţi legat şi să fie nevoie să-l ajutaţi zilnic....şi până la urmă chiar dacă nu la-ţi cunoaşte....tot n-aţi putea fi "imuni".....