Trenuletele MEHANO

Seby

Well-Known Member
Trenulist
29 Noi 2016
282
0
Ploiesti
YAHOO
boss_seby
LOCATION
Ploiesti
asa este Mihai. Aceasta problema a mai fost ridicata, au iesit discutii in contradictoriu si nimeni nu a inteles nimic. Atata timp cat nu exista criterii de comparatie, nu putem obtine o camparatie decat subiectiva. Eu am incercat sa arat cum sunt vazute produsele si de altii... si cam atat.

Nu am facut referire la calitatea produselor fiecarei firme pentru ca nu am probat 2 locomotive de la firme diferite testandu-le la mers continuu sa vad din care iese fum mai repede.
 

rally

Well-Known Member
Trenulist
4 Dec 2016
1.188
0
bucuresti
www.jucarii.com.ro
WEBSITE
http://www.jucarii.com.ro
LOCATION
bucuresti
Intradevar nu poti compara Fleishmann cu Mehano, dar atentie, ca iar picam in pacatul de a compara fabricanti si nu modele, cum bine incepusem un topic si s-a pierdut in altele... :(
Din cate "fabrici" mi-au trecut prin mana ... la ROCO am avut cele mai multe defectiuni, e drept minore, apoi la Liliput (despre care dealerii nemti stiu ca sta prost la cardane) .
PRESTIGE Mehano, e super, totusi scump si tot nu indraznesc sa-l compar cu acelasi model de la Fleishmann. Dar n-am avut "cazaturi", consum mic, superstabile, noua generatie faruri cu diode SMD... :aplauze: ... si sincer se vand prost, ca nu stiu cumparatorii despre ce-i vorba... vina mea :(
Gama Hobby Mehano, insa vine in intampinarea pasionatilor care au acest hobby dar n-au sponsori... si vorba lui LDH, sunteti modelisti asa ca tunati-le fratilor, si bagati prafuri (weathering) in ele, pana sa treceti la imbatraniri de modele la peste 7 milioane.
@mihai
CLASS 51 , oricum ai lua-o, la Mehano te costa minim 150 Eu, mai pui ~20 % si se duce la 180. Deci nu-i supraevaluata. Or fi unii s-o ia mai ieftin daca iau multe, dar nu la noi... :D .
Si ca o ultima constatare, daca nu era un PIKO si un MEHANO , pe ... saraca noastra piata, cred ca exagerand bineinteles, acum pe acest forum schimbam impresii de marketing doar eu si cu Mihai :D :D :D
rally
 

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Apr 2007
5.852
5
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
@rally

daca nu era piko si mehano....altele nu cred ca erau datorita pretului.Daca ai avut probleme cu roco si liliput.... probabil ai avut ghinionul sa fii victima preconceptiilor(client din est....da-l incolo...da-i scursurile)

nu se pot compara 2 modele,fabricanti diferiti pe baza fotografiilor preturilor de la SH sau alte criterii subiective.stiti care e cel mai obiectiv criteriu?sa le ai in mana,sa le vezi sa le cantaresi sa le rulezi ....sa le simti, cu alte cuvinte.parerea mea:Roco si brawa....jos palaria ca raport calitate-pret...Fleischmann....calitate super la modele cu aburi.....preturi exagerate.Mehano calitate slabuta...preturi accesibile,(Piko i-o ia inainte cu mult).Piko calitate bunicica,preturi cam piperate ....Trix.....scumpe insa fiabile....Liliput calitate buna,preturi bune.Vorbesc in calitate de posesor....
 

CFRmarfa

Active Member
Trenulist
14 Sep 2016
70
0
NL
LOCATION
NL
Mihai a spus:
Seby a spus:
Compara putin

http://cgi.ebay.at/Mehano-5218-SNCB-Reihe-51-Ep-5-H0-AC-digital-NEU-OVP_W0QQitemZ280115676783QQihZ018QQcategoryZ130319QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem


http://cgi.ebay.at/Fleischmann-H0-BR-18-74118-DCC-Decoder_W0QQitemZ330119303166QQihZ014QQcategoryZ130290QQrdZ1QQcmdZViewItem
Pai tocmai: faptul ca Mehano n-are nici o oferta si Fleischmann are 11 nu-ti spune nimic? Sau asta inseamna ca occidentali se bat pe Mehano?!

Pretul de catalog al respectivei locomotive Fleischmann este 450 EUR, fata de numai 176 EUR cat cere respectivul. Suspect de putin in conditiile de "unbespielt" cum zice el.

