Spatiu este, dar nu o sa mai fac o diorama atat de mare. Probabil o sa fac un modul sau mai multe.
Acum daca ati reusit sa cititi cu totii cum s-a lucrat la diorama pana acum, din link-ul lasat de LDH, am sa incerc sa va prezint in continuare ce s-a intamplat de unde ramasesem pe forumul Railwayfan. Sunt in proces de mutare momentan.
Ultimul lucru pe care l-am prezentat din constructia dioramei a fost depoul:
Acum lucrurile s-au mai schimbat, daca atunci pe mijlocul dioramei nu era nimic, dupa cum puteti observa in urmatorul filmulet(in care este prezentat depoul) acum a "crescut" un munte pe care va sta orasul.
Si iata si muntele, facut dintr-o placa de poliestiren de grosime 5cm si imbracata in servetele imbibate in aracet:
Poza mai buna n-am avut. Oricum la munte nu prea am mai lucrat, ci am lucrat in jurul lui.
Cateva caracteristici ale lui sunt:
-are 2 intrari pentru autovehicule.
-are o cocoasa indreptata spre cariera care vrea sa se continue cu muntele din colt.
-are o suprafata plata tocmai buna pentru casute
-are toate marginile in coborare lina, mai putin una care este un perete sustinator.
Cam atat despre munte.
Am mai lucrat si la sosele, care l-a inceput nu au fost extraordinare dar pe parcurs am prins miscarea si au iesit foarte bine. Ca sa va despre ce vorbesc, iata prima tentativa de sosea:
In stanga soseaua buna. Si la mine se executau reparatii ale drumului. Apoi l-am decopertat si a ajuns sa arate asa:
Pentru baza soselei am folosit hit de lemn care la mine a ajuns o necesitate. Umple gauri, face sosele, munti e foarte bun. Pe deasupra l-am vopsit cu tempera si apoi cu autocolant alb am facut si liniile.
Iata si un detaliu cu soseaua, pe fundal se observa si o denivelare ca de sunt din Romania si stiu cum sta treaba.
Daca tot suntem la capitolul sosea, iata si prima sosea care urca pe munte:
Langa am pus si tinichigeria, cred ca asa se zice si cred ca asta reprezinta casuta. :roll:
Dupa am pus si iarba.
Iata si peretele de care vorbeam mai devreme.
Am facut poza si celor 2 tractorase care stau in intersectie, puteti vedea ca au loc pe benzile de circulatie:
Acum am sa va arat o poza facuta cu un obiectiv wide, in care puteti vedea toata zona cu depoul, soseaua si peretele sustinator muntelui, pe care sunt asezate si casele:
O alta zona importanta de pe diorama este si cariera care momentan este in constructie dar nu cred ca va mai fi mult de lucru, nu doresc sa detaliez foarte mult zona.
Cariera vazuta de la departare:
Ne apropiem incet si vedem cariera propriu-zisa:
Si langa, un munte plin de verdeata, dar si de pietre :lol:
Si o poza de ansamblu:
In rest am mai montat si un post de control la iesirea din gara:
Cam atat, acum ca vremea ma tine in casa, ca si pe altii :wink: lucrez mai mult la diorama. Sper ca in weekend sa revin cu detalii si sa updatez site-ul ei
Toate cele bune,
Ca de obicei astept pareri si de ce nu critici,