Vagon transport banane

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

SantaFeFan

Well-Known Member
Trenulist
27 Februarie 2008
1.418
5
Germania
LOCATION
Germania
Salut ,
Iata un "vagon pentru transport banane"..... :D
http://www.stummiforum.de/viewtopic.php?f=2&t=58882
produs de Märklin in China.....calitate arata altfel......
 

SantaFeFan

Well-Known Member
Trenulist
27 Februarie 2008
1.418
5
Germania
LOCATION
Germania
Salut ,
Problema este asta: sasiul vagonului este din metal turnat (ceva zink) iar carcasa vagonului este din plastic.Sunt vagoane de generatie noua .Este o problema ceva din turnare (tensiuni etc.....) Asa ceva nu are voie sa se intample....mai ales la vagoane care sunt asa noi .
Dar asa este cu globalizarea .....totul se fabrica la chinezi....iar asta este rezultatul.
Dar curios este ,ca doar la firmele europene se intampla .Märklin a avut de mai multe ori probleme (de fapt nu ziceau ca fabrica in Germania ??? :roll: ),si Brawa a avut probleme.....
 

PDI

Well-Known Member
Trenulist
27 Februarie 2016
896
2
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
http://en.wikipedia.org/wiki/Zinc_pest

E o boala pe care o credeam "eradicata" odata cu aparitia noilor aliaje, dar se pare ca goana dupa profit o readuce in actualitate.
Zamacul, aliajulul pacatos care se distrugea in timp, era utilizat la inceputurile, hai sa numim pretentios, modelismului feroviar.
Din pacate am si eu un E18 PICO, de prin anii '50, al carui sasiu s-a facut praf in timp. Mai rau ca, daca nu ma insel chiar pe acest forum, cineva se plangea de un BR56 Fleischmann bolnav.
 

SantaFeFan

Well-Known Member
Trenulist
27 Februarie 2008
1.418
5
Germania
LOCATION
Germania
Salut ,
In cazul acesta parca nu este vorba de "Zinkpest" ....se spune ca apar ceva tensiuni dupa turnare ,de aceea se deformeaza in halul acesta .Zinkpestul pulverizeaza sasiul...acestea sunt deformate total .Indiferent ce este.....asa ceva nu are voie sa fie .Dar asa este :goana dupa profit .....preturi mari la material rulant ,care de fapt este facut din "Schrott" (adica gunoi ).
Am si eu doua vagoane americane Trix (aceeasi fabrica) am sa ma uit daca sunt si ele afectate ..... :roll:
 

dimitrov

Well-Known Member
Trenulist
26 August 2007
590
6
Rudy..si toti ceilalti....daca semnalati astfel de problema.....spuneti / scrieti cu litere mari carei firme apartine produsul respectiv....hai "sa nu mai fim fete mari si pudice" si sa nu spunem cine face lucruri de "cacao"....atita timp cit produsul este cumparat si cel ce-a produs "schrott-ul" si-a luat banul....nu mai intereseaza...adica "merge si asa"....n-am sa inteleg, poate niciodata, atitudinea asta de a nu face reclama, dar sa pice de fraier cumparatorul onest, da.......
 

srazvi

Well-Known Member
Trenulist
14 Martie 2016
1.095
0
Arad
LOCATION
Arad
Dar pare sasiul mai mare si bagat fortat sub carcasa la prima vedere, nici macar cu celebrele Lugoj n-am avut asa probleme :D . Asta e noua moda, sa producem mult pentru prostime, ca un proces dureaza 2 ani si nu se aliaza ei sa le luam vagoanele inapoi si sa le reparam. ciudat ca preturile tot cresc si calitatea scade :(