WR 360 C xx

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

rastel

Well-Known Member
10 Martie 2010
499
0
Cornetu
LOCATION
Cornetu
Deoarece am lichidat aproape integral epoca IV DB din colectie, m-am hotarat sa transform ultimul exemplar si sa-l duc in epoca II.
Piesa in original:


Primul pas, demontarea. Apoi curatarea de vopsea. Am decis sa avansez pas cu pas, incepand cu sasiul:


Tot sasiu, gri sobolan:


Asta a fost primul strat de vopsea, dupa 24h urmeaza inca unul, apoi dupa alte 24h un strat de lac satinat. Schema de vopsire va fi camuflaj panzergrau cu dungi verticale olivgrun. Sau full panzergrau....

Va urma.
 
Intrucat am avut ceva probleme cu sasiul dupa vopsire, neputand sa mai montez piesele, (bavuri, strat de vopsea prea gros, etc.) am stagnat cu lucrarile. Mentionez ca piesele se potriveau fix si fara vopsea, asa ca am fost nevoit sa le curat din nou, sa le debavurez (etapa peste care am "sarit" initial) si sa le ajustez pentru a nu mai avea probleme. Astazi am vopsit din nou piesele. De data aceasta va fi doar un strat de vopsea. Si pentru ca modelul nu va fi static voi aplica si un strat de lac pentru sigilare, dar peste vreo patru zile. Am pregatit si vopsit si cateva elemente mai mari care sunt fixate pe sasiu.


Toate piesele sunt vopsite cu aerograful, nu am aplicat un strat initial de primer. Sper sa nu am probleme de exfoliere, cu am avut cu unele modele Roco, cu vopseaua originala.
 
Am montat piesele mari ale sasiului, inclusiv motorul si transmisia. Am curatat de vopsea cabina si am chituit o parte din gaurile care sunt in plus. Dupa slefuirea cabinei urmeaza vopsirea, atat a acesteia cat si a altor maruntisuri care vor fi montate pe sasiu.

 
Multumita lui Rally, astazi am intrat in posesia unei carcase ale carei grilaje corespund modelului de epoca II. Am curatat-o de vopseaua verde la origine si am aplicat o prima mana de vopsea, cu pensula. Momentan arata asa:
Probabil maine va urma un strat de vopsea aplicat cu aerograful, apoi pauza pana la anul.
 
Da! Indubitabil, precum hitul trupei Aerosmith. Inlocuim pink cu gray. No.

Vopsit cu suflai. Si cabina:


Urmeaza sigilarea cu lac. Problema de rezolvat: de unde iau decaluri ? Sau hapţibilduri :D ?
 
Ta daaaaaaaaa


La anul probabil o voi termina. Pana atunci insa va doresc tuturor "Un An Nou Fericit !"
 
MMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmmoSSSSSSSSSSSSS! Nu ma fa sa scriu vorba aia!

Combinatia de gri+rosu+negru e bestiala!

Spor si La multi ani!
 
Gata si cu maruntisiurile.Fug sa demontez altceva...
z.gif