Vagon marfa tip Gags

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Horia_Radulescu

Consilier tehnic
Super Moderator
Trenulist
14 Februarie 2008
6.995
2.535
Mulhouse, Alsacia
LOCATION
Mulhouse, Alsacia
Buna,

Bernd Schlosser avea initial de gand sa faca atat Gags cat si Gbs in versiunile CFR, atat pe H0 cat si pe N, macar sub forma de kit din piese fotodecupate.

Pe N vor exista probabil amandoua, din cauza insistentei unor pasionati.
Pe H0 nu pot sa spun, pentru ca nu stiu.
 
Mai demult am gasit pe un forum , nu mai stiu pe unde, o lista cu noutatile lui B. Schlosser, pe 2013.

http://img4.fotos-hochladen.net/uploads/neu2013jk6ubsnr1d.jpg
 
Vagonul tip Gags se poate face CFR. Vagon corect dar foarte scump, 60 euro kit si 100 euro model finit. Cum e f.scump nu ne ramane deca sa visam la el, un model CFR corect realizat dar mult prea scump pentru noi.
 
Florin,

Oricare "ceferist in miniatura" care da 2 x 30 de Euro pe doi mici "monstrii pe roti" de la Heris poate da aceiasi bani pe un kit de la Bernd Schlosser...
 
Vagonul Gags in varianta CFR nu se produce. Daca ar primi 30 comenzi pentru varianta CFR ar putea face modelul.
 
Aşa cum ne arat㒠internetul, exist㒠mai multe firme care vând trenuleţe. Pt o firm㒠serioas㒠si cu un pic de vân㒠nu ar trebui sa fie o problem㒠s㒠aduc㒠pe stoc 30 buc, cca 1.000 EUR aparent blocaţi pt c㒠din cei 500 mebri ai formullui imposibil s㒠nu se gă’seasc㒠30 cumpă’ră’tori.
Eu sunt interesat de un kit.
Intrebare: este vorba de CFR epoca IV sau CFR Marfa?
 
Buna,

Kitul Schlosser ar fi un kit precum toate celelalte ale sale: integral metalic, piese din alama si bronz fotodecupate chimic, care trebuiesc lipite sau sudate. Nu este la indemana fiecaruia insa rezultatul este pe masura.
Intrebare: este vorba de CFR epoca IV sau CFR Marfa?

Daca se va realiza, Gags-ul CFR (alaturi de cel MAV) va fi o versiune autentica pentru starea in care au fost produse (cu clape de aerisire in usi, cu clape de incarcare in plafon si cu boghiuri ORE-CFR; fie cu cabina de franar fie fara). Aceasta este tipica pentru anii 1960-1995, adica epocile III, IV si V.
CFR Marfa a mai avut cateva Gags-uri care nu fusesera transformate in Gas-uri (boghiu Y25CS, alta cutie), insa numarul lor este deosebit de restrans comparat cu miile care circulau inainte. Cineva ar putea face si decaluri ca CFR Marfa...
 
Pentru ca exista interes am facut un subiect nou.
Gags cu CFR Marfa au fost foarte rare. Daca e dupa preferinte eu as vrea unul ep III-IV inmatriculat ca Gafwv. Si cum nu am experienta cu alama si bronz fotodecupate chimic trebuie sa iau unul gata facut, daca iau kit si dau la cineva sa il faca tot pe acolo ajung.

Si ca sa avem si imagini cu vagonul CFR.

31 RIV MC 53 CFR 1958 129-6 Gags


Si cu CFR Marfa si cabina franar

82 RIV MC 53 CFR 1958 739-0
 
Mulţumesc de ră’spunsuri. Deşi tare mi-aş fi dorit s㒠fiu modelist, m-am resemnat deja c㒠sunt doar colecţionar, aşa că’, dac㒠nu m㒠voi descurca cu kitul, voi apela la un modelist priceput.
 
oki daca e din alama atunci se justifica pretul. in continuare imi doresc unul chiar daca e CFR sau CFR Marfa epoca III sau V.
 
Buna,

Ca sa vedeti despre ce e vorba si ce produce Bernd Schlosser, va puteti uita pe situl lui, desi omul e inginer si face modele din metal si nu e expert in situri internet:
http://home.arcor.de/lok-schlosserei/

La scara N veti gasi si Gbqss-z (Gbs pentru coletarie) care se va produce si ca model CFR cu toate diferentele de rigoare, precum si fotografii ale Gags-urilor produse la Arad pentru DR(Ost) in anii 1950.

Daca se aduna suficienta lume, va exista si pe H0, atat Gbs-ul cat si Gags-ul, si in varianta CFR.
 
Sper sa se adune :roll: ...si eu imi doresc un Gags si un Gbs. Inca sunt in dubii daca sa le comand in kit sau mura in gura.

Au existat Gbs-uri cu pereti din scandura?
 
Horia_Radulescu a spus:
Daca se aduna suficienta lume, va exista si pe H0, atat Gbs-ul cat si Gags-ul, si in varianta CFR.
Pă’i, hai s㒠ne adună’m, c㒠şi mie tare bine mi-ar că’dea vreo două’-trei Gafwv-uri... Numai s㒠se gă’seasc㒠două’-trei numere ante-1968 pentru ele ;-)
 
Salutare tuturor,

La o bucata CFR H0 m-as baga si eu, dar mie sincer nu imi e clar din topic daca si ce model s-a ales, ce scara, ce pret .... :? :wink:
Parca si Studio TA si-a anuntat pe 2013 unul din G-urile mentionate mai sus.

Deci daca pretul este rezon (nu de 100 EURO !) sigur vor fi doritori de 30 de bucati si - daca imi e permis - ma voi inscrie si eu la cate o bucata, H0, produs finit. :) ... numai sa fie mai clara treaba.

PS
Cred ca ar trebui cineva numit project manager...
 
gid,

alama isi are pretul ei, si nu cred ca vei cumpara niciodata un model finit, sub 100 euro. Preturile de pe site cu siguranta nu sunt "negociabile"....
Pana acum, in afara de modelele lui B.Schlosser ,nu am vazut Gags-uri sau Gbs-uri CFR corecte (in afara de scara 1:1 :p ).