continuind in ideea celor spuse mai sus, nu pot sa nu amintesc si de varianta a doua a locomotivei MOGUL, camelback, de asemenea foarte bine detaliata chiar daca din punct de vedere al modelului nu este una din preferatele mele.
in continuare, pe urmatoarele locuri ca si realizare, eu am clasat locomotiva CONSOLIDATION 2-8-0 si sora ei mai mica 0-8-0 SWITCHER. chiar daca au bielele mai complete decit AMERICAN si MOGUL, totusi in ceea ce priveste detaliile sunt ceva mai sarace si de aceea le-am clasat pe acest loc in clasamentul meu.
pe ultimul loc si cele mai sarace in detalii consider ca sunt MIKADO 2-8-2, PACIFIC 4-6-2 si PACIFIC STREAMLINED. aceste 3 tipuri de locomotive au detalii putine si o parte din cele pe care le au sunt lucrate simplist si nerealist. lucru pozitiv la aceste modele este faptul ca bielele se apropie de realitate ca si complexitate si le schimba in bine imaginea. consider ca se pot modifica destul de usor pentru a fi aduse mai aproape de realitate.
asta este parerea mea despre productia MEHANO de locomotive cu abur asa cum am precizat, din punct de vedere al detaliilor.
in ceea ce priveste motoarele, eu consider ca acestea sunt foarte bune si foarte silentioase cu un consum mic si cu o putere suficienta ca sa satisfaca exigentele unui machetist de apartament :wink: .
astept si parerile altor pasionati care au inceput sa indrageasca si acesta marca MEHANO, alaturi de mai cunoscuta la noi, PIKO.