Vagon transport container, tip Sgns, CFR Marfa [Amintiri Feroviare]

Am vazut ca toti producatorii vopsesc portcupla in culoarea sasiului, inclusiv Roco, deci este foarte vizibila pe un sasiu deschis la culoare, cum au cele de mai sus.
Daca faceau portcupla neagra ca tot este o piesa de plastic universala, ar fi fost fost mai putin vizibila dupa parerea mea.

• Like
Reacții: cosmin78
Nu ştiu producătorul real al containerului cu care vine vagonul, (pe el scrie ACME), dar după montarea prinderilor pe ele se aşează perfect atât containerul furnizat cât şi cele Roco (testate Roco 05216 şi Roco 05217).
Containerele Evemodel si Piko stau destul de fix fără prinderi, ele fiind fabricate cu "picioruşe". Bineînţeles am montat doar prinderile "închise" necesare, vagonul fiind acum in configuraţie de transport containere de 20ft+40ft.
Prinderile "închise" pot fi montate doar la capetele containerelor, altfel acestea nu se mai "aşează". Vagonul nu are un sistem de reconfigurare fără lipire a acestora (am încercat doar cu presare dar nu e fiabil). Cam atât deocamdată.

PS. Cine a avut ideea de a inscripţiona vagonul real cu galben peste gri e un mic ticălos.

PS2: După aplicarea unei mentenanţe serioase, vagoanele, am două, au putut aborda o curbă S R1 cu cuple scurte Roco. Culisele aveau tendinţa de a se bloca la trecerea prin poziţia centrală. Acum sunt OK.
PS3: Testat pe prinderi şi containerele de la seturile AF/ACME anterioare si merg. Setul de 6 containere de 40ft sau kit-ul de containere organizare santier, toate de la Kibri, precum şi cele de 20ft de la Viking, NU.

Ultima editare:
PS2: După aplicarea unei mentenanţe serioase, vagoanele, am două, au putut aborda o curbă S R1 cu cuple scurte Roco. Culisele aveau tendinţa de a se bloca la trecerea prin poziţia centrală. Acum sunt OK.
PS3: Testat pe prinderi şi containerele de la seturile AF/ACME anterioare si merg. Setul de 6 containere de 40ft sau kit-ul de containere organizare santier, toate de la Kibri, precum şi cele de 20ft de la Viking, NU.
Containerele Kibri au nevoie de intervenții asupra cuburilor de la colțuri, cel puțin alea din set. Lipsa gaurilor le face inutile.
Trebuie mare atenție la găurire, plasticul este mai casant decât ar trebui...