Tunelul Mic (Valea Prahovei)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

sogard_2003

Well-Known Member
Trenulist
19 Ianuarie 2016
3.617
67
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
Ok, azi m-am pus pe treaba cu ocazia inceputului vacantei de paste,practic am dezvoltat un proiect pe care l-am inceput cu multa vreme in urma ,facand unele constatari si anumite corecturi am ajuns la ideea de COFRAJ si ipsos turnat.

poze cu cofrajul
poze de la experimentul vechi, modelul acesta nu ofera posibilitatea unei imbinari perfecte la colturi, deoarece matrita in care a fost turnat este facuta defectuos si cu materiale ce nu ofera rigiditateurmeaza sa realizez si partea din spate a cofrajului dupa care sa torn ipsosul si sa ma apuc de sculptura

Daca iese frumos il voi monta pe diorama neinceputa ce are ca tematica elemente ale tronsonului Predeal - Brasov..sper sa nu ajung un fiasco ...
 
Uite si continuarea
Binenteles si o mica schitacofrajul este gata ,urmeaza sa fie fixat pe o placa de lemn probabil ,dupa care voi turna ipsosul. Voi scoate cofrajul si ma voi apuca sa modelez formele bordurilor si a caramizilor. Dupa paste voi reveni cu alte noutati. Pana atunci Va doresc tutror sa petreceti si sa beti un vin bun alaturi de cei dragi si binenteles sa ciocniti oua rosii !
 
Materialul folosit pentru cofraje este o folie de PVC semitransparenta de grosime 0,5 mm . Lipiturile le-am facut cu Picatura pentru ca ,spre deosebire de celebrul Super Glue care il gasesti la 5 bani la orice taraba,lipeste in aproximativ 3 - 4 secunde daca suprafata este curata. Materialul l-am taiat cu un cutter,trasarea conturului de taiere am executat-o cu un marker de scris pe cd-uri sau de facut cablaje iar acolo unde am folosit pise mai mici le-am manipulat cu o penseta.

Evolutia lucrarilor azi:
- am lipit cofrajul pe o suprafata plana,de baza
- am taiat bete de bambus pentru a le introduce in materialul proaspat turnat ca sa confer rezistenta intregului ansamblu
- am executat arcadele intrarii in tunel cu ajutorul cantului de mobilier pentru ca este foarte flexibil


maine voi turna ipsosul pentru ca vreau sa il prelucrez cand este in stare semiumeda deoarece nu se face praf si nu se prelucreaza foarte greu.
 
ca sa eviti toata munca asta de ce nu incerci sa lucrezi in polistiren extrudat?pe
acest material se pot trasa foarte usor rosturile caramizilor sau ale pietrelor,cu un
creion....
 
mare tristete...azi am turnat ipsosul,am asteptat sa se intareasca si cand sa scot cofrajul surpriza: s-a crapat la toate incheieturile :D :D :D

Deci munca in zadar,voi relua lucrarile la alt cofraj de data asta voi face structura mult mai solidain care voi pune si un schelet din lemn pe care il voi asambla in prealabil.

Folia de plastic este folie care se gaseste la reclame. Am procurat-o din spatele blocului de langa un cos de gunoi, asta deoarece vecinilor nu le plac reclamele din lift. . . .
 
Ai pus aracet de contructii in ghips ?
Eu tot ce facea faceam cu aracet un pic diluat cu apa si ghips. Niciodata fara aracet. Si niciodata nu a crapat.
 
Eventual ca armatura si plasa de fibra de sticla pt gletuit/tencuit polistiren :D .
Dar aracetul in amestec da in mod sigur elasticitate si tenacitate.
 
nu uita de detergentul de vase....este indispensabil in amestecul de aracet cu ghips
 
ma bag si eu in discutie, ca poate ii buna ideea. decit sa te chinui sa torni in cofraje pe care te chinui sa le faci , nu ii mai simplu sa faci rost de ceva bucati de ghips-carton, il tai la forma si dimensiunea dorita , dezlipesti hirtia de pe una din fete si zgirii cu ceva ascutit formele caramizilor?
parerea mea , care este!
 
shaman a spus:
ma bag si eu in discutie, ca poate ii buna ideea. decit sa te chinui sa torni in cofraje pe care te chinui sa le faci , nu ii mai simplu sa faci rost de ceva bucati de ghips-carton, il tai la forma si dimensiunea dorita , dezlipesti hirtia de pe una din fete si zgirii cu ceva ascutit formele caramizilor?
parerea mea , care este!

Nu merge :D
 
Mi-am facut si un pod din ghips carton, cu arcada, dar inca nu e gata. mai am sa-l vopsesc si apoi vreau sa-l postez ca si exemplu, ca poate mai doresc si altii sa faca.