XWL IR

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

dac

Well-Known Member
Trenulist
15 Septembrie 2007
1.414
272
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Oricate avantaje ar avea centrala Roco fata de altele, si oricat de 'profi' ar fi combinatia NanoXmaus + Roco 10764 + GenLI-S88, exista totusi ceva ce ii lipseste :p : portabilitatea.

Comoditatea 'fara fir', oferita demult de alte firme (de ex. Piko), a fost rezolvata ulterior odata cu lansarea versiunii MultiMausPro. Exista insa solutii practice si pt. posesorii versiunilor anterioare (LokMaus, MultiMaus): modulele XWL de la Paco. Avand compatibilitate XpressNet, ele sunt astfel utile si posesorilor de centrale NanoX sau Lenz :!:

Setul XWL cuprinde o statie de baza ce se conecteaza ca 'slave' la busul XpressNet si care comunica cu pana la 8 'telecomenzi' fara fir. Legatura dintre ele se poate face prin unde radio sau infrarosii, fiecare avand avantaje si dezavantaje proprii. Doua astfel de statii de baza, una cu legatura radio si cealalta prin IR, permit un total de 16 telecomenzi, suficient chiar si pentru diorame mai mari.

Pentru testare, am ales varianta in infrarosu, mai simpla, mai putin expusa interferentelor si nu in ultimul rand mai ieftina.


Folosind 2 leduri cu emisie IR inseriate in loc de unul, am obtinut o 'raza de actiune' de peste 10m. Unghiul de receptie al bazei este cam de 60°, dar se pot folosi si reflexiile din pereti sau mobilier deschis la culoare. Pentru o buna legatura este insa necesara vizibilitate directa si orientarea telecomenzii catre baza.

https://www.youtube.com/watch?v=FHU4gJrUuMk

Desi initial telecomanda permitea folosirea doar a functiilor F1-F4, de curand, la sugestia mea, Paco a creat un upgrade al firmware-ului intern, ce permite folosirea functiilor F1-F12 (cele mai uzuale, desi putini dintre noi folosesc mai mult de 4).

https://www.youtube.com/watch?v=-9eWFX9WQOs