Alegere sina pentru h0e

AdyAero

Well-Known Member
Trenulist
9 Septembrie 2008
704
437
45
Bucuresti
Buna ziua,

Am intrat un picut in h0e cu o locomotiva Faur L45H dar nu am sine sa o rulez. Am studiat un pic piata sa vad ce as putea gasi, nu am diorama asa ca voi rula pe covor, motiv pentru care as prefera sa fie cu terasament. Deocmdata locomotiva este analogica dar o sa o trec pe digital.
M-am ocupat mai mult de compartia Peco vs Fleischmann:

Peco h0e: setul de start Peco ST400: https://peco-uk.com/products/starte...vctFqu8r3wlXLr6qK8Nnk-1&variant=7435699552290
Avantaje:
- Este scara h0e cu spatiul intre traverse cat de cat apropiat de realitate
- Macazele arata cum trebuie pentru scara h0e
Dezavantaje:
- Extensii scumpe. 4 sine extra costa undeva pe la 30 de euro
- Nu are terasament

Fleischmann N
Avantaje:
- Mai ieftine decat setul Peco, inclusiv extensiile. Se gasesc pe la toate magazinele.
- Au terasament
Dezavantaje:
- Traversele nu sunt la scara
- Am vazut oameni care se plang de ele, in special de macaze

M-am uitat si la Roco h0e dar nu imi este clar daca pot sa folosesc macazele fara polarizarea inimii, dat fiind ca o sa montez circuitul pe covor si nu pot sa intind cabluri peste tot (link catre macaz Roco: https://www.roco.cc/rde/produkte/gleise/h0e-gleis/weichen/32409-schmalspurweiche-links.html )
Am vazut colectionari care se plang si de sinele MiniTrix...
Altii recomanda sinele Arnold la N care sunt superioare celor Fleischmann dar eu nu gasesc la ei pe site nimic de sine N ci doar de TT.

Ce recomandari aveti pentru mine?

• Like
Reacții: sesamcave
Ceau,
Ca și pasionat H0e, pot zice așe :
---Șinele Peco îs ok, dacă le iei pe cele flexibile la metru.
Cele la set sunt mult mai scumpe, asta dacă nu cauți pe Ebay la 2nd hand....e plin de ele.
O chestie ce am observat la șinele Peco H0e, traversele sunt mai friabile ( se rup mai repede ) decât cele Roco H0e sau Tillig..
Macazurile H0e Peco ( corect spus sunt 009 ) sunt Setrack ( inimă nepolarizată ) și Streamline ( inimă polarizată )

--Roco H0e track....îs super ok, doar că aici macazurile nu au inimă polarizată.
La Roco găsești atăt șine la set ( în general din start seturi H0e ) sau la metru.

-- Tillig Elite H0e track....astea sunt super faine, macazuri cu inimă polarizată, șinele îs brunate , dar se găsesc doar la metru. Șinele Tillig , în general, îs recomandate pentru cei mai avansați.

Personal, am de la toți cei 3 producători șine H0e / 009.
Pentru un test drive rapid, pun repede un oval de șine Roco H0e ...and Bob's your uncle 😂...
Îți recomand să te uiți pe Ebay, mulți cumpără startesturi Roco H0e, dar vând separat ovalul de șină.
Spoor !
Marius.

• Like
Reacții: AdyAero
Aaa, macazul e ok și fără polarizare, dar nu vei avea crawling speed la locos, asta doar dacă locomotiva nu are deja Power pack.
Uite, o să.mi înșir ovalul Roco H0e cu macazuri și fac un video cu my L45H Bemo...vedem ce și cum.

PS : Pentru doar un cerc de test, merge și orice șină N de la Fleischmann N Piccolo, Arnold sau Minitrix.
Dacă vrei ceva cu care să faci o machetă, pentru ușurința în exploatare, îți recomand de la Peco H0e sau Roco H0e.

Multumesc mult pentru raspunsuri! vreau doar sa ma intind ocazional cu sinele pe covor. Preferam ceva cu terasament pentru ca locomotiva Faur nu are capace inferioare la boghiuri si banuiesc ca trage pe acolo pe la rotile dintate toata mizeria.
De asta inclinam un pic spre Fleischmann N, sau sa aleg Roco si apoi sa imi tiparesc singur terasamentul... :rolleyes:

• Like
Reacții: sesamcave
Multumesc mult pentru raspunsuri! vreau doar sa ma intind ocazional cu sinele pe covor. Preferam ceva cu terasament pentru ca locomotiva Faur nu are capace inferioare la boghiuri si banuiesc ca trage pe acolo pe la rotile dintate toata mizeria.
De asta inclinam un pic spre Fleischmann N, sau sa aleg Roco si apoi sa imi tiparesc singur terasamentul... :rolleyes:
Atunci meri pe Fleischmann Piccolo fără grijă, e cea mai bună opțiune în contextul dat.
Oricum, de siguranță, bagă un aspirator înainte de a întinde ovalul...ce e sigur e sigur...😃