al meu 060-DA CFR - seria zero - Tillig, cod 72095

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.616
51
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
UIte cine vorbea de crosetat, vad ca tu ti-ai deschis atelier de vopsitorie. La o marchiza pe N te bagi sa imi colorezi robinetii si manivelele de prin ea ?
 

gamitzu

Well-Known Member
Trenulist
8 Februarie 2010
1.222
205
galati
LOCATION
galati
hai sa-ti mai dau eu un pont, se bazeaza pe aceeas idee ca aia cu menghina ta , numai ca in loc de marker permanent iti faci o scula desteapta.
- iei o seringa de plastic de la farmacie sau de prin dulap
- cauti tot pe la farmacie diverse ace de seringa de diferite grosimi
-iti alegi o vopsea adecvata ca vascozitate. trebuie sa faci experimente pe o placa sau ceva asemanator cu plsticul tau sa vezi cum curge prin ace. Eu am folosit vopsele tip EMAUR aia auto, gasesti mereu resturi pe la autoservice la vopsitori. Sau o vopsea de calitate gen revell sau apropiata cu cea cu care vosesti modelele. Iei acelele de seringa, le tai cu o pilasi le rotunjesti pe smirghel de apa sa nu agatze. Apoi le indoi la un unghi de 45 grade. Vorbesc la plural, pt ca asa iti vei face 5-6 grosimi de ace, bune pentru orice, inclusiv pictura. scoti pistonul de la seringa, nu e necesar. seringa e numai pe post de maner, sa o poti fixa sau tine. faci teste la vascozitatea vopselei, sa curga atat cat e necesar prin ac. MAi departe faci tot cum ai facut tu cu menghina sau cu mana ca mine. Eu foloseam un distantier, modelul centrat pe o placa si ma roteam de jur imprejurul lui cu acul pe un cb de lemn sau alt distantier. Asa am tras dungi la machete de vapoare sau am pictat desene pe modele de masini. Spor la treaba. uite ai marturii cum iese cu ce zic eu. Saint poze de ani buni in urma, cand nu prea aveam nici revell nici altceva pentru clasa proff.astea sant facute cu aceeasi metoda