In vreme ce Mehano 5218 are pret de catalog 155 EUR, deci la 169 este supraevaluata.
Exemplul de comparatie de pe ebay nu este chiar bun.
In primul rand in cea ce priveste comparatia intre producatori locomotivele sunt diferite si costurile de fabricatie sunt diferite. Daca era comparatie abur - abur sau diesel - diesel era o chestie !
In al doilea rand licitatiile sunt diferite:
- locomotiva diesel SNCB e pusa la licitatie de un handler/magazin si licitatia este cu pret fix (cu alte cuvinte nu se mai cheama licitatie)
- locomotiva cu abur DB este vanduta de o persoana privata si licitatia e deschisa cu pret de start de 1,00 Euro ! pretul a ajuns la 281 Euro la final.
 

CFRmarfa

Active Member
Trenulist
14 Sep 2016
70
0
NL
LOCATION
NL
Eu unul nu fac discriminatie de producatori deci chiar nu conteaza ce emblema poarta o anumita cutie. Singura marca de care prefer sa stau departe este Marklin si nu doar din cauza necompatibilitatii de sistem curent alternativ - curent continu (pentru ca treaba asta se rezolva la vagoane simplu prin schimbul osiilor) ci pentru faptul ca Marklin este una dintre cele mai vechi firme de modele si asta-i pune streangul la gat: este extrem de conservatoare si are idei si procedee absolut invechite.
Vechimea rezulta des in faptul ca fabricanti consacrati scot pe piata un model bazat pe matrite din anii '60-'70 care chiar si "uberarbeitet" nu mai se pot compara cu modele din 2007. La fabricantii nou aparuti pe piata treaba asta nu prea se intalneste doarece matritele sunt facute recent de la zero cu tehnologia de acum. In afara de Marklin la care se intalneste acest lucru in mod curent si Fleischmann se mai "murdareste" cu asemenea treburi.
Deci in concluzie: critica un model fara sa te uiti la emblema ci doar la respectarea detaliilor si calitatea materialului din care este facut. Si in rest fereste-te de Marklin/Trix :!:
 

CFRmarfa

Active Member
Trenulist
14 Sep 2016
70
0
NL
LOCATION
NL
LDH a spus:
@CFRmarfa

trix!? :confused:

de ce trix?
..
daca te referi la locomotive este alta poveste deoarece nu pot spune nimic - nu am :D
La vagoane ma refer ca aia e damblaua mea. Cam tot ce se fabrica la Marklin este scos pe piata ca material rulant pentru curent continuu sub sigla Trix. Deci Trix = Marklin si tot materialul rulant fabricat de Marklin (mai ales de marfa) sta prea ridicat pe osii si are osii prea mici in diametru.
 

shoppy

Well-Known Member
Trenulist
2 Mai 2007
655
0
Bucuresti, s. 1
YAHOO
shoppy_0
LOCATION
Bucuresti, s. 1
Aoleu, am fost invadati de un virus de forum-uri. Nu dati click pe mesajul de mai sus, contine cooki-uri virusate :!: :!: :!:
 

aulin

Well-Known Member
Trenulist
27 Ian 2016
289
0
Cuneo
ICQ
543
AOL
alco
LOCATION
Cuneo
Dezastru,cu antivirus instalat(avastul)si au inceput "erorile",din neatentie acum citeva zile am dat si eu "clic"pe acel mesaj fantoma
 

costel2007

Active Member
Trenulist
15 Mar 2016
56
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
va referiti la acea adresa care va ducea intr-o pagina cu fetite ?
si eu am gresit .... dar nu am patit nimic .....
 

shoppy

Well-Known Member
Trenulist
2 Mai 2007
655
0
Bucuresti, s. 1
YAHOO
shoppy_0
LOCATION
Bucuresti, s. 1
Poate ca pe acesta l-ai scapat, oricum la mine aparea mesajul si dupa ce am postat. La mine Norton a blocat accesul la cookie respectiv. Problema este ca forumul este setat sa permita postarea de catre anonimi.
 

laur

Well-Known Member
Trenulist
1 Apr 2007
326
0
bucuresti
AOL
[email protected]
LOCATION
bucuresti
cum pot sa mai adaug lest la macaraua mehano , sa nu se mai rastoarne cand ridica pe lateral stiu ca am citit pe undeva pe un forum dar nu mai stiu sigur unde.